OBMP – IVF 2023
Rjavolaska607, 30.08.2023 ob 15:47
- Kako to, da pa imate transfer ze 3. Dan? Ali tako, da se v primeru vecjega št. Celic dela transfer kasneje? To ste v LJ ali MB?
V večjem število celic se dela kasneje, ker nemorejo določiti po 3 dneh najboljšega zato počakajo še 2 dni Mb.
Lepo pozdravljene vse skupaj, ker sva midva z mojim sele bolj na zacetku obravnave neplodnosti me na splosno zanima, kako vse skupaj poteka.. zanositi poskusava ze vec kot eno leto, stara sva 25 in 28, sicer zdrava.. imela sem ze prvi pregled pri dr. Požlepovi v Lj, pregledala mi je izvide hormonov (vse super) in pa naredila uz, na katerem je bilo opaziti folikel, na izvidu pise da je verjetno perzistentni folikel, je pa rekla da je mozno tudi da je ostal, ker prejsnji cikel nisem ovulirala.. mi je uz naredila tudi moja ginekologinja kaksne 3 mesece pred tem, pa folikla ni bilo. Sedaj je moj opravil spermiogram, trenutno cakava na izvid. Naslednji pregled imam sele novembra. Vem da se precej razlikuje od primera do primera, me pa zanima kaj priblizno lahko pricakujeva in kako dolgo se caka.. kako dolgo je pri vas trajalo da so vas napotili na IVF? Se mi zdi da se vse tako vlece, sem imela prvi pregled julija, sedaj pa sele novembra.. hvala vseem za informacije, bi se rada vsaj priblizno pripravila na to kaj naju caka ?
Rožica ??, 30.08.2023 ob 20:09
V večjem število celic se dela kasneje, ker nemorejo določiti po 3 dneh najboljšega zato počakajo še 2 dni Mb.
To pa nisem vedela. Sem mislila da Ker so celice bolj sibke pa jih zato dajo 3 dan. Sem vedno mislila da je najboljsi transfer 5 dan. No, zdaj si me malo potilazila ❤️
no po nasvetu sem klicala, seveda je bila napaka in so me za nov postopek pisali. Zdaj sem dobila datum 7.9.
pa pridigo, da bi morala vse to napisat – ja kam naj pa napišem, če je aplikacija za naročanje katastrofa :/ po mailu si imel vsaj malo stika z nekom, zdaj pa niti napisat ne moreš nazaj, da so kaj zaj****
Hojla puncee mam en problem sem 10 dan cikla v kratkem protokolu. Včeraj uz. Folikli še majhni 10..12 ponavad mam 9 dan že 16+ in zmer stopko ze 10/11 dan…kontrola u soboto, bo danes zjutraj pa šok na wcju kr ena kepa sluzi/krvi padla vn, zdej pa skos po malem krvavim?v 5tih postopkih se mi še ni zgodil kej podobnega?sestra na kliniki je sicer rekal da to ni nč tazga in da bomo vidl na uz. Ni se mi zdela neki prepričljiva no.. se je kateri že zgodil kej tazga kaj mislte da bi to lahko blo? Pa še teji hormoni usi kr na jok mi gre??
Pozdravljene,
Ker je ravno ta tema o naročanju za zamznjenčka, je kakšna v MB? Ravno sem poslala napotnico na mail za prenos, pa mi je napisala, da me pokličejo.
Mogoče katera ve, koliko časa po tem? Da se komaj dobi datum za pregled v ambulanti ali se kar preko telefona dogovori, da se potem z prvim dnem M javiš na mail za prenos? Me skrbi da bo novo leto prej ko bo kaj ? hvala ?? srečno vsem
@jagoda pr men tut tokrat ful pocas rastejo…ponavadi mam na 1.uz 15+,zdj pa najvecji 13…tok da so me cez 3 dni narocili spet na uz-soboto…mas mogoc menopur?jst ‘krivim’ ta nov menopur,k so rekli,da je ta sinteticn,un prejsn je biu pa naraven
Od prvega pregleda in do ivf postopka praviloma traja 9-12 mesecev. seveda so odstopanja glede na dopuste, vaso M in nasploh glede na tezavnost diagnostike. Veliko o samem postopku si lahko preberes na strani reprodukcija gk lj. Mnogo informacij pa lahko dobis v fb skupinah: neplodnost in ivf slovenija.
