Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Odgovor na objavo uporabnika
Sončica36, 27.01.2023 ob 18:57

@Rozica3344 jooj hvala..nekako sem se našla v vašem zapisu in ja sama sem po klinikah začela hodit leta 2020, ko mi je moja ginekologinja dala napotnico in me poslala naj grem najprej v Šempeter pri Gorici in sem šla, kjer sva naredila prizkave kot so: spermiogram(ok) , potem pa še prehodnost jajcevodov(vse ok), pregledali so mi ščitnico in če imam ovulacije.. Tudi tukaj use ok.. Dodelili so mi femaro za 6 mesecev…in nama ni uspelo, potem mi je ginekolog iz Šempeter pri Gorici, dal napotico za naprej (kao ze za ifv) ampak, sem takrat izbrala Dravlje kjer sem naletela na zelo starejšega ginekologa, ki je ponovno odobril spermiogram (spet vse ok) potem, sem sla samoplacnisko na teste za hormone(vse okej), umes sva morala priti nazaj kao 15ur po spolnem odnosu, da je videl ce v moji noznici preživijo spermiji (hvala bogu so) in mi prepisal 4mesece Clomid.. In spet brez uspeha.. Ampak zal je odnos biu nikakršni, gospod ginekolog(ki zal imena ne vem ker se nikoli ni predstavil) je bil za svoj polozaj zelo neolikan, tudi malo površen glede navodil.. No potem mi je rekel naj pocakam se malo ker sem se mlada.. Takrat sem imela 33let! Zaradi tega vsega me je vse skupaj malo minilo, zdaj sem pa imela PAP test pri svoji ginekologinji in mi je rekla, da naj le grem in me spodbudila.. Je pa sama rekla, da ne Postojno in niti ne Dravlj nobenmu ne priporoca!.. Tako, da glede na mojo zgodbo mislin, da se dober kandidat za IVF 😁

@Soncnica36
joj vidva sta pa res že dala enih pregledov čez. A so ti napisali pri komu si narocena na prvi pregled? Sej ne da bi te karkoli strasila, samo mene so sploh prvic (2016 prvi sum na endo) dali k Voglerju in je bil tako aroganten do mene, da se mi je ljubljanska GK zamerila dokler nisem prisla k dr. Pozlepovi. Ona je pa res taka zdravnica ki zna poslusat (in res direktna, za koga mogoce prevec, ampak meni je pri njej ravno to vsec) in ja se res zavzame. Drzim pesti zate🤞

@Sončica36 odvisno koliko so stari, določene stvari se lahko s časom tudi izboljšajo/poslabšajo. Lahko pa to vse kar sem ti napisala opravita v roku 1-2 mesecev. Iskreno bi jaz povedala, da ne želim izgubljati časa z IUI, da naj ne dajo takoj na IVF.

Izvid za SPB rabiš na sprejemu pred postopkom in dobiš na kliniki napotnico. Izvid je lahko Max 3 mesece star, tako da brezveze prej hoditi. Rabiš pa veljaven PAP bris

pozdravljene, punce.

Naj delim z vami svojo zgodbo. V postopku ivf (ICSI) sem bila lani, 2022. Najprej pregledi za oba, vmes poletni dopusti, jeseni pa se je začelo. Diagnoza: moška nepolodnost, imunološki faktor (MAR test 100). Novembra sem začela s KT, potem pa kratki protokol. Injekcije so bile najprej kar zoprne, ampak, ne moreš verjet, že po drugi se navadiš. 🙂 Potem je sledila punkcija. Nenavadna izkušnja, ampak na srečo z narkozo in mine kot bi trenil. 7 dni sem ostala na bolniški (in ok mi je bilo tako, saj me je “špikalo”, zategovalo, se pa da prenest, ni bilo treba nič tablet. Doma si bolj sproščen). Dobili smo 8 celic. Čez 5 dni sem imela ET, 4 pa smo zamrznili. Sledi mučno čakanje, je, ni, je, ni… nisem si mogla pomagat, da ne bi že doma preverila. Tam nekje 8, 9 dni po ET sem naredila test in bil je +. Tudi krvni test je kasneje pokazal nosečnost, nato pa še UZ. 🙂 Juhu!! Seveda držim pesti, da ostane vse ok… vem, da se borba nadaljuje. Vem, da sem “srečnica”, da je slo tako gladko, ampak ko sem bila sama med postopkom, sem iskala pozitivne zgodbe, brskala in bila vesela vsake dobre izkušnje, ki so mi nekako pomagale, da ohranim optimizem. Zato držim pesti za vse in iz srca želim, da uspe vsem. Nihče nas ne razume bolje, kot me, druga drugo. Pogumno in optimistično vsem. ❤️ Naj pluski kar dežujejo!!! 🙂

