Okužba s HIV
poskušala bom pozabiti, vendar ko se spet spomnem na to me zagrabi panika, da bom umrla in pustila najbljižje same, sploh zdaj ko sem prehlajena najdem vse simptome hiv-a, čeprav mi vaše besede da je okužba nemogoča, pomaga da ne mislim več toliko na to.
na testiranje pa vseeno nebi šla ker se nebi hotela zadrževati v istem prostoru kot hiv okuženi bolniki
Pozdravljeni gospa Nina,
pred vec kot osmimi leti sem imela spolni odnos z moskim, katerega preteklost ne poznam….
no, do izliva ni prislo…ce se prav spomin (8let nazaj je ze kar nekaj casa) je bil zgolj oralni odnos….
da sem pa sploh zacela o tem razmisljat, je to da sem zdaj noseca….in me malo psihira preteklost…prej o tem nisem nic prevec premisljevala…
hmmmm…v tem casu (8let) sem zamenjala se 3 spolne partnerje, ki pa vem da so zanesljivi…zadnji je moj moz)
simptomom ne jaz ne te trije nismo nikoli imeli….
mislite da bi se mi v tem casu ze kaj poznalo, ce bi bila okuzena s hiv?
lahko povem da sem zelo zdrava….ne spomnim se kdaj sem bila nazadnje bolna….pljucnice se v zivljenju nisem imela, herpesa tudi ne….
naj grem na testiranje?
le pozdrav
Podatkov o količini sluzi ali menstrualne krvi nimam, obstaja pa podatek za tveganje ob receptivnem oralnem spolnem odnosu: do 0.04% (tveganje za osebo, ki z usti draži spolne organe HIV poz. osebe).
Znaki akutnega retroviralnega sindroma se pojavijo v obdobju 2 do 6 tednov po okužbi.
Tule si preberite o akutnem retrovirusnem sindromu http://vestnik.szd.si/st5-6/365-370.pdf
Znaki okužbe se pojavijo pri 50-90% okuženih, ki pa so zelo neznačilni.
Predvsem od genetskih značilnosti imunskega sistema je odvisno, ali se bodo pojavili znaki ali ne. Športna aktivnost ni pomembna. Kdaj so na voljo rezultati v MB, pa ne vem.
hvala vam za odgovor. Zdaj je za prehladom zbolel še moj fant, in to je dokaz da je res samo virusna okužba in ne akutni retuvirusni sindrom. Ali se tudi ta sindrom prenaša med ljudmi ali ga imajo samo hiv okuženi in se na zdrave ljudi ne prenaša. Sprašujem hipotetično upam da razumete kaj imam u mislih.
Poglejte, pri akutnem retroviralnem sindromu se lahko pojavi le par simptomov ali znakov, ali pa mnogo simptomov ali znakov. Sploh ni pravila. Še enkrat: pri do 50% se pri sveže okuženih sindrom sploh ne pojavi.
Kaj šele, da bi glede intenzitete bolečine in vnetja v žrelu lahko sklepali pa karkoli. Skratka intenziteta bolečega žrela tudi slučajno ne govori o povzročitelju.