Papiga nimfa
greencic,
tudi nimfe se med seboj razlikujejo, najbrž imaš tako, bolj drobno. Upam edino, da nima predolg kljun, ker nekaterim kljun tako hitro raste, da ga je treba kar naprej striči. Če je kljun predolg, jedo hrano, ki pa jim uide po kljunčku navzdol. Sicer so pa zdaj tudi živalice bolj lene, kot v nekem zimskem spanju. Kmalu se bo vse spremenilo, ko bo Gregorjevo, ko bo več sonca in prave naravne toplote.
Hvala za vaše nasvete. Jst bi rada samo povedala, da sm enkrat po enem mesecu ko sm papagajčka dobila, Kekota spustila in je letal po hiši. Nato se je nekam zabil in je malo padel.To res obžalujem. Ampak nisem vedela da se bo to zgodilo. Sedaj si tega ne upam več ponovit, ker se jim bi še kaj hujšega zgodilo.Nekako jih privajam,da mi gresta na palčko in kdaj probam tudi na prst ampak se bolj izogibata. Če bi mi prišla na prst bi mi bilo lažje in bi komot lahko jih tudi spustila in tako bi jih lažje ujela če se bi kaj podobnega zgodilo.
Hvala
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp!!!!!!!!!!!!!
Jst mam tolko težav.Prosim pomagajte!!!!!Jst še nism imela papagajev zato mi je malo težko. Kako naj pustim odprto kletko papagajem če vsakič kakšna zbeži ven in leta po hiši kot nora n povrhu tega se še nekam zabije.
Aaaaaaaa mi lahlo pomagaaaaaaaaaate??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Prosim!!!!
LP Teja
Happy Girl,
ko se papiga enkrat razgleda in udomači, jo prični spuščat. Kot kaže, ni navajena kaj dosti letat, a bo kaj hitro dobila občutek. Pazi edino, da boš imela okna zaprta. Pazi tudi, da ti ne pade zadaj za kakšno veliko omaro. Ali pa v kakšen vroč lonec. Papiga je tako pametna, da bo sama prišla nazaj v kletko in se najedla in malo počivala, potem bo pa spet kam odletela. Če pa nima tega občutka, jo pa ujemi zvečer, ko bo tema. Pa rokavico si natakni, da te ne bo ugriznila.
Sem novopečena lastnica nimfe.
Zvalila se je pri kolegih, ki so mlade nimfice navadili tudi na roko. Brez problema so se med letom usedale na rame, prst, roko…
Sčasoma pa so jih “starša” začela panično klicariti nazaj k njima in mladički so se čedalje bolj začeli umikati rokam.
Ko smo malo nimfo dobili mi, je bila že popolnoma panična nad človeško roko. nekaj časa nismo silili v njo češ da se mora navaditi na drugo okolje in druge ljudi, prebrala sem tudi da čim manj siliti nimfo k dotiku če noče, vendar se bojim da če jo bom pustila popolnoma pri miru, se roke ne bo nikoli več navadila. 🙁
Kaj storiti? Čimveč vtikati roko v kletko in jo s tem navajati na nas ali pustiti pri miru?
Hvala za odgovor.
En nasvet ti bom dala, če ti bo to kej pomagalo.Jaz nisem svojo papigo imela v takem položaju kot ti. Ampak sem jo pa morala privaditi na roko. Predlagam ti, da si v roko daš nekaj semen in daš počasi v kletko na eno mesto kjer ima papagaj doober dostop. Tam drži nekaj časa in počakaj, da se ti papagaj približa.Ko se ti bo približal bo začel verjetno jesti. In tako mu dajaj vsak dan a ne preveč. Meni je že trikrat splezal na roko,rees dobro kaže.čaww
En nasvet ti bom dala, če ti bo to kej pomagalo.Jaz nisem svojo papigo imela v takem položaju kot ti. Ampak sem jo pa morala privaditi na roko. Predlagam ti, da si v roko daš nekaj semen in daš počasi v kletko na eno mesto kjer ima papagaj doober dostop. Tam drži nekaj časa in počakaj, da se ti papagaj približa.Ko se ti bo približal bo začel verjetno jesti. In tako mu dajaj vsak dan a ne preveč. Meni je že trikrat splezal na roko,rees dobro kaže.upam da ti bo pomagalo!!!čaww
Joj imaste eni težave s papigam 😀
No saj jaz ko sem na začetku imel 2 skobčevki je bil z njima res tako velik problem, ker samec je vedno tk dolgo bil pri hrani, dokler ni posode sprajo s kletke, da je padla po tleh in se razsula…
Potem pa odšel na vrh kletke pa začel tako glasno civlit dokler nisi prišo pa njega pa ga dal nazaj v kletko da se je umrio, in to je ponavljal cele dneve :S
Zdaj imam pa sam 2 nimfi 😀
In ja po 2 leti imata 3. zapored jajce, pej sta imeli 2x po 2 sam ni bilo nič. Tokrat pa sedita na jajcih (enkrat en drugič drug) poleg tega pa jih imata 5 😀 komaj čakam da se izvalijo, pri kanarčkih traja 3 tende, ve kdo kako dolgo pri nimfah?