Hvala za odgovor,  nekako bi rada, pospešila zadevo in bi rada imela te stvari že kar v mapi, ko pridem na prvi posvet, no zame neuradno že kar 3ji..za hormone vem, da je samoplačniško v medicare plus, kaj za SPB? ali ga rabi tudi partner?

@Sončica36 SPB se ti dejansko ne splača delati vnaprej, ker zelo imaš lahko ob sprejemu v postopek (ne na posvetu) izvid star največ 3 mesece, sicer moraš ponavljati. Mislim pa, da dobiš napotnico pri osebnem zdravniku. Tudi za hormone predvidevam, da te lahko napoti osebno ginekolog. Enako 3D ultrazvok. Vprašaj. Jaz sem npr imela posvet med M, isti dan imela vseeno pregled, UZ ter oddala kri za hormone. Dobila napotnico za 3D UZ ki se pa dela v drugi polovici cikla in dobila termin v istem ciklu. Pa sem dobila odobritev konzilija še preden sem to opravila.

@Mandarina, kako sem pa jaz bila danes vesela, ko sem prebrala novico na RR, so se mi kar zarosile ocke ❤ Naj bo srecno do konca 🍀🍀 upam, da se nam kaj javis tudi tu 🤗🤗

Evo se še jaz javim tukaj 😀 februarja grem po 2.zamrznjenčka za 2.bebija 😀 za 1.bebija je uspelo v 2., tako da računam, da za drugega bebija bo tudi v 2. Novembra sem bila na prenosu 🐧, neuspešno, zdaj pa v nove boje, imava še 3 🐧 upam da nas bo kaj s tega foruma februarja v postopku, da se podpiramo 🥰

Srečno vsem 😍

Sončica36, 28.01.2023 ob 10:33

Hvala za odgovor,  nekako bi rada, pospešila zadevo in bi rada imela te stvari že kar v mapi, ko pridem na prvi posvet, no zame neuradno že kar 3ji..za hormone vem, da je samoplačniško v medicare plus, kaj za SPB? ali ga rabi tudi partner?

Ne prehitevaj stvari, ker se zna zgodit da ce naredis hormone drugje jim ne bodo ok (vsaj jst bi pocakala) oz bi pisala tej sestri ki ti je napisala za datum kaj lahko prej naredis in ce ti lahko dajo napotnice. Edino za spermiogram naj partner dobi napotnico in ga prijavi ze prej, da bo mogoce do takrat ze rezultat (pa naj ga naredi v leoniscu)

Hvala za odgovor in nasvet, vsekakor bo povprašala kako je kaj na tem in javim za vse tiste, ki se nato podajajo na novo in so ubistvu kot jaz, z 1000 vprašanji 😁

Srečno vsem 🍀🍀

Fracek, 28.01.2023 ob 13:57

@Mandarina, kako sem pa jaz bila danes vesela, ko sem prebrala novico na RR, so se mi kar zarosile ocke ❤ Naj bo srecno do konca 🍀🍀 upam, da se nam kaj javis tudi tu 🤗🤗

