Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 10076, 24.08.2023 ob 11:25

Rožica ??, 24.08.2023 ob 05:01

Rjavolaska607, 23.08.2023 ob 16:31

Rožica ??, 23.08.2023 ob 14:47

Rjavolaska607, 22.08.2023 ob 23:21

@nikita, jaz se Špilak od petka. je še katera poleg naju sedaj v postopku?

Midva sva v postopku

@Rozica
, v kateri fazi pa? kako gre?

mene je začelo že zivcirati, špikam se 6. Dan

Tudi jaz se špikam že 6 dni danes je 7 dan ?jutri kontrolni uz…. Pa bomo videli kako bo naprej upajmo na najboljše…

Jaz sem si ravno dala injekcije 7 Dan. Sem izbrala jutranji cas. Danes sem dobila malo reakcije, kot da bi me kopriva opekla. Gonal niti ne cutim, Cetrotide pa nekako ja. Kako je pri vas? Me malo skrbi. Ker ne cutim kaj veliko spodaj, vcasih malo spikne. Me je kr strah da bo jutri rekla da ni reakcije, pa da ni nic zrastlo. Nisem nic zasledila, ce je samo eno Ali dva jajceca, kaj se potem zgodi? Verjetno do punkcije potem ne pride? Pa pustijo da do ovulacije pride na normalen nacin?

Pri meni tudi včeraj orva cetride je bila reakcija srbel trebuh in rdecina okrog…. Bomo videli kako bo danes….. Danes cuti krče in špikanje v jajčniko…. Uoajmo jutri na najboljše, kdaj pa imate predvideno punkcijo

@Plus_one 

Bom poklicala. ker nočem da  izgubim priložno ta mesec zato ker so slabo izračunali ovulacija. In pol morem počakat drugi ciklus

Hej drage sotrpinke,

jaz sem se danes špiknila že petič (Bemfola), jutri dodam še Orgalutran. Za Orgalutran na UKC nisem dobila posebnih navodil, ko sem brala navodila v embalaži pa sem zasledila, da naj bi najprej vstavila iglo v gubo, potegnila nazaj (v brizgo) in šele potem injicirala. Če ob potegu v brizgo pride kaj krvi pa se zdravilo ne sme uporabiti. Zanima me, če ste ve delale po tem postopku, ali ste samo zapičile in injicirale? Kot sem napisala, ob prevzemu zdravil me na to niso nič opozorili in že samo špikanje me spravlja v stres, tako da si ne bi po nepotrebnem komplicirala postopka.

Hvala!

V navodilih za cetrotide piše enako, pa mi noben ni nič omenil. Injekcije sem dajala normalno, brez da bi potegnila, pa je bilo vse ok. 2x sem celo zadela žilico in imam precej grde fleke.. S folikli je bilo vse ok, imela sem jih 6 in spunktirali so 6 celic.

@Minini977 ce se prav spomnim, sem dala normlano Orgalutran. Bi se spomnila, ce bi delala po takem portopku.

@soncek124
poklici ja, da res ne zgubis meseca.

Pozdravljene,

v naslednjem tednu začnem z injekcijami in drugim kratkim postopkom. V vmesnem času imam planirano pot in let z letalom. Ima katera izkušnje s tem? Potrebujem kakšna potrdila za na letališče? Kako ste hranile zdravila?

Hvala za odgovore.

punce, kako je bilo danes na UZ? jaz sem imela prvi UZ, torej 9. Dan cikla, in je na vsaki strani izmerila 3-4 folikle velike 13-14mm (eden je pa že 17mm). sedaj ne vem, ali to pomeni, da imam dejansko samo teh 6-7foliklov, ali manjših sploh ni merila…

v preteklih postopkih sem vedno imela cca. 10 foliklov na vsaki strani, in je to pisalo tudi na tisti razpredelnici, ki jo G izpolnjuje. Načeloma so napisali št. Foliklov in velikost, če so bili manjši pa tudi “in veliko manjših”.

danes pa dejansko piše samo velikost 3-4 velikih in to je to.

kakšno izkušnjo imate pa ve danes s to Bokal Vrtacnikovo?

Heej,

prosim za info – ima katera od vas adenomiozo (upam, da ne!), ali pozna katero ki to ima in je zanosila? Meni so to ugotovil… ? Se bojim, da je zame prepozno za karkoli…?

Rjavolaska607, 25.08.2023 ob 09:23

punce, kako je bilo danes na UZ? jaz sem imela prvi UZ, torej 9. Dan cikla, in je na vsaki strani izmerila 3-4 folikle velike 13-14mm (eden je pa že 17mm). sedaj ne vem, ali to pomeni, da imam dejansko samo teh 6-7foliklov, ali manjših sploh ni merila…

v preteklih postopkih sem vedno imela cca. 10 foliklov na vsaki strani, in je to pisalo tudi na tisti razpredelnici, ki jo G izpolnjuje. Načeloma so napisali št. Foliklov in velikost, če so bili manjši pa tudi “in veliko manjših”.

danes pa dejansko piše samo velikost 3-4 velikih in to je to.

kakšno izkušnjo imate pa ve danes s to Bokal Vrtacnikovo?

Sem vesela zate. Jaz sem zal pridelala samo dva 15mm, samo verjetno je boljse kot nic. Upam da bosta vsaj ta dva dobra, se s tem tolazim??? v nedeljo imam spet UZ, potem pa ce bo vse ok punkcijo v torek, sredo. Zdaj grem malo v toplice se kopat pa uzivat na soncku, pa odmisliti vse stvari. Ta teden je bil sluzbeno kar zahteven, pa ravno ko potrebujes mir in tisino.