Mam pa tud en nasvet za vas:
Ne kopujte tistih semen, napitkov, da bi se papige razmnoževale. To ne deluje, jaz sem imel to pred leti pa ni bilo nič. Zdaj pa kar na enkrat se razmnožujeta. Predlagam pa da ko vidite da se razmnožujeta, in sta že prej 1x imela jajce da kupite pokrito valilnico in jajčno hrano. Valilnico dajte takoj na kletko, s hrano pa počakajte. Ko se začneta pariti jima dodajte k hrani jajčno hrano. V 1. verjetno ne boste imeli maldičev, ker preden se začneta pariti se odločita kje bosta imela jajce, da pa preden se 1. parita kopujete valilnico pa nima smilsa, ker moda sploh ne bosta imela jajc.
Ko se mladiči izvalijo vam povem podrobnosti, pričakujem pa da se bodo v kratkem.
Pozdravljeni. Pišem vam prvič in upam da mi boste znali pomagati.
Imam nimfico in me zanima naslednje:
1. Ali je lahko spuščena po celi hiši?
2. Kaj se zgodi če zbeži skozi okno? Kako je treba ravnati?
3. Ali se jo lahko pusti zunaj? In če od kdaj? Npr. jst bi zelo rada enkrat bila z njo zunaj. Na Youtube sm vidla da je eden bil z njo ko je letela nad enim travnikom. Kako je to moogoče izvesti?
4. Zelo rada bi jo umila. Ali je za to potrebna hladna voda ali morna???
HuaLLa že za naprej!!!
1. Lahko je izpuščena po celi hiši če:
– nimate drugih živali, ki bi jo ogrožale (npr. mačke, psi)
– če ni možnosti, da bi padla za kakšno omaro,
– če nimate strupenih rož, ki bi jih lahko jedla,
– če ni nevarnosti, da bi pri odpiranju vrat/oken/balkona pobegnila itd.
Nevarna so tudi velika okna, v katere se znajo ptiči zaleteti in ogledala. Vsekakor jo morate najprej navaditi nase, na to da pride na roko, na prosto letanje po eni, najbolj varni sobi, šele potem njen prostor počasi širite po stanovanju/hiši.
2. Poskrbeti morate, da nima možnosti uiti skozi okno (pozor, papiga lahko uide tudi skozi okno, ki je odprto na ventus!). Ko je papiga enkrat zunaj, boste jo zelo težko našli in ujeli, zunaj pa nima možnosti za (daljše) preživetje.
3. Papige ne moreš izpuščati zunaj, saj ti bo pobegnila in ne bo znala nazaj. In ko bo papiga enkrat poletela, pristala kje na drevesu, na cesti, na tujem vrtu itd. je ne boš mogla več ujeti. Da sploh ne omenjamo, da jo zunaj ogrožajo mačke, ujete itd.
4. Zakaj bi papigo umila? Papig se ne umiva. Se jim pa lahko ponudi možnost kopanje – nekatere se bodo kopale v plitvi (dovolj veliki) posodici z vodo, nekatere pa se bodo osvežile kar pod rahlim curkom iz pipe. Ampak to storijo same. Papige se sicer čistijo same in skrbijo za red svojih peresc.
Pozdravljeni!
Imam vprašanje glede nimf. Doma imam samičko že osem mesecev. Zdaj je stara deset mesecev. V tem času se še ni navadila mene ali moje roke. Razmišljam še za nakup samčka. Ali bo to kaj pomagalo ali bo še slabše in če ima kdo nasvet kako bi se privadila moje roke?
Hvala za odgovor in nasvet!