Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Pričetek jemanja tablet yaz

Pričetek jemanja tablet yaz

pozdravljeni,
kt yaz že jemljem drugi mesec. Vsak dan sem vzela tabetko ob približno istem času (odstopanje, največ 1 uro). imam redne spolne odnose brez dodatne zaščite. Še vedno me skrbi da bi zanosila pa čeprav jem kt. Je kaj možnosti?
ob enem pa me je tudi strah da se mi tabletka zatakne v grlu in se tam tudi raztopi.
hvala za odgovor, lp

Ob idealni rabi tabletk, zanosijo 3 ženske od 1000. Večjo učinkovitost imajo le še maternični vložek Mirena, podkožni vsadek ali injekcije in pa sterilizacija. Tabletka ob požiranju ne gre skozi grlo, ampak skozi žrelo in se tam zaradi svoje majhnosti ne more zatakniti. Kar pogumno.

pozdravljeni,
spet pišem, zelo me skrbi da sem zanosila. kt yaz jemljem redno, imam spolne odnose brez dodatne zaščite. včeraj sem pojedla drugo belo tabletko a menstruacije še vedno ni. Zelo me skrbi, vedno si s prsti pritiskam na trebuh in mislim da je trši kot je bil in da sem noseča. mislite da je kaj možnosti?
hvala!

Verjetnost je majhna, a če vas skrbi lahko naredite test.

ali lahko menstruacijo dobiš pri jemanju rožnatih tablet? recimo, da ti menstruacija zamuja?

Lahko

Spoštovani!

Trenutno že pijem tablete Euthyrox 25mg dnevno in bom začela tudi z jemanjem KT Yaz. Zanima me, ali lahko jemljem obe tableti naenkrat. Eutirox pijem zjutraj na tešče, pa me zanima, če lahko takrat vzamem tudi kontracepcijsko tabletko ali mora biti nekaj ur razmika med jemanjem tablet?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni,
tablete lahko jemljete istočasno. Če z kaka 2 meseca pa opravite kontrolo ščitničnih hormonov pri vašem endokrinologu.

pozdravljeni,
zanima me, če je učinkovitost tablet yaz enaka, če kdaj vzameš 2 – 3 ure prepozno?
v navodilih piše, da lahko popiješ z majhno količino tekočine. ali lahko popije tudi več?

še nekaj bi dodala, če lahko tabletko poješ tudi s kakkšno drugo tekočino?

se opravičujem, ker pišem posebaj, ampak imam še nekaj vprašanj.
kaj uniči učinkovitost tabletk, ker v navodilih ne piše ravno podrobno?
danes sem na ustnice nanesla cimet in vazelin, vzela sem tabletko in sem malo cimeta in vazelina tudi pojedla poleg tabletke, je to kaj narobe?
vnaprej se vam že zahvaljujem

Pozdravljeni,
Zanima me ce vitaminske sumece tablete in sicer zelezo zmanjsuje ucinkovitost kt yaz?
Jemljem tudi coffetin za glavobole in obcasno lekadol ali to kaj zmanjsuje?
Najlepsa hvala!

@123333 in @zelezozelezo: nobena od naštetih učinkovit ne vpliva na delovanje KT.

@ 123333: količina zaužite tekočine ob tabletki ni pomembna.

PPozdravljeni
Zanima me, ce vrocina kaj vpliva na ucinkovitost yaz tabletk?
Ce jih recimo prevazas v avtu v torbici. pa je zdaj kar vroce, pa me skrbi ce unici tabletke?
Hvala!

Pozdravljeni!

Mene pa zanima glede prvega jemanja tabletk Yaz, ali je prvi dan res zagotovljena zaščita?.. S tem mislim, če ne bi bilo nič narobe, če bi fant vame spustil semensko tekočino?

Hvala za vaš odgovor.

Je, če začnete z jemanjem na 1. dan menstruacije. Tabletke pa ne ščitijo pred spolno prenosljivimi boleznimi.

Pozdravljeni
Zanima me, ce vrocina kaj vpliva na ucinkovitost yaz tabletk?
Ce jih recimo prevazas v avtu v torbici. pa je zdaj kar vroce, pa me skrbi ce unici tabletke?
Hvala!

Tablete je potrebno ob visokih temperaturah shranjevati v hladilniku. Ali pa vsaj v senci.

Zdravo!

Tudi jaz imam vprašanje glede začetka jemanja tabletk Yaz. Vem, da je v navodilih zapisano, naj se jemanje začne s 1.dnem menstruacije, katero naj bi dobila 5.9. A že 3 dni (torej kar nekaj dni pred predvideno menstr.) opažam delne krvavitve, ki pa so precej bolj rjave kot navadna menstruacija. Prejšnji mesec sem vzela tabletko Norlevo, ki mi je že v avgustu malce zamaknila ciklus (vmesne krvavitve in 1tedenska zamaknitev menstr.). Zanima me, če je to, kar 3dni opažam lahko že redna menstruacija in že začnem z jemanjem kontr. tablet ali le vmesna, kot posledica jutranje tabletke Norlevo.

Hvala in LP

New Report

Close