Pričetek jemanja tablet yaz
Spoštovani,
stara sem 16 let in sem začela 1.2.14 jemati tabletke Yaz (1.dan menstruacije). Včeraj (8.2.) pa sem imela s fantom prvič spolni odnos odkar jemljem tabletke. Menstruacija se mi je končala 3 dni nazaj (7.2.)…med spolnim odnosom mi je iz nožnice začela tečt kri in krvavim še danes..že cel dan, kot da bi imela mentruacijo. Mi prosim razložite od kje ta kri? Bi me moralo skrbeti? Noseča ne morem biti saj nama pred tabletkami kondom ni nikoli počil…vedno sva bila zaščitena.
Najlepša hvala vsem!
Zivjo, imam eno vprasanje.
Imam zelo cudno razporeditev M in prejsnji mesec (januarja) sploj nisem imela mmenstruacije.
Pred skoraj mesecem mi je ginekologinja predpisala tablete jaz. In zacela sem jih jemati ze 1 dan ko sem jih dobila in ne na 1 dan menstruacije. Sedaj sem pri 19 tabletki in vceraj sem po 2 mesecih dobila spet menstruacijo. Sem sploj zascitena ker nisem zacela jemati tablet 1 dan menstruacije?
Lp
pozdravljeni
pri prvem jemanju tabletk sem uzela sam 1.tabletko in potem zaradi tega ker so me prijateljice prepričale naj jih ne jemljem več sem z jemanjem prenehala, potem naslednji mesec ko sem imela M sem pa nadaljevala z 2.roza tabletko vse do konca poketka, s fantom sva imela spolni odnos v času jemanja belih tabletk
ni mu prišlo vame, skrbi me če je možno da pride do zanositve, od spolnega odnosa je zdaj 3 dni, nimam nobenih znakov, M se mi je pojavila drugi dan po spolnem odnosu, prejšni mesec je bila šibka in trajala je samo 2 dni zdaj pa je močna in imam bolečine v trebuhu. ali je potrebno opraviti test?? sem ne glede na to, da sem začelo redno jemati z 2.roza tableto ,zaščitena??
Zkaj ko imam M sem prvo tableto vzela na 2 dan M saj se morala na 1.dan M pojesti do konca še četrto-zadnjo belo tabletko, je kaj narobe ? sem vseeno zaščitena ali bi morala kako drugače ravnati z jemanjem???
hvala vam za odgovor:)
lp
Pozdravljeni,
zanima me samo (se opravičujem če je bil na to vprašanje že podan odgovor), če lahko začnem jemati tabletke sredi ciklusa, danes imam tretji dan menstracije ali lahko začnem že ta ciklus z jemanjem tablet ali moram počakati na nasednji ciklus in kako je potem z zaščito…hvala in lep pozdrav
z jemanjem kontracepcijskih tablet sem začela pred enim mesecem in mi je ginekologinja rekla, da jih lahko začnem jemati kadarkoli, le da moram tablete jemati vsaj 14 dni preden bo zaščita aktivna. vzela sem jih šele 16. dan ciklusa (se pravi zeloo pozno) in se držala navodil ginekologinje. zanima me, kako je torej z zaščito, ker je toliko različnih informacij o tem in bi se rada prepričala.. bi pa menda ginekologinja že morala vedeti, kaj govori?