OBMP – IVF 2023
@(Ne)srecnica meni so vstavili 4x po 1 zarodek, pa se ni nobeden prijel. Petič so mi vstavili 2 sveža zarodka, pa se je prijel 1 in sem uspesno že v 18. tednu nosečnosti brez kakršnih koli težav. So me pa pred prenosom 2 zarodkov vprašali, če sem imela slučajno kakšen poseg na maternici, pa sem rekla, da ne. Je rekla ok, pol lahko. Ker če bi imela že kakšen poseg se lahko zadeva v nosečnosti zakomplicira, sploh če se primeta oba.Zaradi posegov ostanejo brazgotine na maternici, ki pa niso elastične, in lahko maternica poči ? v glavnem ni se za hecat.
Tudi jaz sem oklevala, ali bi privolila na vstavitev 2 ali ne, pa so mi zaradi preteklih neuspelih prenosov in mojih let predlagali 2. Vsekakor je odločitev tvoja in ne se pustit, da te kdorkoli prepriča v to. Naredi tako kot sama čutiš, da je prav.
@Upanje111 hvala ti za odgovor. Jaz sem to v bistvu sama predlagala oz vprašala, če je kakšna ovira, da bi mi to odsvetovali. Jaz si načeloma želim dvojčke, se pa zavedam, da so nekoliko večje možnosti za težave med nosečnostjo. Vem tudi, da ni nujno, da se oba primera oz da se sploh kakšen prime.
V bistvu trenutno je moj največji pomislek ta, da če prenesemo oba imam samo še 1 poskus, če grem po vsakega posebej pa imam še 2 poskusa. Zdaj na žalost ne morem vedeti kdaj in kakšna nosečnost mi je namenjena ?
@(Ne)srecnica..Meni so 2x vstavili po en zarodek in 2x po dva in je bilo vse neuspesno,vsi zamrznjencki. Sedaj,v petem prenosu so mi spet prenesli dva zamrnjencka in se je prijelo,ne vem pa se al je eden al dva. Vse bom izvedela 20.7.ko imam v Lj pregled. Mi je pa zdravnica rekla da bomo kar dva prenesli.
@(Ne)srecnica, si poskusila mogoce ze z akupunkturo? Ce se ne, ti jo res priporocam. Sicer zna biti kar financni zalogaj, sploh ce se drzis tega, da je priporocljivo iti na vsaj 8 terapij pred prenosom, a mislim, da je vredno. V mojem primeru sem prepricana, da je to pomagalo pri uspesni zanositvi. Na terapije sem zacela hodit takoj po neuspesnem prvem prenosu, hodila celotni ciklus in se del naslednjega ciklusa, v katerem sem imela potem naslednji prenos. Torej na zadnjo terapijo sem sla par dni pred prenosom, skupno sem bila na 12 terapijah. Sem pa imela ta vmesni ciklus med enim in drugim prenosom res urejen in sem prepricana, da je tej ureditvi ciklusa pripomogla akupuntura. Drugace pa imam zelo neurejene cikluse zaradi PCOS.
Srecno! ?
eva24, 12.07.2023 ob 15:45
Pozdravljene, mene pa zanima kako dolgo približno ste čakale na datum postopka IVF v Mariboru po prejetju odobritve konzilija, naj bi bile trenutno manjše čakalne dobe, kot v preteklosti?
lpŠ
@eva24 Jaz pa bi tebe vprasala, ce iz konzilija dobis po posti kak dokument? Koliko casa po pregledu? S partnerjem sva bila 16.6. v Mb in nama je zdravnik samo rekel, da me jeseni po telefonu poklicejo kdaj in kako naprej. Za konzilij sem izvedela tukaj na forumu…
Pozdravljena, midva sva imela posvet tudi v mesecu juniju 2023 pri zdravnici in sva prejela nekje po 3 tednih dokument s konzilija o odobritvi postopka. Upam, da bo tudi pri naju jesen…ker na ZVEM aplikaciji sem prejela datum naročila december 2023, vendar naj nebi bil verodostojen so mi rekli, zgolj klic s strani klinike je.
