Okužba s HIV
Spoštovana Nina,
najprej hvala za prenašanje naših vprašanj, ki so večinoma posledica strahu…Ewo jaz sem danes dobil izvid in sicer sem se testiral točno 18 dni po rizičnem odnosu (orala brez kondoma s strani deklice iz nočnega kluba in sex s kondomom). Odnos je bil 24.8.2017..test pa je sledeč:CLIA anti-HIV1/2/0 in HIVp24:NEREAKTIVEN.
Lahko ta rezultat jemljem kot verodostojen zaradi obdobja okna ali kot nezanesljivega in je potrebno testiranje ponoviti?
Hvala za vse in lp
Spoštovana Nina,
po čelu sem dobil cel kup nekih mozoljckov kot pubertetnik in jih imam cca. 4 dni, imam tudi nekaj dni pordelo zrelo ki je bolece ob poziranju, vrpcine ni..je to lahko ars in kdaj mi svetujete ponoven test da bo zanesljiv? Je po 21 oz. 28 dneh test zanesljiv?
Ne spomnim se kdaj sem bil nazadnje tko paničen.
Hvala in lp
Spoštovani, vse bolj in bolj zapletate. Vaš odnos ni bil tvegan za prenos virusa HIV. Simptomi ARS so zelo različni, med njimi so tudi izpuščaji, boleče žrelo, povišana temperatura, povečane bezgavke, slabo počutje. Vendar na osnovi par simptomov nikakor ne moremo sklepati na ARS. Če se boste šli res še enkrat testirat, (čeprav res ni potrebe), počakajte 2 tedna.