Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Odgovor na objavo uporabnika
Soncekk515, 25.08.2023 ob 22:51

Rožica ??, 25.08.2023 ob 19:40

Anonimno 10076, 25.08.2023 ob 17:21

Rožica ??, 25.08.2023 ob 11:41

Tudi jaz sem pridelala 8 crlic vse velikosti 17mm ena 16 in ena 18mm danes se imam cetrotide in gonal jutri pa cetrotide in stopka v nedeljo svečka v vagino v ponedeljek 7.30 pa imava punkcijo,…

Zelo lepo stevilo, pa velikost. Ful vesela zate. Mislim da sem nekje zasledila da je zelo dober znak da jajcniki tako lepo reagirajo na zdravila. Bos morala napisati potem kako bo slo na punkciji. Drzim pesti v ponedeljek ob 7.30h ?

Seveda se javim pa ti greš na punkcijo v ponedeljek?

Zal ne. Jaz imam samo dva, pa se ta dva sta 15 mm. Tako da imam v nedeljo ultrazvok, je rekla da bo punkcija verjetno V torek ali pa sredo. Tako da drzim pesti da kljub temu da sta dva, da sta dobra.

Ooo želim ti vso dobro, misli na najboljše

Rožica ??, 26.08.2023 ob 11:33

Ooo želim ti vso dobro, misli na najboljše

Hvala ❤️ Tudi Jaz tebi ? Se pa trudim vse odmisliti. Zdaj se Tako ne da vplivati na nic. Bom pa vsekakor tukaj napisala kako bo slo.

Danes sem dala stop… V ponedeljek pa punkcija….

Kako dolgo traja punkcija tiste ki ste že bile…. Imam pa splošno narkozo ali lahko mož pride potem zraven v sobo ko moraš odležat dve uri?

Cca 15, 20min skupaj z uspavanjem/zbujanjem, odvisno tudi, koliko je celic. Jaz sem jo imela v torek in partnerji niso bili zraven. Se mi pa niti ne zdi primerno, ker so ene bile res boge po punkciji…

pika6257, 26.08.2023 ob 22:11

Cca 15, 20min skupaj z uspavanjem/zbujanjem, odvisno tudi, koliko je celic. Jaz sem jo imela v torek in partnerji niso bili zraven. Se mi pa niti ne zdi primerno, ker so ene bile res boge po punkciji…

Kje pa čaka ta čas partner, ali ga pokličejo ko lahko greš domov….

Rožica ??, 27.08.2023 ob 14:23

Kje pa čaka ta čas partner, ali ga pokličejo ko lahko greš domov….

Za ostale ne vem, moj je pa šel na kavo, na sprehod, vmes nekaj malega nardil za službo.. sva pa bila cel čas na vezi, tudi sestre so rekle, naj se slišiva preko smsa. Sej te 2 urce grejo kar hitro mimo ?

@Rožica v Lj partner ni zraven, zjutraj vas odloži in počakate da ste na vrsti (to lahko traja kako uro, odvisno koliko vas je na isti dan), potem sama punkcija je pa nekje 10-15 minut običajno, potem pa odležite cca 2h, imate pa telefon pri sebi in lahko potem partnerja pokličete. Počaka pa lahko kje zunaj, gre na kavo, v trgovino, po opravkih… Znotraj klinike ne vidijo ravno radi, da čakajo, ker je bolj malo prostora.

Tudi v MB partnerji ne čakajo zraven po punkciji. Srečno vsem!

Za tisto, ki je spraševala za letala. Jaz sem potovala dvakrat z veliko dozo injekcij pa me noben ni nič spraševal. Prvič sem povedala, da imam zdravila. Ko pa sem povedala, da gre za injekcije, pa so rekli da naj samo grem.

p1k4c1, 25.08.2023 ob 16:17

Adenomioza, 25.08.2023 ob 10:56

Heej,

prosim za info – ima katera od vas adenomiozo (upam, da ne!), ali pozna katero ki to ima in je zanosila? Meni so to ugotovil… ? Se bojim, da je zame prepozno za karkoli…?

@Adenomioza, ste imela kakšne znake prej? 

Ja, ampak tem simptomom nihce ni posvecal pozornosti.

Bolece M, s hudimi krci in vecjimi krvnimi strdki, nazandje se boleci spolni odnosi kar je pri meni novo in neponavljajoce.

No, da javim rezultat včerajšnjega transferja. Iz mojih 6 foliklov smo dobili 6 zrelih celic, vse so se oplodile. Baje imam 5 zelo lepih blastocist, 1 so mi vstavili, 4 zamrznili, 1 zarodek pa se malo počasneje razvija in mu bojo dali še malo časa. Niti v sanjah si nisem upala pomisliti na tak rezultat! Sem že mislila, da bomo dobili max 3 zarodke…

Si bila to prvic v IVF postopku ali ze bila kdaj prej?

