Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Okužba s HIV

Okužba s HIV

Dober dan

Ali je mozno da stres in tesnoba uplivata se dodatno na simptome ( vneto grlo)

V mojem primeru je takole : prisel sem iz morja in bil malo prehlajen in sem takoj pomislil na hiv. Od takrt naprej kar upazam se simptomi in mislim da je to zaradi stresa ker cele dneve samo prebiram o tem

hvala za odgovor

lep pozdrav

Dober dan

Mi lahko lepo prosim odogovorite ker sem zeli pod stresom in cele dneve samo prebiram o temu

hvala

Tovrstna tveganja so zanemarljiva, oz. jih ni mogoče oceniti.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Tovrstnih tveganj ni mogoče ocenjevati, sas do intenzivnega stika sluznica sluznica ali rana tekočina sploh ni prišlo, oz. vsaj ne vemo za to. Nesmiselno je dlakocepljneje in razglabljanje; če vas tako močno skrbi, se vi in prijatelj testirajte.

Pomemben je intenziven stik sluznica sluznica, oz. stik tekočine s sluznico.

Spoštovani, tovrstno pisanje in razglabljanje je povsem nesmiselno, če vas skrbi, da ste se okužili z virusom HIV, se pojdite testirat.

Razglabljanje o stresu ne bo rešilo vaših težav; če vas skrbi, da ste se okužili, se pojdite testirat. Če pa stika dejansko niste imeli, pa na zadevo pozabite.

Najlepsa hvala za odgovor

Tudi ce je bilo slucajno kaj predsemenske tekocine na prstu kjer sem imel majhno rano (ni bila odprta rana ze skoraj zacljena , majhna krasta) bi bilo zelo nevarno?

hvala

Sem vam že parkrat napisala, da tovrstnih tveganj ni mogoče ocenjecati, kaj, če, ko, …., mogoče, če vas skrbi, se pojdite testirati. Strahov se ne zdravi preko foruma.

Dober dan

Testiral sem se 25dni po stiku z testom 4. Generacije

ali je potrebno se dodatni testiranje ali lahko zakljucim

najlepsa hvala za odg,

lp

Spoštovani, test je po 25 dneh v visokem odstotku zanesljiv. Zanesljivost pa še povišamo s ponovitvijo po 3 mesecih (90 dni od rizičnega stika).

Pozdravljeni,

zanima me kako zanesljivi so testi, ki jih pri nas uporabljajo za presejalno testiranje na zavodih za transfuzijsko medicino.. Ali so takšni testi lahko kdaj lažno negativni? Če odmislimo začetno obdobje okna, kakšni so lahko razlogi kasneje, da bi tak test dal lažno negativni rezultat?

Hvala

Spoštovani, presejalno testiranje (po uvedbi NAT, ki je izjemno skrajšala okno), ki ga izvajamo za krvodajalce, je izjemno izjemno zanesljivo in lažno negativnih rezultatov pravzaprav ni, zato vam ne morem postreči s podatki.

Hej,

lahko prosim za odgovor?

Hvala

lahko prosim za odgovor?

hvala

Že 19.9. sem vam odgovorila?

Očitno so težave s sistemom.

Še enkrat kopiram: Spoštovani, presejalno testiranje (po uvedbi NAT, ki je izjemno skrajšala okno), ki ga izvajamo za krvodajalce, je izjemno izjemno zanesljivo in lažno negativnih rezultatov pravzaprav ni, zato vam ne morem postreči s podatki.

Zdravo,

lahko prosim za odgovor?

Hvala

Zakaj ne dobim odgovora?

Objava čaka odobritev

New Report

Close