Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Razočarana197 pozdravljena :). Jaz sem poslala mail v juniju, ko sem dobila M in imam zdaj v istem ciklu še prenos. Bila sem vmes 12 dan na UZ (naročijo te glede na dolžino tvojih ciklov), dobila teste za ovulacijo ter javila pozitiven test, zdaj pa še samo čakam na prenos 🙂

Pozdravljene,

koliksne so pa cakalne dobe za prenos zamrznjencka v LJ? Sem namrec po porodu in bi sla rada oktobra, ko bo eno leto od poroda, po novega zamrznjencka, pa so mi rekli naj se z napotnico prijavim 1 mesec prej…. malo mi to smrdi da mi telefonskega razgovora in prenosa v resnici ne bodo zagotovili v enem mesecu in bom za brezveze cakala npr. 1 leto.  Ima katera izkusnje? Koliko cakate na prenos zamrznjencka od narocanja pa do prenosa?

Pomota, mislila sem napisat “bom za brezveze cakala npr. nekaj mesecev”. Vem da eno leto ne bo trajalo 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
Valentina919, 06.07.2023 ob 15:18

(Ne)srečnica, 06.07.2023 ob 12:07

@Kodra če imaš prenos potem ti vstavijo zarodke 5 dni po punkciji ali 5 dni po ovulaciji oz ko je sluznica dovolj debela če jemlješ estrofem. M bi tako naj dobila 9 dni po prenosu, saj je normalno M 14 (12-16) dni po ovulaciji.

Zdravo punce. Kako so pri vas šteli dan O? Ko sem bila jaz v LJ, sem, recimo, v ponedeljek na UZ zjutraj še imela viden folikel, naslednje jutro na UZ pa ne več. Zato so tisto jutro, ko ni bilo več folikla, šteli za dan ovulacije (torej dan 0 + 5 dni za prenos). Sicer pa je ovulacija lahko bila tudi še isti popoldan, npr., tisti ponedeljek, po UZ. Zato so ti prenosi tak-tak, vedno krivimo zarodke, lahko pa kar hitro zgrešimo okno implantacije. Kaj menite ve? Kako so vam šteli O?

Ta njihov način delovanja je meni zelo čuden. Včasih smo imele v LJ pri prenosu zamrznjenčka UZ-je celo na 2 dni in so dali dan 0, tisti dan, ko ni bilo folikla več vidnega. Meni je uspel samo en prenos, ki je bil delan verjetno malo prej, ravno v času, ko so delali UZ-je na 2 dni in je dala G za en dan nazaj Dan 0. Dejstvo je, da v MB zamrznjene zarodke prenašajo kak dan ali celo dva prej kot v LJ.

Jaz imam jutri zarodek upam da mi bo uspel to je zdaj 3 k nerdim.
bomo se slislal za naprej kako bo

@Ttt jaz sem se za razgovor za napotnico za ? prijavila v začetku junija, datum dobila cca 1 mesec kasneje, ta dan ti izdajo napotnico, ki jo v roku 14 dni aktiviraš, potem se pa z naslednjo M prijaviš (če ni dopustov, ki trenutno so)… Tako, da jaz bi ti rekla da se kar prijavim za razgovor, da boš to opravila pred septembrom, potem aktiviraš napotnico in se oktobra v miru prijaviš.

p1k1ca, 07.07.2023 ob 09:52

Ta njihov način delovanja je meni zelo čuden. Včasih smo imele v LJ pri prenosu zamrznjenčka UZ-je celo na 2 dni in so dali dan 0, tisti dan, ko ni bilo folikla več vidnega. Meni je uspel samo en prenos, ki je bil delan verjetno malo prej, ravno v času, ko so delali UZ-je na 2 dni in je dala G za en dan nazaj Dan 0. Dejstvo je, da v MB zamrznjene zarodke prenašajo kak dan ali celo dva prej kot v LJ.

V MB je LH plus 6, čeprav je @Fracek rekla, da pa je pri njej bilo čez en teden, torej 7.dan po LH. Kaj pa vem, to je tako malo od oka, kaj pa se v telesu dogaja pa tako lahko samo upamo, da se poklopi ?? me pa čudi, da v MB ne delajo z stop injekcijo prenose…

Valentina653, 07.07.2023 ob 15:36

V MB je LH plus 6, čeprav je @Fracek rekla, da pa je pri njej bilo čez en teden, torej 7.dan po LH. Kaj pa vem, to je tako malo od oka, kaj pa se v telesu dogaja pa tako lahko samo upamo, da se poklopi ?? me pa čudi, da v MB ne delajo z stop injekcijo prenose…

Jaz sem imela doma + LH test pa sem šla še 2x na UZ, da je folikel dejansko počil. Pozitivni LH test samo nakazuje, da se bo pok folikla zgodil, lahko pa traja tudi 2 dni. Torej, je v MB precej prej prenos, ker se dela le na podlagi LH testa in ne dejanskega poka.

