Okužba s HIV
zdravo ,
mene pa zanima če je možen prenos hiv-a (iz punce na mene) pri nezaščitenem spolnem odnosu tudi če pri meni ni prišlo do izliva. Od tega sta minila že dva meseca, prejšni tedn sm sicer zbolel in sem imel vročino ter vneto grlo. Koliko časa moram počakati preden lahko grem na test prisotnosti hiv-a da ne bo zaradi prehlada izvid lažno pozitiven ?
V primeru da imam okužbo z virusom ali obstaja verjetnost (da se že v tej fazi) ob nezaščitenem spolnem odnosu okužba prenese na partnerko ??
hvala za odgovore
Spoštovani, zaradi prehlada test prav gotovo ne bi bil lažno pozitiven, če ste negativni. Dva meseca je dovolj dolga doba za testioranje po rizičnem odnosu. Tudi če pri vas ni prišlo do izliva, vseeno obstaja tveganje: če ste pozitivni vi, je virus prisoten v predsemenski tekočini; če bi bilo pozitivno dekle, je virus prisoten v vaginalnih izločkih.
Hvala za odgovore,
v ponedeljek sem se res šel testirat ( od rizičnega odnosa sta minila cela dva meseca) rezultat pa je sledeči : EIA anti-HIv 1/2/0 in HIVp24Ag: NEREAKTIVEN. Sedaj pa me že skoraj dva tedna boli glava, vročine nimam, ali je mogoče da imam glavobole še od viroze ali prehlada, pa tudi dve razjede so se mi v zadnjem tednu naredile v ustih.
Koliko zanesljiv je izvedeni test v mojem primeru (glede na čas od možne okužbe in vrste testa ) ?