Z (8:00): pest grozdja
M (9:30): kos rženega kruha z maslom, kuhano jajce, rezina sira, pol paprike in čez še par žlic gresa (sem bila kanta za smeti, kar sta otroka pustila)
K (12:30): 2dcl čiste goveje juhe
M (17:00): pest grozdja
V (18:30): doma narejena tortilija, s piščancem, bučkam, papriko, korenjem in paradižnikom ter jogurtov preliv
Vceraj sem jedla:
Z: kefir
M: 2 mehko kuhani jajci, kruh
M: banana, pest lesnikov, malo belj ploscice
V: telecji zrezki z buckami, paradiznikom in mozarelo, riz, solata
Zjutraj popijem 2dcl Donata, potem kefir in prebava je super. Odlocila sem se, da bom za vecerjo, ki je moj glavni obrok bolj raznovrstno kuhala…vceraj sem ze. Na netu je milijon receptov, samo se spisek sestavin naredim, ki jih nimam v shrambi (npr. pinjole, mandljevi listici, kapre…), pa v trgovino in veselo na delo.
Pridna Anabina, čestotke za odločitev za bolj pestre večerje! Malo več dela, a toliko bolj okusno 🙂
Z: domače kislo mleko, kaki
K: dva kruhova cmoka, dva majhna goveja zrezka v čebulno korenčkovi omaki, zelena solata
M: kaki
V: pol tortilje s piščancem in bučkami ter papriko, dva kruhova cmoka v čebulno korenčkovi omaki, zelena solata
Morda se sliši veliko, a prej sem zmazala štiri kruhove cmoke pri enemu obroku :s so pa veliki za pest. Se tolažim, da jih jutri, ker me čaka precejšen fizični napor, pokurim! Hmmmm… 🙂
Moj vcerajsnji jedilnik:
Z: kefir
M: banana, lesniki, 1/2 belj ploscice
M: zelena solata s tuno, kruh
V: piscanec z jurcki v smetanovi omaki, riz, solata.
Opazam, da se tudi meni vcasih sploh ne ljubi jest…npr prvo malico z banano bi z lahkoto preskocila, ker sploh nisem bila lacna. Ampak zaenkrat se bom poskusala drzati treh glavnih obrokov poleg kefirja, ker sem se v preteklosti zaradi premalo obrokov, ki so bili preobilni tudi zredila.
Pozdravljene,
se pridružujem h temi, že zaradi lažje motivacije. Začela sem pred kakšnim tednom, ko sem ugledala končno številko na tehtnici in se prepričala, da tako ne gre več naprej.
Pred dvema letoma sem že izgubila 15 kilogramov, vendar sem jih s časoma počasi pridobila nazaj, saj se nisem nič gibala in pazila na prehrano. Začetek je težek, a ko se navadim mi postane super že zaradi rezultatov in boljšega počutja.
Tako sedaj pazim kaj pojem, odpovedala sem se belemu kruhu in sladkarijam. Prilagodila obroke na pet manjših na dan, kar je zame kar težko saj nisem navajena jesti zajtrkov in sem imela pozne večerje.
Ker nisem oseba za v fitnes in kakšne vodene vadbe, pri katerih takoj obupam sem se odločila za sobno kolo, ki ga imam doma in mi zelo odgovarja. Vsak dan si zastavim višje dosegljive cilje, ki se jih držim ali pa grem na kakšen daljši sprehod in rezultati se že poznajo, ne samo na tehtnici, temveč tudi pri počutju, saj nisem več nenehno utrujena in zaspana.
Torej moj današnji jedilnik:
Z: kos rženega polnozrnatega kruha s piro in namaz s papriko
M: zelenjavna juha
K: polenta z bučnimi semeni in golaž, zelena solata
M: tri mandarine
V: kuhano jajce, pol kosa kruha
Vadba: pol ure kolesa zjutraj in ura popoldne
Kati, lepo da si se pridruzila. En teden je ze za tabo, uspesno se naprej!
Vceraj sem jedla:
Z:2 peceni jajci s sirom, kruh, kefir
M: 2 zlicki aradidovega masla, arasidi
V: narezek, pivo
Imeli smo zur in temu primerno je potekal tudi vecerni obrok. Po dolgem casu sem spet jedla arasidovo maslo, ki ga obozujem. Sem pa ostala pri dveh zlickah, kar si stejem za uspeh.
Moj današnji jedilnik zelo spominja na dneve pred začetkom “hujšanja”. A tako je danes pač bilo.
Z: ena palačinka namazana z mešanico kakija in borovnic, 1dcl navadnega jogurta
M: mandarina
K: krožnik segedina, kos kruha
V: makaronovo meso iz pečice, grška solata, kos torte, rdeče vino
Seveda sem preveč sita. Pa saj je jutri nov dan!
Moj vcerajsnji jedilnik;
Z: zemlja, suha salama, kefir
M: banana, 2 mandarini, 2 koscka crne cokolade
V: pecen piscanec z zelenjavo, riz, solata
Pisala sem ze, da bom imela vec kot tri obroke….imam pa tri. Nekaj dni sem probala jesti po metodi fasting (sem se spomnila nanjo, ko sem prebrala eno temo na tem forumu). Tako sem vecerjala ob 19-ih, zajtrk pa naslednji dan ob 11-ih. In v osmih urah ne spravim vec kot tri obroke vase.
Sicer pa mi je ta metoda zanimiva in se mi zdi idealna za vzdrzevanje teze in odpravljanje manjsih pregreh.
Gre pa takole: tekom dneva si izberes obdobje ko jes (eating window). V preostalem casu pa ne jes, lahko pa pijes vse kar je brez kalorij.
Tako se bom kaksen dan drzala tega rezima in takrat bodo trije obroki.