Probajte prenehati jesti razne Poli salame, hrenovke, čevapčiče, paštete… S temi živili ne pojeste nič kaj koristnega, so pa polna maščob, (nekatere tudi sladkorja), soli, raznih stabilizatorjev… Tudi juhe so lahko tricky. Odvisno od sestavin, lahko vsebujejo veliko maščob, ki jih pravzaprav niti ne opaziš, saj imaš občutek, da ješ le vodo.
Anabina – po fitnesu je pol proteinske ploščice premalo. Ravno takrat je čas, ko se lahko oz. je priporočljivo, da se dobro naješ (veliko beljakovin in ogljikovih hidratov), saj med treningom porabiš glikogenske zaloge in mišice preidejo v katabolno stanje (razgradnja mišic), tako, da jih je potrebno nahraniti. V nasprotnem primeru lahko izgubljaš mišice, maščoba ti pa ostane, saj telo lažje črpa energijo iz mišic kot maščobe.
No danes je uspelo, bolj ali manj brez predelane hrane. Ampak saj vemo, da je to težko izvajati 100%, in meni se zdi že zelo velik uspeh, da npr zmanjšaš vnos take hrane za tretjino, ali polovico. Sicer pa je že povečini vse kar prineseš iz trgovine nekako predelano in moraš postati pravi strokovnjak, z ogromno časa, da bi se popolnoma izognil taki hrani. Vsak korak v pravo smer šteje. Ampak meni se na trenutke zdi vse skupaj že malo pretirano, saj je skoraj že vsaka hrana “nezdrava”. Pomaranča je špricana, banana in grozdje sta presladka, solata napihuje, preveč mesa spet ni dobro, jogurt je sam cukr, ribe pa vsebujejo preveč toksičnih kovin, in kmalu si lahko samo še na vodi, pa še ta je polna vodnega kamna… moje skromno mnenje je da nam manjka predvsem zmernosti, čim manj skrajnosti, pa bo vse štimalo. In seveda step by step, če ne prehitro zaideš nazaj v komfortno cono…
Z: med in maslo z kosom rženega kruha
M: pest rdečega grozdja
K: na maslu pečen malancan z čebulo in česnom, kuhan brstični ohrovt, tuna iz konzerve, dve crispy ploščici
M: 2 dcl čiste goveje juhe, dve mandarini, pol banane
V: dve sarmi s kislo smetano
Danes sem jedla:
Z: banana, jogurt, mandlji, lesniki
M: tri mandarine
M: kruh, 2 mehko kuhani jajci
Po fitnesu: pol proteinske ploscice
V: ta prav lovski golaz, testenine, solata
V fitnesu sem povecala kilazo pri nekatetih vajah in delala na polno..tako da bo jutri verjetno muskelfiber. Dober obcutek. Zadnjica se ze lepo oblikuje, roke in noge tudi..samo se trebuh, to gre pri meni vedno na koncu, ampak saj bo, potrpezljivost in vztrajnost…
Z: namočene slive z grškim in navadnim jogurtom (2,5 dcl), dve žlici ovsenih kosmičev, žlica kakava, vse skupaj zmiksano
M: marinirana skuša (1/2) v paradižnikovi mezgi in čebuli z začimbam in kos rženega kruha ter sveža paprika
K: dve zajemalki ričeta in rezina prekajene šunke
Po treningu: banana in grški jogurt
V: kos rženega kruha, 20 dag polenovke na belo, pest kuhanega brstičnega ohrovta pogretega na žlici masla
Vikend se priblizuje in martinova pojedina. Potem bo pa potrebno ta visek pokurit..
Vceraj sem jedla:
Z: prepecenec, pol jogurta, pol banane, jajce nehko
M: enako kot zajtrk
V: piscanec z jurcki, testenine, solata.
Nekaj zelodcnih tezav, zato prepecenec. Kupila bom bio ovseni riz (ne vem ce se cisto tocno tako rece), je pa oluscen oves, kar je bolj prijazno do zelodca in zamenjala en obrok prepecenca.
Še dobro da pri nas nimamo navade pripravljat slastne pojedine na martinovo 🙂
Danes je šlo takole:
Z: slive, kefir, kosmiči, laneno seme, kakav mix (od zdej bom temu rekla kar napitek)
M: solata iz fižola, koruze, tune, kos sira in en crispy
K: ričet z prekajenim mesom
V: zelena solata z jajcem in fižolom, žlica zaseke na kosu rženega kruha, rezina sira
Vmes sem padec cukra ukrotila z koščkom čokolade in dvema dateljema.
Martinova pojedina je mimo, vse v mejah normale…zvecer pa je bilo drugace.
Z: kefir
M: pecena raca, mlinci, rdece zelje, mali koscek potratne potice
V: pizza
Zacela sem piti kefir zjutraj, namesto jogurta. To je enodnevni kefir, blagega okusa in je dober. Za vecerjo pa pizza, kaj naj recem…cel dan sem delala, ni bilo casa za kosilo, zvecer pa sem jedla ostanke pizze…kot v dobrih starih casih…grrr.
Torej danes:
Z: napitek
K: jota, pol hrenovke, pol sveže paprike
M: jota, pol hrenovke
V: zelena solata z jajcem in fižolom ter kuruzo, dve žlici ajdove kaše z jurčki
Tako, jota mi gleda skozi ušesa, mislim da je nekaj časa ne bo na jedilniku 😉 Hrenovke pa tud.
Od miganja je danes poleg dopoldanskega sprehoda padel še lep večerni vzpon na hrib.
Matruska…kako hodis zvecer v hrib..v temi in mrazu..dobra si 🙂
Vceraj mi je tehtnica pokazala 0.3 kg vec, kar ni nic nenavadnega glede na vikend in zenski ciklus. Tedensko merjenje je lahko varljivo..en teden dobis gor, naslednji teden pa dvojno dozo dol.
Vceraj sem jedla:
Z: solata s tuno, prepecenec
M: enako
M: 2 kivi, malo belj ploscice
Po fitnesu: banana
V: jota, suho meso