Okužba s HIV
Kopiram vam odgovor:
Pogovor s testiranjem lahko opravite ali v Dermatovenerološki ambulanti ali v Ambulanti za spolno prenosljive bolezni na Infekcijski kliniki v Ljubljani.
Za dermatovenerološko ambulanto na Poliklniki ali na Infekcijski kliniki celo ne rabite napotnice, le urejeno zdravstveno zavarovanje
* dermatovenerološke ambulante (Celje, Izola, Jesenice, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Piran, Ptuj, Slovenj Gradec),
* Ambulanta za SPO, Dermatovenerološka klinika, Klinični center Ljubljana, tel. (01) 431 31 23, int. 23-36,
* Ambulanta za SPO, Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja, Klinični center Ljubljana, tel. (01) 431 31 23,
* Svetovanje o SPO, Dermatovenerološka klinika, Klinični center Ljubljana, tel. (041) 666 333..
Imam eno vprašanje. začela sem razmišljati o mojem prešnjem partnerju in dvomiti vanj. To je bilo malo več 10 let nazaj. Od takrat imam drugega torej 10 let. Rodila tudi dva otroka in zato me skrbi, ker ima zadnji otrok (2leti) pogoste virusne okužbe, včasih tudi kaj bakterijskega (do sedaj nič resnega) Jaz nimam težav. Sedanji partner pa je pred enim letom dal kri v krvodajalski. Mislite, da bi se njemu videlu na krvi, če bi sklučajno bila jaz okužena s HIV? Bil on tudi bil, glede na to, da sva skupaj 10 let. S prejšnjim partnerjem nimam stikov tako, da ne vem kako je z njim.
Najlepša hvala za odgovor.
Pozdravljeni!
Sem okužena s hepatitisom C, glede na izvide sem se okužila ne dolgo nazaj. Kako sem se okužila ne vem, saj nikoli nisem uživala drog, tvegan spolni odnos sem pa imela pred 6 leti. Lani so me testirali tudi za anti HIV, ki je hvala bogu negativen. Vendar me bodo leto v sklopu ostalih preiskav spet testirali za HIV. Zakaj???
Hvala za odgovor!
Lp
Spoštovani, kako ste se okužili z virusom hepaititisa C, lahko samo ugibam, za prenos pa je pomemben predvsem stik s krvijo (iniciranje drog, tetovaža z besterilno iglo, morda transfuzija, nesterilen zdravstven poseg??); spolni odnosi pa skoraj ne, saj je večina partnerjev s hepatitisom C okuženih oseb, negativna (če nimajo zraven tudi drugih rizičnih dejavnikov). Če pravite, da gre za svežo okužbo z virusom hepatitisa C in ne veste, kako bi se okužili, obstaja tveganje, da ste ste ob tej priliki okužili tudi z virusom HIV?? In zato so vam najbrež predlagali testiranje. Samo ugibam, ker vas ne poznam in tudi ne poznam vaše anamneze.
Spoštovani!
Zanima me, če je možno, da pride do okužbe z virusom hiv, če se zbodemo z ostrim predmetom, namreč pred petimi leti sem se zbodel na enem ostrem žeblju, ko sem ga prijel v roke, morda ga je že kdo prej pred menoj vzel v roke in se tudi on pičil na njem. Ali sem se v tem primeru lahko okužil z virusom hiv?
LP
lep pozdrav.
mene pa zanima kaksna je vrjetnost okužbe s hivom. namrec na rokah imam odprto rano ki sm jo dobila po urezu z papirjem. nato sem odšla v trgovino kjer je bil na blagajni klošar in je z denarjem plačeval. kaksna je verjetnost ce je on hiv pozitiven da se je to preneslo preko denarja na mojo rano videla sem tudi da je prodajalka imela stik z tem clovekom. bi moglo biti na denarju veliko krvi bi se kri videla tudi na mojih rokah. zelo me skrbi. lep dan