OBMP – IVF 2023
p1k4c1, 08.07.2023 ob 10:04
Valentina653, 07.07.2023 ob 15:36
p1k1ca, 07.07.2023 ob 09:52
Valentina919, 06.07.2023 ob 15:18
(Ne)srečnica, 06.07.2023 ob 12:07
@Kodra če imaš prenos potem ti vstavijo zarodke 5 dni po punkciji ali 5 dni po ovulaciji oz ko je sluznica dovolj debela če jemlješ estrofem. M bi tako naj dobila 9 dni po prenosu, saj je normalno M 14 (12-16) dni po ovulaciji.
Zdravo punce. Kako so pri vas šteli dan O? Ko sem bila jaz v LJ, sem, recimo, v ponedeljek na UZ zjutraj še imela viden folikel, naslednje jutro na UZ pa ne več. Zato so tisto jutro, ko ni bilo več folikla, šteli za dan ovulacije (torej dan 0 + 5 dni za prenos). Sicer pa je ovulacija lahko bila tudi še isti popoldan, npr., tisti ponedeljek, po UZ. Zato so ti prenosi tak-tak, vedno krivimo zarodke, lahko pa kar hitro zgrešimo okno implantacije. Kaj menite ve? Kako so vam šteli O?
Ta njihov način delovanja je meni zelo čuden. Včasih smo imele v LJ pri prenosu zamrznjenčka UZ-je celo na 2 dni in so dali dan 0, tisti dan, ko ni bilo folikla več vidnega. Meni je uspel samo en prenos, ki je bil delan verjetno malo prej, ravno v času, ko so delali UZ-je na 2 dni in je dala G za en dan nazaj Dan 0. Dejstvo je, da v MB zamrznjene zarodke prenašajo kak dan ali celo dva prej kot v LJ.
V MB je LH plus 6, čeprav je @Fracek rekla, da pa je pri njej bilo čez en teden, torej 7.dan po LH. Kaj pa vem, to je tako malo od oka, kaj pa se v telesu dogaja pa tako lahko samo upamo, da se poklopi ?? me pa čudi, da v MB ne delajo z stop injekcijo prenose…
Jaz sem imela doma + LH test pa sem šla še 2x na UZ, da je folikel dejansko počil. Pozitivni LH test samo nakazuje, da se bo pok folikla zgodil, lahko pa traja tudi 2 dni. Torej, je v MB precej prej prenos, ker se dela le na podlagi LH testa in ne dejanskega poka.
EVo, in to je problem.. jaz sem imela 15. Dan pozitiven LH test, ovolacijo pa 17. Dan. Jo cutim na polno, ker me zvija nenormalno vsak mesec na 17. Dan. Prenos pa potem 6. Ali 7. Dan po pozitivnem LH testu.. pa je bil rezultat negativen na koncu
@lanna,tu je moj ze 5.postopek…ti gres prvic?
nikita21, 20.07.2023 ob 18:11
@lanna,tu je moj ze 5.postopek…ti gres prvic?
Ja zame je to prvi postopek, vse novo tako, da dobro da obstaja tale forum, da še kaj izvem.. Srečno, držim pesti za plusek.
- Sonček 124 Ok, velja. Ja, krčev nimam več. Nosečnost je vedno tako negotova. Sem pri prejšnjem postopku prvič zanosila, a so se sanje hitro razblinila. Sem še pred prvim UZ zakrvavela zato so me sprejeli v bolnico, ta isti dan po prihodu domov pa močno zvilo v trebuhu, da sem za las omedlela, če se ne bi hitro ulegla in dvignila nogi v zrak. Čez tri dni sem imela potem prvi UZ, ki ni bil nič obetaven. Plod absolutno premajhen in zelo rahlo bitje srca.
Pozdravljene, v času čakanja na 2.IVF (1.je bil neuspešen, se je koncal brez prenosa, samo 3 pridobljene celice), sva se z zdravnico dogovorili, da v poletnem času poizkusim še s Femaro. Ta mesec sem jo jemala prvič in po 5 dneh jemanja imam občutek hujše napihnjenosti in špikanja jajčnikov, kot po injekcijah v 1.IVF. Ker nimam predvidenega nobenega kontrolnega UZ, me skrbi, da sem preveč odreagirala-da bi prislo do hiperstimulacije. Mogoce katera ve, ali je to ob jemanju Femare sploh mogoče, ali pa so taki stranski učinki običajni? Hvala vam.
@Bibi79724 meni so napisali po 7.8. za ?.
@Sonček124 kolegica je imela enako in ej bil to znak vgnezditve.
Pozdravljene.
Tudi sama trenutno jemljem kontracepcijske tabletke. Po naslednji menstruaciji pa zacnem z Gonalom. Prvic v IVF postopku. Me malo skrbi zaradi kvalitete jajcec, stara sem ze 40 let. Upam da bo vse vredu.
Jemljem prenatal tabletke in pa Omega. Trudim se da telovadim vsaj 4 x na teden, V preteklosti se nisem ukvarjala z telovadbo toliko. Nisem najboljsa z pitjem vode, nekako sem te dni bolj na litru, 1.5. Sej vem da bi morala piti vsaj 2, pa kar ne gre dol.
Drzim pesti za vse ki ste trenutno V istem procesu kot jaz.