srecnoo
nikita21, 31.08.2023 ob 14:27
@jagoda pr men tut tokrat ful pocas rastejo…ponavadi mam na 1.uz 15+,zdj pa najvecji 13…tok da so me cez 3 dni narocili spet na uz-soboto…mas mogoc menopur?jst ‘krivim’ ta nov menopur,k so rekli,da je ta sinteticn,un prejsn je biu pa naraven
Ne gonal 300 mam. Edin zdej mam prvič cetrocide namest orglunatrana. Mal me skrbi tale krvavitev. Pa še neki mi ni jasno…u dravljah vem da sem mela kontrolo že 6 dan in ko so folikli pršli na določeno velikost so dodal drugo inekcijo ki naj bi bla proti pokanju..nevem pr velikosti foliklov 10 pomojem še nebi rabla dodajat te inekcije al kaj mislte na to?
@bb1998 pr nama je trajalo 1 leto pri osebnem ginekologu, da sva končno dobila napotnico za IVF in LJ. V Ljubljani sem bla prvič julija lansko leto in zdele bom počas začela postopek, tko da vse skupaj mal več kot 2 leti. Odvisno je od primera do primera, ampak pripravi se da zna vse skupaj trajat in si ga probi “vzet na izi”.
@Rjavolaska607 in @Novinka_149 hvala obema za odgovor in informacije! Sem se že takoj pripravila, da vse skupaj zna malce trajati, sem bila pa vseeno začetek julija kar presenečena, ko sem dobila naslednji datum za pregled šele novembra.. trenutno čakava na izvid njegovega spermiograma, pa tudi kar traja, pravijo da je androlog na dopustu. ?
Hodite na preglede skupaj s partnerjem? Razmišljam da bi ga naslednjič vzela sabo, glede na to, da bova sabo prinesla njegov izvid, pa tudi malo za moralno podporo. ?
@bb1998 odvisno od pregleda. Kdaj ja, kdaj pa ne. Velikrat ti tud napišejo da pridi sama in partner ne sme bit niti v čakalnici.
Eno vprašanje za vsa dekleta, ker se mi bo mičken zmešalo. Imam PCOS tko da so moje menstruacije mal nepredvidljive, ampak odkar jemljem ene tablete imam cikel 23 – 29 dni. Zdele ko pa čakam, da začnem z inekcijami sem pa že na 34 dnevu! To sicer ni tok problem, kot pa to, da me že 1 teden boli VSE, napihnjena sem, dojke mi bojo odpadle. Skoz mislim da zdej pa bo pršla M, pa ni in ni. Kakšen nasvet? Ima kera podobno? Sem že mela v preteklosti (pred tableti) dolg cikel, ampak nikoli tkole da me vse boli cel čas.
Hvaaala!
@Novinka_149 Sicer nimam PCOS, sem imela pa podoben problem pred nekaj meseci. Drugače zelo reden cikel, ponavadi nikoli zamujala, če že, vedno kakšen dan prej. Potem pa naenkrat 10 dni zamujala, vse me je bolelo, testi negativni. Od takrat se mi še vedno vzpostavlja navaden cikel, tudi M so od takrat zelo boleče, isto sem zelo napihnjena, edino dojke niso boleče. Pri meni mislim, da je bil stres ker sem bila ravno pred pregledom, kar me je čist vrglo iz tira. Sem tudi potem na pregledu ugotovila, da tisti mesec nisem ovulirala. Pri vsaki je drugače, ampak pri meni živčki nažalost velikokrat naredijo svoje, verjetno tudi velik vzrok za najino situacijo ? Kaj bi pomagalo, žal ne vem.. Bi tudi mene zanimalo.
Js sm se šla danes kar pokazat ker lije iz mene nenormalno…sluznica se je zluščila in meri sam 3 mm. Tako da svežega prenosa nebo?folikli počas rastejo največji 14.. u nedeljo mam spet kontrolo… tok me je strah da bo vse zaman, ker ponavad ostanem brez zamrznjenčkov??hjooj pa sm mislna da me je že vse doletel v 5 postopkih…ampak ne more bit še neki extra zmer??razočarana in brez upanja do konca??
@jagoda1212828 zelo mi je zal, res je tok nepredvidljivih situacij, ki se lahko zgodijo, pa sploh ne mores niti v sanjah pomislit na to … ampak verjamem, da na koncu bo vse ok, mogoce te pa tokrat cakajo zamrznjencki, ne glede na to, da jih prej ni bilo ❤️
Kako pa to, da se je sluznica zacela luscit, folikli pa se rastejo? A se kaj komentirali to?