Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? pomoč pri razlagi izvida – kožni rak

pomoč pri razlagi izvida – kožni rak

Ali pa obe pošljita meni mail in vaju povežem

[email protected]

registrirajta se, pa si lahko v zasebnem sporocilu kaj vec povesta :)[/quote]
Azalea, kako si? Si dobila datum za operacijo?

Bi bilo preveč lepo, če bi ga.

sem v kontaktu s svojo onkologinjo (tisto, ki me ima še od prej) in se tudi njej zdi čudno, ker je že urgirala pri tem onkologu in bo sedaj urgirala še pri predstojniku kirurške službe.
Tako da ni nikomur nič jasno zakaj ne kličejo…

Super! Ne vem, kako se izvede registracija, tako da ko bom kaj v Ljubljani, ti tukaj napišem, pa se dogovoriva za naprej. Upam samo, da boš videla sporočilo 🙂
LP

končno dočakala klic…

zdaj pa misija: ostati zdrava 🙂

Tako se govori! Srečno!!

Super, sem vesela zate! Kdaj imaš operacijo? Mami je včeraj dobila izvide PET/CT in so organi baje vsi ok, sicer so nekaj zaznali v trebuhu, vendar ne vejo še, če je potrebno odstraniti. Jo pa čaka druga operacija čez 14 dni – odstranitev vseh bezgavk v nogi 🙁

Drr, spet bi potrebovala tvojo pomoč. Mami bo imela čez 14 dni še eno operacijo – odstranitev vseh bezgavk iz noge. Kaj mi lahko, prosim, poveš, kako to kaj poteka in če so kakšne večje komplikacije? Povedali so ji le to, kar si mi ti že povedala – da bo ostala pri njih kakšen dan dlje. A je okrevanje dolgo? Kmalu bo 1 mesec od prve operacije, mami ima pa še vedno bolečine in težave z nabiranjem tekočine. Včeraj pa so ji pobrali šive tam, kjer so ji odstranili kožno tkivo in danes je že morala na previjanje.
Hvala ti …

Najprej je super; da pet/ct ni zaznal nobenih metastaz. Glede operacije pa tole; zdravnik zarezal v obstojeco brazgotino, kjer so ji ze odstranili bezgavko. Mogoce malo daljse. Ker se ji bo nabirala limfa bo imela drenazo. To steklenicko menjajo vsak dan na OI, potem ji bos pa ti doma menjala. Potem , ko zdravnik odloci ji odstranijo drenazo. To ne boli. Nekaj casa hodis 2x na teden na OI, ker se ti nabere limfa na punkcijo. Potem pa mogoce se le 1x na teden. Potem po mesecu dni pa.nic vec. Vse dobro

Operacija za mano. Lazja za 3 bezgavke 🙂 vse ostalo pa zvem na kontroli – proti koncu meseca

upanje da je negativno pa ostaja – ker mora biti 🙂

Super, si le dočakala! Držim pesti, da bo vse ok 🙂

ena bezgavka pozitivna…..tak da bo treba odstranit ostale bezgavke…

zdaj pa čakat klic…spet 🙂

dre – misliš, da v primeru da bo tako tudi pri meni, da se lahko zmenim da mi v domači bolnišnici to uredijo – punkcija…
ker drugače bom bankrotirala 🙂 do lj je zelo daleč, pa vedno ne morem računat na koga, ki bi me tja lahko peljal.

Azalea, mi imamo podobne težave, kar se tiče financ. Smo daleč od Ljubljane in so stroški kar veliki, mami pa je brez službe. Edino, kar ti pripada, so potni stroški, pa še to je baje zelo malo. K sreči ji lahko medve s sestro nekoliko pomagava.
Drugače pa je bila mami včeraj tretjič operirana – odstranitev vseh bezgavk iz ene noge. Sicer so na CT/PET zaznali še nekaj v trebuhu, ampak baje ni to nič nevarnega. So imeli še enkrat posvet in so se odločili, da tega ni potrebno odstraniti. Ne vem, bom morala spet do zdravnice, da mi malo razloži, za kaj gre.
Dre, a mi lahko malo poveš, kaj sledi in kakšni so bili tvoji izvidi odstranjenih bezgavk? Kaj če bo spet kakšna pozitivna? Sicer upam, da bo končno kakšna dobra novica in bodo vse odstranjene bezgavke negativne.
Azalea, srečno naprej!

Saj sem tudi jaz brez sluzbe, pa tudi na starsa kaj dosti ne morem racunat, ker tudi z eno pokojnino shajata čez mesec. Ma bo ze tudi enkrat za nas boljse.
za potne stroske vem ja – se vseeno nekaj nabere (120km+) v eno smer.

Meni je samo operacijo omenjal, nobenega ct/pet. Kaj to je od primera do primera razlicno?

