Papiga nimfa
heiii!!!
Jst sem svojo nimfo ulovila doma. Bila je na mojem balkonu in ko sem jo hotela prijet me je tudi počakala. Zato sem jo obdržala. Najprej sem dala oglas na radio nihče se ni javil, tudi druge ljudi sem spraševala in je ni nihče pogrešal, zato sem jo obdržala.Po dveh dneh še nisem kupila kletke če bi se še kdo javil zato sem jo kupila danes. Meni se zdi da je zelo zadovoljen. Mislim da se me je že čisto malo navadih saj ko pridem k kletki se približa k meni, me gleda in miga z glavo. Mislim da mu je všeč. Kupila sem mu tudi dve igrači, pa še nekja vitaminov in nekaj proti zajedalcem saj sploh nevem kako dolgo je bil odzunaj in malce bojim da jih slučajno ne dobi.
Nekaj bi te še vprašala. Kot sem ga opazovala vidim da nima perja na repu. Ali mu bo nazaj zrastel? Če slučajno veš?
Zelo veliko si mi pomagala z nasveti. Hvala 🙂
Upam da bova napredovala.
bye
Zunanji zajedalci ne prehajajo iz ptic na človeka. Lahko pa se zgodi da ti ptička dobesedno izsesajo. Ob pravilni prehrani in oskrbi, mu bo repek kmalu pognal. Pa še nekaj jaz bi bila s kruhom ( tudi suhim) skrajno previdna, saj se ptica lahko po zaužitju letega preveč napije vode, vse skupaj ji nabrekne v želodčku in ptica pogine.
heiiii!!
Lejdy- ** hvala za nasvete. Kruh mu še sploh nisem dala,raje mu dajem sadje in zelenjavo.
Za tisti sprej proti zjedalcem bom pa res morala poskrbeti.
In mislim da že kr napredujeva saj ko se mu približam ne puha več in je primiru.
In še nekaj jst nwm katerega spola je ta moja nimfa. Kako to veš?
Hvala obema!!
lp.
Ptičje bolhe so rdeče barve. Čez dan se skrivajo v kotih kletke, ponoči pa sesajo pticam kri. Ptice oslabijo, so nemirne, škrtajo s kljunom in stresajo s perutmi. Najlažje jih opazimo tako, da ponoči kletko pokrijemo z belo krpo. Če se zelo namnožijo opazimo po tleh majhne črne izločke.Ptico lahko dobesedno izsesajo . Kletko je dobro večkrat razkužiti ter poškropiti s posebnim insekticidom.
Koliko časa pa ju že imaš? O tem kako naučiti papig človeške bližine in roke je že veliko napisanega v zgornjih postih in na podobnih temah. Jaz z spoznavanjem živali nimam problemov, mogoče se en dan malo zase držijo potem pa so vse skupaj. Imam jih v veliki voljeri. Nekatere samice se naučijo govorit, govorijo pa manj kot samci. Tehnike učenja govora so opisane v knjigi o skobčevkah.
Seveda se bosta naučila tvoje bližine. Ti počasi začni dajat roko v kletko, drži jo na miru in jima prigovarjaj. V dlan lahko položiš košček jabolka, zrnje in ju vabiš da ga vzameta iz roke. Tudi glede govora je enako, ko enkrat zna zna. Pri nas trije jedo iz roke, dva sta navajena da prideta na ramo. Pri navajanju na roko in pri učenju govora je potrebno precej potrpežljivosti inveliko časa.