Najdi forum

Papiga nimfa

heiii!!!

Jst sem svojo nimfo ulovila doma. Bila je na mojem balkonu in ko sem jo hotela prijet me je tudi počakala. Zato sem jo obdržala. Najprej sem dala oglas na radio nihče se ni javil, tudi druge ljudi sem spraševala in je ni nihče pogrešal, zato sem jo obdržala.Po dveh dneh še nisem kupila kletke če bi se še kdo javil zato sem jo kupila danes. Meni se zdi da je zelo zadovoljen. Mislim da se me je že čisto malo navadih saj ko pridem k kletki se približa k meni, me gleda in miga z glavo. Mislim da mu je všeč. Kupila sem mu tudi dve igrači, pa še nekja vitaminov in nekaj proti zajedalcem saj sploh nevem kako dolgo je bil odzunaj in malce bojim da jih slučajno ne dobi.

Nekaj bi te še vprašala. Kot sem ga opazovala vidim da nima perja na repu. Ali mu bo nazaj zrastel? Če slučajno veš?

Zelo veliko si mi pomagala z nasveti. Hvala 🙂
Upam da bova napredovala.

bye

Živjo!
Glede pirja na repu.. ta peresa rastejo kar dolgo ampak če ga ne ovira pri letenju je vse uredu.
Ti pa priporočam, če je priletel da kupiš tudi sprej za preprečevanje zunanjih zajedavcev.. uši pa podobno… ker zelo hitro preide na človeka…

LP

heiiii!!!

Pri letenju ga ne ovira, mogoče malo samo ne toliko da nebi mogel leteti. V zooticu sem kupila neka zrna da mu perje hitreje zraste.

Tisti sprej pa bom še kupila zaradi varnostnih razlogov.

hvala :)*

Lp.

Zunanji zajedalci ne prehajajo iz ptic na človeka. Lahko pa se zgodi da ti ptička dobesedno izsesajo. Ob pravilni prehrani in oskrbi, mu bo repek kmalu pognal. Pa še nekaj jaz bi bila s kruhom ( tudi suhim) skrajno previdna, saj se ptica lahko po zaužitju letega preveč napije vode, vse skupaj ji nabrekne v želodčku in ptica pogine.

heiiii!!

Lejdy- ** hvala za nasvete. Kruh mu še sploh nisem dala,raje mu dajem sadje in zelenjavo.

Za tisti sprej proti zjedalcem bom pa res morala poskrbeti.
In mislim da že kr napredujeva saj ko se mu približam ne puha več in je primiru.

In še nekaj jst nwm katerega spola je ta moja nimfa. Kako to veš?

Hvala obema!!

lp.

Po navadi so samčki bolj živahni, pa tudi bolj rdeča lička imajo… Vinko je imel uči ko sem ga dobila, pa prišle tudi na mojo glavo…. potem sem njega s sprejom pošpricala, pa je blo potem vse uredu, sebe sem pa z navadnim šamponom za uši… zdej je pa use uredu…

L.P.

heiii!!

Jaz pa sem zdajle zvedla da se gre po barvi kljuna .

Je to res??

lp.

Samci naj bi imeli bolj obarvana lička. Čeprav jaz pri mojih ne vidim razlike, pa točno vem kateri je samček, katera samica. V 25 letih odkar imamo ptice še nisem dobila uši od njih….

heiii!!

Moja nimfa je čisto bela kosneg in jaz ne morem določiti spola po rdečih ličkih saj je čisto bela.

Lp.

Potem pa je to beloglava nimfa in lete nimajo obarvanih ličk. Tudi mi imamo eno tako in mi je rejec takrat rekel da imajo samčki repno pero odspodaj črno. Tudi za načega Lukca ne vemo ali je samec ali samica, rejec je rekel, da je verjetno samček, zato je dobil ime Luka.

heiiii!!!

Jst ko sem nimfo ulovila ni imela repa sedaj pa ne morem določiti samo mislim da je samička ker ima eno pero na repu in je čisto belo, pa še bolj mirna je.

Lp.

Spol sploh ni važen, razen zaradi razploda. Naši so vsi ful živahni, razen beloglave vsi jedo iz roke.

Mogoče je pa naš mel kaj drugega.. kaj pa bolhe? bi bilo možno da je imel bolhe? ali pa človeške uši? ker se je po vseh človeških laseh drgnil… nevem. Res čudno.
kako pa izgledajo ptičje bolhe?
zdaj mi je to postala prava uganka 🙂

Ptičje bolhe so rdeče barve. Čez dan se skrivajo v kotih kletke, ponoči pa sesajo pticam kri. Ptice oslabijo, so nemirne, škrtajo s kljunom in stresajo s perutmi. Najlažje jih opazimo tako, da ponoči kletko pokrijemo z belo krpo. Če se zelo namnožijo opazimo po tleh majhne črne izločke.Ptico lahko dobesedno izsesajo . Kletko je dobro večkrat razkužiti ter poškropiti s posebnim insekticidom.

jaz imam samca in samico in me zanima če bosta mi prišla na roko????????????????????????????????????????????????

plese heelp

imam še par vprašanj!!!!!!

1. kako samca in samico najhitreje naučiti tvoje roke?
2. ali lahko samca čeprav je zraven samice lahko naučiš govoriti?
3. ali samice govorijo?
4. koliko časa potrebujeta da se navadeta en na druzga??

lp pozdrav 🙂

help fast!!!!

Koliko časa pa ju že imaš? O tem kako naučiti papig človeške bližine in roke je že veliko napisanega v zgornjih postih in na podobnih temah. Jaz z spoznavanjem živali nimam problemov, mogoče se en dan malo zase držijo potem pa so vse skupaj. Imam jih v veliki voljeri. Nekatere samice se naučijo govorit, govorijo pa manj kot samci. Tehnike učenja govora so opisane v knjigi o skobčevkah.

Imam ju 1 mesec ampak mene zanima če se bosta naučila moje blizine čeprav ima druzbe, in če se bosta naučila useeno naučila govoriti?

lp pozdrav lejdy

Seveda se bosta naučila tvoje bližine. Ti počasi začni dajat roko v kletko, drži jo na miru in jima prigovarjaj. V dlan lahko položiš košček jabolka, zrnje in ju vabiš da ga vzameta iz roke. Tudi glede govora je enako, ko enkrat zna zna. Pri nas trije jedo iz roke, dva sta navajena da prideta na ramo. Pri navajanju na roko in pri učenju govora je potrebno precej potrpežljivosti inveliko časa.

hvala lejdy

Na zalost imam še kar vprašanj v zvezi nimf in če smeš te bi počasa spraševal ker imaš veliko več znanja o nimfah kot jaz!!!
no jaz sem na cd posnel svoj govor in jima ga predvajam ko nimam časa. je to dobro? Bosta se preko cd-ja naučila prav tako govoriti?

lp pozdrav

New Report

Close