Jaz imam nad dojko tako velik rez, da mi je kar hudo 🙁 tisto pod pazduho me ne moti toliko – pa zdaj bo tak še vecje. Saj vem, da je zdravje na prvem mestu, ampak mi je tak hudo.

Azalea, moja mami se je odločila, da bo sodelovala v neki raziskavi, zato so ji delali PET/CT in magnetno resonanco glave. Sicer tega ne počnejo. Morda tudi tebi ponudijo sodelovanje.

To, kar bom napisala, je veljalo 3 leta nazaj, pri tašči. V tem času je lahko prišlo do sprememb v pravicah, tako da…
Ko je tašča zbolela za rakom maternice in je bila operirana v SG, so ji tam opravili RTG pljuč in UZ trebuha preden so jo napotili na OI. Rekli so ji, da bo tam oparvila PET CT, ampak so ji naredili navaden CT pa še to kasneje med KT, ker je prišlo do nekega ognojka. Ko se ji je bolezen razširila, so ji na Ortopedski kliniki rekli, da bodo na OI opravili Pet CT, ampak ji ga spet niso, ker je njena onkologinja rekla, da če bo potrebno, jo bo že poslala. Naj omenim, da so se kasneje vsi dr. na kontrolah čudili, da ji tega slikanja niso opravili.
Soseda, ki je zbolela isto leto kot tašča, sicer za rakom na jajčnikih, je opravila to slikanje na začetku, pa tudi zdaj, pred ponovnim prejemanjem KT.
Jaz bi rekla, da je odvisno od onkologa, ali napoti ali ne. Res je, da je problem s tem slikanjem, s čakalno dobo, ker zavarovalnica plača samo nekaj slikanj, ampak vseeno to ni razlog, da vas nanj ne napotijo. Malo povprašajte svojega onkologa, mogoče pa bokaj pomagalo.
lp

Pozdravljena Azalea,

danes gledam to stran in takoj pomislim, da sem nekaj spregledala in ti nisem odpisala. Pa ni tako.

Glede odstranitve bezgavk tole: niti pomislila nisem, da bi mi to delal kdo drug kot onkolog kirurg. Doma sem dovolj blizu OI, zato zame to ni bil problem. Moje in res moje mnenje je, da sem reva in bi punkcijo res težko prepustila drugemu doktorju. Poskusi se dogovorit na OI, kako pa v tem primeru. Morda ostaneš v bolnicii. Meni se zdi ta opcija najboljša. Na začetku so mi punktirali 2x na teden. Seveda potem, ko odstranijo dren. Včasih težko pišem, ker se toliko stvari prepleta in ne vem kaj je najpomembnejše.
PET/CT so meni delili kasneje. Potem, ko se je bolezen čez slabi dve leti ponovila.

Mirmil se tebi: takrat ni bila nobena bezgavka več pozitivna in tudi pri tvoji mami ne bo. Bo pa več problemov z nogo in limfedemom. Meni se je bolezen ponovila in takrat so mi delali PET/CT in vzeli še trebušne bezgavke in tam je bilo spet pozitvno. Vprašaj, če te še kaj zanima.

Če ste oddaljeni, zaprosite svojega zdravnika za napotnico za prevoz in vas bodo z rešilcem vozili iz vašega kraja na OI in nazaj vsak dan, če je treba. Sicer ti gre res pol dneva, ker poberejo vse onkološke bolnike, ki gredo v OI in nazaj, a je najceneje in za svojce najmanj obremenjujoče.

Mami so odstranili 22 bezgavk in so vse zdrave. Tudi izvidi PET/CT so vsi ok. Jutri jo čaka konzilij in seveda okrevanje po operaciji. Dre, mi lahko še malo poveš, kako zgleda konzilij in nadaljevanje? Žal ne dobim dopusta in ne morem jutri z mamo, da bi slišala, kako in kaj naprej. A se sploh kdaj pride do sklepa, da si “ozdravljen” ? Sem mislila, da je s to zadnjo operacijo in z dobrimi izvidi zdravljenje “zaključeno” in sledijo samo še kontrole in pregledi ter upanje, da se ne bo bolezen ponovila. Kar ni in ni konca, se mi zdi, da samo še na Onkološkem inštitutu “visimo”. 🙁
Hvala ti za tvoj čas in odgovore.

Mene pa dren jezi.
danes se je ocitno zamasil – je slo mimo vse. Itak do zdravnika, ta dal napotnico za bolnico, očistili in to je bilo to.

zdaj pa imam se vedno obcutek da gre premalo v tisto flasko pa nekaj mimo. Kaj naredit. Tam več ne delajo. Ali se bo umirlo ali kaj. Malo me je strah, da ne bi bilo kaj narobe

New Report

Close