Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Pričetek jemanja tablet yaz

Pričetek jemanja tablet yaz

Ne vem ali je to že menstruacija ali ne. Mogoče bi bilo smiselno narediti test za nosečnost. ČE bo negativen začnite jjemati tabletke in 7 dni uporabljate dodatno zaščito.

Pozdravljeni!
Prvi mesec sem jemala tabletke malce neredno (k temu je prispevala večinoma bolezen-bruhanje, diareja…) a sem kljub temu dobila M “po pravilih”- na dan druge placebo tabletke. Danes začenjam z novim ovojem pa me zanima, če bom -ob rednem jemanju- v tem mesecu 100% zaščitena. Malce butasto vprašanje, ampak saj neredno jemanje v prejšnjem mesecu ne more vplivati na zaščito v novem ciklusu, kajne?
Hvala!

Pozdravljena!

Ob rednem jemanju boste zaščiteni. Prvih 7 dni za vsak slučaj uporabite kondom, ker ste prejšnji mesec neredno uporabljali tabletke.

Matjaž

Spoštovani,
kt jemljem redno ob 21h uri zvečer, enkrat pa sem jo vzela šele ob 24h, ali to kaj vpliva na zaščito?
trenutno jemljem tablete PRIMOTREN trimetoprim/sulfametoksazol, ali uničujejo učinkovitost tabletk (primotren jemljem na 12 ur po 2 tableti in sicer ob pol 7h zvečer, kt pa ob 9h)
imam še eno vprašanje, ki je malo narodno, vsakič si pod tušom ”operem” notranjost vagine, in to s curkom, a uniči učinkovitost?
najlepša hvala!

Zamuda 3 ur ne vpliva na učinkovitost. Primotren ne vpliva na učinkovitost KT. Notranjosti vagine ni potrbeno izpirati, saj s tem uničujete naravno zaščitno floro. Če pa jo že, to ne vpliva na učinkovitost KT.

pozdravljeni,
danes sem vzela 21. tabletko yaz. Vzela sem jo pol ure prezgodaj, v navodilih piše da jo je potrebno vzeti z vodo, nisem je imela pri roki, zato sem jo vzela s par požirki coca cole.. Skrbi me, da to kaj vpliva na zanesljivost?
Ali je kaj narobe, da sem se o tabletki zelo najedla s čipsom in mastno hrano?
Hvala za vaš odgovor.
Lp

Gled delovanja tabletke je vse ok, ampak resno me je zaskrbela vaša prehrana in kje ste bila, da nimate vode? Vse dobro.

najlepša hvala, bili smo v kinu in pri roki nisem imela vode.
lp

pa še to, zadnje dva dni me na vsake toliko časa boli trebuh. Zjutraj imam rahlo drisko, vendar grem samo enkrat na wc, potem pa je bolje. A to kaj učinkuje na zaščito?
hvala

Ne, če ni huda stalna driska.

Pozdravljeni. Tabletke YAZ jemljem ob 3 popoldan, okoli 16.30 sem dvakrat bruhala (zaradi viroze). KT sem potem normalno jemala naprej, vsak dan ob isti uri. Po šestih dneh sem imela nezaščiten spolni odnos. Zanima me, če bi lahko bilo kaj narobe, sem zaščitena?
Lep pozdrav

Ker ste bruhala manj kot 3 ure po zaužitju tabletke, bi morala vzeti novo tabletko. Zdaj je kar je. Če ne bo krvavitve naredite test za nosečnost.

Hvala za odgovor. Da pa vem za naslednjič, če bo podobna situacija.. Torej takoj vzamem novo tabletko, čeprav bom potem do konca meseca imela eno premalo?

Da. Ciklus se vam pač zamakne za 1 dan.

Hčerka je pred tednom začela jemati YAZ,zaradi neurejene menstruacije.Danes sem opazila, da ima vidno popokane kapilare okrog nosu in na nosu.Sedaj pa me skrbi, če je to lahko posledica jemanja teh tablet.

Danes se mi je zgodila manjsa nesreca, ko sem hotela vzeti tabletko mi je ta nekako zdrsnila in nisem je vec nasla, zato sem vzela tabletko za naslednji dan. Zanima me kako naj v nadaljnem jemljem tabletke? Ali naj zdaj normalno jem dokler ne pridem do belih placebo tablet, ali naj vzamem pred placebo tabletkami eno tabletko s hormoni ze iz naslednjega ovoja?

Pozdravljeni,
Med mensruacijo sem imela nezasciten spolni odnos. Jemljem kt yaz. Po dveh dneh po spolnem odnosu me je zeelo bolel trebuh, bilo mi je slabo vendar nisem bruhala, imela pa sem drisko, sicer sem sla na wc kot obicajno, samo da je bila driska. mislite da to kaj ucinkuje na zascito kt? In kaj mi priporocate. pa kaksna driska se steje pod zelo hudo! Najlepsa hvala za odgovor

@ 12626281: Menstruacija imenujete krvavitev, ki se pojavi v obdobju premora? Če tabletke redno jemljete, ste tudi med premorom zaščitena. Driska mora biti kar huda, da vpliva na delovanje KT.

@ mama dari: To ni posledica jemanja tabletk.
@ lusie: tabletke jemljite normalno do konca, ciklus se vam bo tako premaknil za 1 dan. Če tega ne želite, pač dodajte 1 aktivno tabletko iz novega ovoja.

Lep pozdrav!

Tudi jaz imam eno vprašanje in sicer: z jemanjem KT Yaz sem začela prvič ( so tudi moje prve KT) in jih jemljem vsak dan nekje okrog 20.00 (do 3h +-). Danes je moja zadnja bela tabletka in menstruacije še ni, čeprav imam nekatere znake, da bi jo lahko dobila (mozolji, beli tok) ampak je še vedno ni. Skrbi me, ker sma s fantom imela spolni odnos in je fantu prišlo v mene.. Če ne bi jemala KT bi morala menstruacijo dobiti pred dvema dnevoma (menstruacijo sem imela dokaj točno pred jemanjem KT). Ali obstaja možnost zanositve?? Lahko krvavitev dobim tudi pri novih roza tabletkah?

Hvala za odgovor!

New Report

Close