Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Okužba s HIV

Okužba s HIV

Spostovana dr. Nina zanima.me ce je mogoce da Clia hiv test bo lazno nagativan 5 in 9 meseci po riziku opravljen na Zavodu za transfuziju.

Ali pa lahko rezultate jemljem kot sigurne in se ne testiram vec

Lp

lep pozdrav..

12.12.24 sem imela nezasciten spolni odnos in prav tako 14.12.24.. do izliva v vagino ni prislo.  Nakar bi partner dobil 20.12 izpuscaje ,rdece pike na trupu ob strani.Vrocine ni imel,le  26.12 je potolazil da ga grlo boli. Izpuscaje se kar ima, sumi da so od uporabljanja novega deo spreja. Se lahko izpuscaji pojavijo 8.dan od prvega,oz. 6 dan drugega spolnega odnosa?

hvala

Dvakrat negativni rezultati po obdobju 5 in 9 mesecev po rizičnem stiku so prav gotovo zanesljivi. Pozdrav!

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Spoštovani, z nekaterimi izpuščajnimi okužbami se lahko partner okuži tudi ob spolnem odnosu, oziroma ob tesnem stiku: npr. z adenoviruso, enterovirozo, infekcijsko mononukleozo…., ki vse lahko potekajo kot izpuščajne okužbe. Če ste vi okuženi z visurom HIV, in sprašujete v tej smeri, pa je inkubacija 14 dni in v kolikor ste ob prvem odnosu okužili partnerja, bi se lahko prvi znaki (v kolikor bi se okužil in bi izrazil akutni retroviralni sindrom) pojavili 14 dni po prvem spolnem odnosu.

Takole, kot berem, pa ne razumem čisto, kaj pravzaprav sploh sprašujete? Ste okuženi in vas zanima ali ste z enim izmed virusov lahko okužili partnerja med spolnim odnosom?

Pozdravljeni

A je velik rizik za hiv ce mene kot moskeg nekdo zadovolji oralno brez zascite in obdela z rokami spolni ud ,in od tog odnosa dobim ureplazmu parvum mycoplazmu homis i S.agalactiae

Spoštovani, virus HIV se s slino ne prenaša, zato tveganja ni; ureoplazma pa poseljuje urogenitalni trakt, s katerim on oralnem odnosu prav tako niste prišli v stik.

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close