lpŠ
Zabica105, 12.07.2023 ob 20:52
@eva24 Jaz pa bi tebe vprasala, ce iz konzilija dobis po posti kak dokument? Koliko casa po pregledu? S partnerjem sva bila 16.6. v Mb in nama je zdravnik samo rekel, da me jeseni po telefonu poklicejo kdaj in kako naprej. Za konzilij sem izvedela tukaj na forumu…
Pozdravljena, midva sva imela posvet tudi v mesecu juniju 2023 pri zdravnici in sva prejela nekje po 3 tednih dokument s konzilija o odobritvi postopka. Upam, da bo tudi pri naju jesen…ker na ZVEM aplikaciji sem prejela datum naročila december 2023, vendar naj nebi bil verodostojen so mi rekli, zgolj klic s strani klinike je.
lpŠ
@ella tereza hvala ?
@eva24, hvala, sem pogledala na zvem in mi pise prva polovica oktobra, poste pa se nisva dobila. Glavno, da so naju ze obravnavali in naju imajo v planu ?
Plus_one, 13.07.2023 ob 18:42
Zakaj pa naj bi bilo z 2 zarodkoma bolj uspesno, a katera kaj ve?
Leanna143 kam pa si hodila na akupunkturo?
- @plus one: pac 2 priložnosti na en mah, tako je mišljeno. Sploh pri starejših, kjer najbrž oba nista čisto ok. Jaz sem vstavila sedaj 2, pa se ni noben prijel ? prej pa pri svežem 2 pa sta se oba, ampak sta oba potem odmrla. Ne vem, nisem pametna, gre zgolj poskušati dokler se en ne prime.
Valentina653, 14.07.2023 ob 06:30
- @plus one: pac 2 priložnosti na en mah, tako je mišljeno. Sploh pri starejših, kjer najbrž oba nista čisto ok. Jaz sem vstavila sedaj 2, pa se ni noben prijel ? prej pa pri svežem 2 pa sta se oba, ampak sta oba potem odmrla. Ne vem, nisem pametna, gre zgolj poskušati dokler se en ne prime.
Je pa res, da če pa sluznica ni receptivna, ko je prenos, zgubiš pa 2. Naslednjič ne vem, le bom še 2…
@Valentina653 in @plus_one glede večje uspešnosti pri prenosu dveh so zelo deljena mnenja – nekje piše, da je enkrat večja možnost za uspeh, drugje da je 10% več možnosti, spet na FB sem pa zasledila članek, kjer pišejo, da se pri dveh celo zmanjša možnost uspeha (sploh če je en slabše kvalitete). Tako da verjetno nekega pravila res ni.
Jaz vem, da ko sem na prvem posvetu omenila, da si želim dvojčke so bili zelo proti prenosu 2, zdaj ko sem isti G omenila je bila pa za ?♀️
(Ne)srečnica, 14.07.2023 ob 07:00
@Valentina653 in @plus_one glede večje uspešnosti pri prenosu dveh so zelo deljena mnenja – nekje piše, da je enkrat večja možnost za uspeh, drugje da je 10% več možnosti, spet na FB sem pa zasledila članek, kjer pišejo, da se pri dveh celo zmanjša možnost uspeha (sploh če je en slabše kvalitete). Tako da verjetno nekega pravila res ni.
Jaz vem, da ko sem na prvem posvetu omenila, da si želim dvojčke so bili zelo proti prenosu 2, zdaj ko sem isti G omenila je bila pa za ?♀️
Ja, res je, tudi meni je en zdravnik v tujini rekel, da če je en zarodek slab, drugega, ki je npr. dober, dol vleče. Drugi pa so spet drugačnega mnenja. Ampak mene vedno premamita 2, ker sem že postala po teh 3 letih tako neučakana. Zdaj se bolj nagibam k enem za v prihodnje, četudi meni v Sloveniji zaradi let kar takoj dajo 2. ?
Plus_one, 14.07.2023 ob 10:09
A ok, hvala. Men sicer niso nic rekli za dva, ampak tud mene leta lovijo. Mam se 3 ?, ampak ne vem ce bi tvegala 2 naenkrat … ceprav me mami.
Odvisno je tudi, ali so skupaj zamrznjeni, da ti potem, če že odmrznejo oba, vstavijo oba, ne pa da enega spet zamrznejo. Jaz imam tudi še 4, 2 v svoji slamici, 2 pa skupaj, ker je en dan 6. Bom videla….