@fracek
si me zasnajpala! 😅😇 joj hvala, bomo videli kako se bo razpletlo, upam seveda na najboljse! ❤ si pa lahko predstavljas kaksen sok sem dozivela! 😅🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ tako da cudezi se se dogajajo zgleda, zato ne obupaj! Bom porocala kako sm, ti pa le javi kdaj je spet treba pestke stiskat! 😘

Pozdravljene, mene pa zanima, ce katera ve, ce je mozno, da te od inekcij ob globokem vdihu boli. Sem razmisljala, da imam morda vnetje prsne mrene. Nevem pa od cesa bi bilo. Bo globokih vdihih in kaksnih premikih me boli. Sicer je ok. Me pa skrbi, da ni to od stimulacije in bi bilo kaj narobe…

@Mandarina, si te kar lahko predstavljam … pozitiven sok, ko sploh ne pricakujes 😁 Kako pa si ugotovila? So se ti ciklusi po porodu ze uravnali? Bom javila, kako bo pri meni, cakam M v roku 1 tedna, potem pa se prijavim za pingvincka.

@Bibi
, midve z @(Ne)srečnica se ti pridruziva v februarju 💪💪, pa verjetno se nas bo se kar nekaj nabralo. Nesrecnica, kako je kaj z M? Si pisala za sprozitev, ali se cakas? Mene loci se par dni, ce bo prisla na 26 dan, potem se nekje 5 dni. Sicer sem imela ze vceraj enkrat po lulanju malo krvavega izcedka, ampak to je mozno se od histeroskopije kaj, ali pa bo tudi kaj prej, kdo bi vedel.

Lepo bodite in srecno ❤

@fracek ja cikli so se mi takoj lepo uravnali na “mojih” 25 dni. Zato pa je bilo malo sumljivo. 😅 po porodu sem imela 3 M, kar pomeni, da je ratalo v 4. mesecu. Prej pa nic in nic. Pa da ne govorim o “aktivnosti” prej in sedaj. 😅 Pa se korono smo imeli decembra. 😅 tako da res en velik cudez vse skupaj 🤣 ampak sm pa zato toliko bolj skepticna. Bomo videli. Se javim, ti pa tudi ko bo pingvincek na vrsti! A so to na histero kaj posebnega ugotovili?

@Mandarina, nisem se dobila izvida biopsije, po mojem bo ta teden (v torek bo 14 dni od posega), iz genetike pa tudi niso nic klicali, pa je bilo 20.1. 1 mesec od odvzema vzorcev krvi. So rekli, da poklicejo, ce bi kaj posebnega pokazalo, sicer pa bodo izvidi v dobrem mesecu. Prijavila se bom za prenos, pa upala na cudez, nimam vec kaj cakat, ze tako sem 3 mesece (namerno) zavlekla zaradi preiskav.

Ima še katera jutri punkcijo? Kdaj naj bi potem sledil prenos? V soboto so me malo prestrašili, da je veliko (preveč) foliklov, da naj ne bi delali prenosa zdaj. Kaj to pomeni?

@Fracek sem pisala v petek svojemu G, če lahko pridem na UZ, da preveri kaj se dogaja ali naj pišem na kliniko, pa ni še nič javil. Tako, da jutri po mojem, da pišem na kliniko.

Bom v mislih s tabo 😇

@Mandarina638 pa kakšne stvari ti meni prikrivaš 😲

@lipa16 če je možnost za hiperstimulacijo oz je prišlo do nje bodo vse zarodke zamrznili in bo prenos po 3 mesecih. Če je možnost minimalna sicer opravijo lahko prenos tudi v istem ciklu (3 ali 5 dan po punkciji).

Ali je potrebno, da je na dan transferja prisoten tudi partner?

Lipa 16.jaz imam jutr punkcijo v MB

@fracek javi ko bodo izvidi. Pa pingvincek. ❤

@(ne)srecnica zdaj si ze z vsem na tekocem 😅

New Report

Close