V MB se nič ne dela “na pamet” in tudi mislim, da ni prenos “prej”. Oni sledijo raziskavam, ki narekujejo LH+6 (po pozitivnem LH in po stop injekciji se pač predvideva ovulacija v roku 36 ur). Zato pa dajo prenos LH+6 ali LH+7, statistično pomembne razlike ni glede na raziskave. Noter pa je že zajeta ovulacija. Itak pa okno implantacije tudi ni tako zelo ozko. Če pa se pogleda, kaj Igenomics priporoča (npr. za Era test), pa je LH +7. Tako da je oboje ok.

Če ima ženska mogoče bolj zrelo sluznico, se v LJ prej zamudi kot pa v MB, kjer prenašajo vsaj en dan prej. V LJ je v primeru stop injekcije prenos čez 7 dni, ERA testa pa ne delajo oz. ga ne priznavajo.

p1k4c1, 08.07.2023 ob 17:21

Če ima ženska mogoče bolj zrelo sluznico, se v LJ prej zamudi kot pa v MB, kjer prenašajo vsaj en dan prej. V LJ je v primeru stop injekcije prenos čez 7 dni, ERA testa pa ne delajo oz. ga ne priznavajo.

Ja, se strinja. Ko bi le uspelo ??

Zivijo punce kako ste.
jaz bi vprsala a komu je uspel z prvim prenosom in kaksne so bili znaki ?

Ali katera ve, ce so v Ljubljani ze zaceli z novimi postopki? Ker je bilo nazadnje receno po 10.7….

Upanje… meni so po emailu odgovorili, da naročajo ponovno 1. dan menstruacije po 15.07.2023..

@Ianna so ti to sedaj sporocili?

Meni so junija napisali da po 10.7, zdej me pa res skrbi ker naj bi jo kmalu dobila. In to bo lih mal pred 15.7…

@Upanje jaz sem pisala prejšnji teden in so mi pisali naj se prijavim prvi dan po 10.08.2023.

Verjetno potem vsakemu drugace glede na stevilo poslanih v tem obdobju.

Anonimno 5643, 11.07.2023 ob 08:46

@Ianna so ti to sedaj sporocili?

Meni so junija napisali da po 10.7, zdej me pa res skrbi ker naj bi jo kmalu dobila. In to bo lih mal pred 15.7…

Ja 3.7.2023 so mi odgovorili, da jih ponovno kontaktiram 1. dan menstruacije po 15.7. tako da tudi jaz ta mesec padem skoz..

A je kdo imel ta teden prenos

jaz sem dones 4 dan

In nevem al da sem do krvnega doma ali da grem v sluzbi

@Kodra odvisno od tipa dela in od pocutja. Srečno, naj bo uspešno!

Meni je uspel prvi prenos leto in pol nazaj, znakov nic posebnega spikanje sem ter tja in vgnezditvena. Ta pikica bo kmalu stara eno leto, bomo videli kako bo slo v drugo.

Probaj cim bolj odmislit in pozitivno razmisljat ; )

@Anonimna 12 za sveže postopke kakor vem sprejemajo po 15.7, na zamrznjenjčke pa po 10.08.

@Kodra glede bolniške običajno napišejo na odpustnico 3 dni, lahko pa se ali z G na prenosu ali pa z osebno zdravnico dogovoriš za bolniško do krvnega (odvisno tudi kaj delaš) – baje pa, da to nima nekega vpliva na uspešnost postopka…

Jaz bom šla jeseni spet po ?, imam še 2 in razmišljam ali bi rekla za prenos obeh naenkrat ali bi šla raje 2x po enega… Je tu katera, ki ji z enim ni uspelo, z dvema pa? Vem, da pravila ni, da ni nujno da se prime sploh, lahko se prime eden, lahko oba ?‍♀️ G je rekla da glede na starost in število neuspešnih prenosov ne vidi ovire, da bi prenesli oba, jaz pa ne vem čisto kako bi se odločila, zato prosim za izkušnje, mnenja, na koncu odločitev bo tako moja.

Nekako sem odločena, da če se tema 2 ne uspe ne grem več v nov postopek, tako da bi rada res naredila vse kar se da, da bi uspelo – če ima katera še kakšen pameten nasvet sem odprta za predloge.

New Report

Close