Pri meni je bil postavljen sum na adenimiozo in sem tudi zapanicarila (sploh za to, ker sva že tako bila v IVF in tudi ne najmlajša). Sem potem v 2 IVF tudi zanosila in srečno donosila.

Če nimate nekih zelo izrazitih bolezenskih znakov adenimioze (kar je pa zelo težko, ker se mi zdi, da se lahko vsaka najde v teh znakih), se vam po moje ne splača posebej sekirati. dejstvo je, da je adenimioza še zelo neraziskana, posledično jo ne znajo diagnosticirati in jo tudi pogosto spregledajo. jaz sem šla takrat na več samoplacniskih UZ k največjim strokovnjakom (tudi tujina), in se je izkazalo, da jih je bila polovica prepričana da jo imam, polovica pa je menila, da tega nimam. Skratka na koncu sem zaključila, da je škoda mojih živcev, ker si delam samo škodo.

preberite si še kaj na to temo na Pusnjakovem forumu

Anonimno 10076, 25.08.2023 ob 11:13

Sem vesela zate. Jaz sem zal pridelala samo dva 15mm, samo verjetno je boljse kot nic. Upam da bosta vsaj ta dva dobra, se s tem tolazim??? v nedeljo imam spet UZ, potem pa ce bo vse ok punkcijo v torek, sredo. Zdaj grem malo v toplice se kopat pa uzivat na soncku, pa odmisliti vse stvari. Ta teden je bil sluzbeno kar zahteven, pa ravno ko potrebujes mir in tisino.

Ah ja. Jaz sem jih nazadnje imela 10 zrelih celic, ki pa so se slabo oplodile. Na 5. Dan me je pričakala zelo švoh blastocista, ampak ta je bila borka in je to naša punčka. kar hočem povedati je to, da res šteje prav vsaka celica in da je treba upati do zadnjega.

Tudi jaz sem pridelala 8 crlic vse velikosti 17mm ena 16 in ena 18mm danes se imam cetrotide in gonal jutri pa cetrotide in stopka v nedeljo svečka v vagino v ponedeljek 7.30 pa imava punkcijo,…

Joj kolk upanja si mi dala?

Sem sla brat od Pusenjaka ze uceri in me je prou malo potrlo.? Tko da sm use zaprla in raje izvem s prve roke kako dobro novico za pozitivno naprej, tko da hvala ti!☺️

Rožica ??, 25.08.2023 ob 11:41

Tudi jaz sem pridelala 8 crlic vse velikosti 17mm ena 16 in ena 18mm danes se imam cetrotide in gonal jutri pa cetrotide in stopka v nedeljo svečka v vagino v ponedeljek 7.30 pa imava punkcijo,…

@Rozica
, kakšna svečka to(prvič slišim)?

kakšno je bilo pa stanje(št. Foliklov in velikost) na prvem UZ? ga je tudi delala Bokalova?

Rjavolaska607, 25.08.2023 ob 12:55

@Rozica
, kakšna svečka to(prvič slišim)?

kakšno je bilo pa stanje(št. Foliklov in velikost) na prvem UZ? ga je tudi delala Bokalova?

Na prvem uz niso povedali koliko foliklov samo da lepo rastejo,…. Rekla je za sluznico svečka betqdine vag., da je bolj mehka…. Oranžna je, danes mi ni delala uz Bokalova

Adenomioza, 25.08.2023 ob 10:56

Heej,

prosim za info – ima katera od vas adenomiozo (upam, da ne!), ali pozna katero ki to ima in je zanosila? Meni so to ugotovil… ? Se bojim, da je zame prepozno za karkoli…?

@Adenomioza, ste imela kakšne znake prej? 

Zelo lepo stevilo, pa velikost. Ful vesela zate. Mislim da sem nekje zasledila da je zelo dober znak da jajcniki tako lepo reagirajo na zdravila. Bos morala napisati potem kako bo slo na punkciji. Drzim pesti v ponedeljek ob 7.30h ?

Rjavolaska607, 25.08.2023 ob 11:19

Ah ja. Jaz sem jih nazadnje imela 10 zrelih celic, ki pa so se slabo oplodile. Na 5. Dan me je pričakala zelo švoh blastocista, ampak ta je bila borka in je to naša punčka. kar hočem povedati je to, da res šteje prav vsaka celica in da je treba upati do zadnjega.

Ja res je. Odvisno je od kvalitete jajceca. Je pa vseeno malo lazje pri srcu ko jih je vec. Imam obcutek da je vec moznosti za dosego cilja. Jaz bom probala, potem bi pa mogoce sla na donirano jajcece, po 3.poizkusih, ce ne bo slo. Upam pa vseeno da bo slo z mojim. Z doniranim jajcecem bi naj slo lazje. Ne vem kako dolgo se caka na to v Sloveniji, sem pa ze malo brala za Spanijo.

Anonimno 10076, 25.08.2023 ob 17:21

Zelo lepo stevilo, pa velikost. Ful vesela zate. Mislim da sem nekje zasledila da je zelo dober znak da jajcniki tako lepo reagirajo na zdravila. Bos morala napisati potem kako bo slo na punkciji. Drzim pesti v ponedeljek ob 7.30h ?

Seveda se javim pa ti greš na punkcijo v ponedeljek?

Rožica ??, 25.08.2023 ob 19:40

Seveda se javim pa ti greš na punkcijo v ponedeljek?

Zal ne. Jaz imam samo dva, pa se ta dva sta 15 mm. Tako da imam v nedeljo ultrazvok, je rekla da bo punkcija verjetno V torek ali pa sredo. Tako da drzim pesti da kljub temu da sta dva, da sta dobra.

New Report

Close