Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Pričetek jemanja tablet yaz

Pričetek jemanja tablet yaz

Pozdravljeni,
Veliko je razlicnih mnenj. V petek sem prvič začela s tabletkami yaz. Zanima me, ali je zaščita zanesljiva že po 5 vzeti tableti?
Hvala za odgovor.

Zdtavo.menstruacijo bi mogla dobiti cez 10 dni,uceraj pa sem uzela prvo KT yaz. A naj preneham do menstruacije?kr sem prebrala da naj bi se zacelo jemati v casu ko se pojavi.lp

Če ste že začeli z jemanjem, lahko nadaljujete, vendar pa lahko pričakujete več vmesnih krvavitev skozi cel mesec. Zaščita pred nosečnostjo zaradi takega načina jemanja ne bo učinkovita, zanesljiva bo šele čez en mesec.
Lahko pa prenehate z uporabo,če je šlo samo za eno tableto in počakate na menstruacijo, v temprimeru zaščita deluje takoj.
Drugič preberite navodila za uporabo, verjetno pa vam je tudi vašginekolog povedal, kako se tabletke jemljejo. Upoštevajte to in ne delajte po svoje, konec koncev gre za hormone in ne bonbone.

Pozdravljeni.

Prvi mesec jemanja KT Yaz je bil normalen, imela sem vmesne krvavitve cel mesec, potem se je pri drugi placebo tabletki pojavila menstruacija. Zdaj, drugi mesec jemanja tabletk sem dobila antibiotik MacroBid, z jemanjem KT sem nadavljevala normalno. Tri dni po prenehanju jemanja antibiotikov sem počakala 7 dni, in 7 dan po zaužitju KT imela spolni odnos. Zdaj jemljem Nolpazo, zaradi vnetja želodca, v lekarni so rekli, da nima vpliva na KT. Danes imam tretjo placebo tabletko, menstruacije pa še nisem dobila. Spolni odnos sem imela pred šestimi dnevi, včeraj zvečer sem opravila tudi test, ki je bil negativen. Kaj bi lahko šlo narobe?

Hvala za odgovor.

Pozdravljena!

Test na nosečnost, opravljen prej kot 14 dni po odnosu, bo negativen. MacroBid in Nolpaza ne vplivata na delovanje KT. Včasih se zgodi, da odtegnitvene krvavitve v času jemanja belih neaktivnih tabletk preprosto ni.

Matjaž

Bolezen je stres za telo, zato lahko menstruacija zamuja (zato nam pogosto ob jemanju antibiotikov zamuja M – pa ne zaradi samih antibiotikov, pač pa zato, ker je telo pod stresom).

Pozdravljeni,
Ginekologinja mi je predpisala kt yaz in naj bi jih začela jemati prvi dan menstruacije. Stvar je taka, da sem jo dobila danes ponoči (okoli 1h). Tabletke pa želim jemati vsak dan ob 9 uri zvečer. Ali jo lahko vzamem danes zvečer, če je takrat še prvi dan menstruacije in ne že drugi? Ali sem še vedno takoj zaščitena če jo vzamem zvečer ali jo naj kar že zdajle in jo potem vsak dan vzamem uro kasneje dokler ne pridem do 9h zvečer?
Najlepša hvala.

Pozdravljeni!

Lahko jo vzamete danes zvečer, zaščita ne bo nič zmanjšana.

Matjaž

Lahko jemljem tabletke tudi brez vode? Da jo samo pogoltnem ali potem ne učinkujejo?

Lahko jo pogoltnete tudi brez tekočine, slej ko prej bo prišla do želodca.

Matjaž

Pozdravljeni, imam eno vprasanje. Yaz tabletke sedaj jemlem ze tri leta. Zadnje tri mesece ko bi morala sledit menstruacija, pa te sploh ni ali pa so samo majhni rjavi madezi. Zanima me kaj se dogaja, ali moram prenehat z jemanjem KT ? Tabletke jemlem vsak dan redno in mislim da zaradi tega ni moznosti zanositve.
Hvala za vas odgovor 🙂

Pozdravljeni!

Nič ni narobe, če odtegnitvena krvavitev izostane ali pa je ta zelo pičla. KT normalno uporabljajte naprej.

Matjaž

Pozdravljeni,
Imela bi eno vprasanje in sicer-14.7. Sem rodila. 7.9.sem bila pri ginekologinji in ravno takrat sem imela plodne dneve-predpisala mi je kt in rekla da bi morala dobiti menstruacijo v roku 14 dni. Ker sm pricela takoj z jemanjem kt in nisem pocakala na prvi dan menstruacije je zdaj se vedno ni. Z mozem uporabljava vedno tudi kondome. Obstaja kaksen razlog za preplah al se je menstruacija samo zamaknila?
Iskrena hvala na odgovoru
Natka

Pozdravljeni!

KT so zaustavile menstruacijo. Odtegnitvena krvavitev bo prišla med premorom oz. med uporabi neaktivnih tablet.

Matjaž

Pozdravljeni,
Ravnokar mineva 1 mesec jemanja KT Yaz.
1. Zanima me ce sem po 1 mesecu ze res zascintena, saj se mi vedno znova v glavi pojavlja nov dvom in sploh ne upam imeti spolnih odnosov…
2. Ali lahko spremenim uro jemanja? Prej sem jih jemala ob 9 zvecer, zaj bi uro rada spremenila na 5popoldan.

Se opravicujem ce ponavljam vprasanja, vendar sem cisto nova v tem
Lp:)

Podravljeni,
Jemljem kontracepcijskr tablete Yaz. Zanima me ali moram pojesti placebo bele tabletke, ali jih lahko kar vržem v koš? (Ne prestavljam si menstruacije)

Pozdravljeni!

@Rozica333444555:
1. Ste zaščiteni.
2. Lahko spremenite uro.

@JanaG3:
Lahko jih vržete v koš, a predlagam, da vsak dan v koš vržete samo eno. Placebo tabletke so v zavojčku zato, da ženski pride v navado, da mora vsak dan vzeti eno tabletko, da kakšne ne pozabi.

Matjaž

Zivjo.
Ta mesec sem pricela jemati KT yaz s prvim dnem menstruacije, ki sem jo dobila 11. 12. Torej v petek. Tabletke sem jemala redno ob isti uri. Zanima me, ce sem bila zascitena takoj prvi dan, ali po enem tednu? Vceraj sem imela nezasciten spolni odnos (vzela sem osmo tabletko), je mozna zanositev?
Najlepsa hvala za vas odgovor.

Živjo!

Zaščiteni ste bili takoj.

Matjaž

Zivjo. Jaz imam dve vprasanji na katere bi bila zelo vesela odgovora.
Tabletk prej se nisem jemala. Zelela sem jih zaceti jemati zdej z prvim dnem menstruacije, ki je bila vceraj,cetrtek,28.1. Zarad osebnih razlogov do tabletk ne morem pridit do ponedeljka, 1.2. Lahko prvo tabletko uzamem v ponedeljek ali naj pocakam do naslednjega meseca in zacnem takrat z uporabo ob prvem dnem menstruacije?
Zanima me tudi do kdaj je priporocena uporaba kondoma ob uporabi tabletk da ni kaksnih presenecenj?
Najlepsa hval vsem za odgovore!

New Report

Close