Punkcija je uspešna 10 celic smo dobili.

Anonimno 2791, 28.08.2023 ob 11:10

Si bila to prvic v IVF postopku ali ze bila kdaj prej?

Prvič. Bemfola 150 in cetrotide, glede na dobro zalogo jajčnikov. Foliklov je bilo manj kot smo pričakovali, so pa zgleda vsaj kvalitetni.

Rožica ??, 28.08.2023 ob 13:00

Punkcija je uspešna 10 celic smo dobili.

Lepo slisati. Sem danes zjutraj drzala pesti zate. Kako je bilo na punkciji? Pa zdaj kako se pocutis?

Jaz imam sele danes stop injekcijo ob 21.45 h. V sredo pa punkcija.

pika6257, 28.08.2023 ob 09:28

No, da javim rezultat včerajšnjega transferja. Iz mojih 6 foliklov smo dobili 6 zrelih celic, vse so se oplodile. Baje imam 5 zelo lepih blastocist, 1 so mi vstavili, 4 zamrznili, 1 zarodek pa se malo počasneje razvija in mu bojo dali še malo časa. Niti v sanjah si nisem upala pomisliti na tak rezultat! Sem že mislila, da bomo dobili max 3 zarodke…

Drzim pesti da bo ze prvi tisti tapravi ??

Soncekk515, 28.08.2023 ob 17:27

Lepo slisati. Sem danes zjutraj drzala pesti zate. Kako je bilo na punkciji? Pa zdaj kako se pocutis?

Jaz imam sele danes stop injekcijo ob 21.45 h. V sredo pa punkcija.

Super sem, samo zakrvalela sem pri punkciji nič takšnega in jaz držim zate in vse ostale pesti….

Punce pozdravljene, sem nova tukaj, nekaj vaših postov sem prebrala in priznam, da ste mi razjasnile marsikatero zakaj vprašanje, ki me je zanimalo.

Predvsem me zanima ali je katera tukaj, ki je prebolela raka in je zdaj ali zanosila, donosila, je v postopku… ?️

V mojem primeru je šlo za raka dojke pri 27letih, zdaj jih imam 36; 5 let sem bila v umetni menopavzi, še nadaljnih 5 let pa bi morala jemati tablete Nolvadex, vendar sem jih prekinila, saj si želim zanositi preden bom stara tetka ?

Naročena sem na sprejem pa me zdaj predvsem zanima, ali je katera tukaj ki je prebolela bilokaterega raka, saj bi mi bilo lažje, če bi se nekako povezale. Kak dodaten nasvet glede vitaminov, prehrane, psihe…

Nekaj mojih “stvari”:

2015 – LLETZ pri ginekologu zaradi slabega PAP brisa in posledično predrakavega stanja

Decembra 2022 sem imela histeroskopijo septuma (pregrada)

Marca na kontroli so me napotili na OBMP; in postopek odobrili v roku 1 meseca, vendar sem se odločila poklicati za sprejem šele sedaj, saj sva želela poizkusiti po naravni poti.

Moj S-AMH je 0.14, imela bom kratki protokol s 300 I.E. PERGOVERIS.

Vsake informacije z vaše strani bom vesela.

Stiskam pesti za vse, ko berem kaj vse prestajate… ni lahko.

☀️

@sancy292 nisem imela raka, sem pa imela mejno maligni tumor na jajčniku, zaradi katerega sem izgubila jajčnik, jajcevod in pa slepič. Pri meni naravna zanositev ni možna ker sem brez obeh jajcevodov.

Hvala za tvoj odgovor. Sem si prav vzela čas 2 uri in prebrala vse tvoje odgovore v tem postu.

Žal, kar nimaš in nimaš sreče, glede na to kaj vse si že prestala.

Jaz pa sem imela še kemoterapije in obsevanje, tako, sa sem tudi zgodba zase.

Si mogoče razmišljala, da ni namenjeno z namenom? V smislu, da gres z glavo skozi zid, da bi imela otroka – pa te življenje nekako noče še preiskušati, saj si pretrpela že dovolj? Da ne bi na koncu imel še otrok kake težave in da ti življenje z namenom noče poslati tega +?

Omenjala si tudi neko FB skupino, lahko napišeš za katero skupino gre? Tudi sama bi se rada včlanila.

@Adenomioza, kako hudo stanje pa imate? So vam delali laparoskopijo? Kolikor mi je znano tam počistijo zadevo in potem bi moralo biti vsaj nekaj časa ok. 

New Report

Close