OBMP – IVF 2023
Hej punce
Včeraj imela prenos svežega, zanima me, ste si podaljšale bolniško, sama imam sicer kr fizično delo, ni samo sedenje se tud kaj dvigne, malo težjega, po eni strani bi raje šla v službo, ker doma bom še bolj živčna in še njegovi mi skoz težijo zakaj sem doma [malo so že tečni 🙃😂]
Hvala za pomoč
Vceraj sem dobila prvo Cetrotide inekcijo zjutraj pa sem opazila sluzasti izcedek kot da bi bila ovulacija. Je mogoce prislo do pucanja foliklov? 🙁 jutri imam uz za kontrolo rasti foliklov. Klicala sem na kliniko, ampak so mi rekli da pridem jutri kako je planirano, ker so danes prezasedeni.
@ribica12 jaz sem v prvem postopku po prenosu zarodka dobila 2 tedna bolniske, do krvnega testa. Ne vem jaz bi ostala doma vsaj en teden se posebej, ce imate bolj fizicno delo
Mandarina638, 13.01.2023 ob 21:45
Bi tudi js samo pohvalila Postojno, res so super. Js sm tam imela posvet in UZje, punkcijo in prenos pa potem v Lj. Ce je se vedno tako pa nevem. Merlo je pa itak top. Prvi UZ sm imela pri Bokalovi in mi je ze hotela dati stopko, ampak si je hvala bogu premislila, ker ni bila sigurna in me je poslala se k Merlotu naslednji dan. No, pri njemu sem imela se 2 UZja pred stopko. Me res zanima kaksen bi bil izkupicek, ce bi dobila stopko takoj. Se mi zdi da se jim vcasih v Lj kar malo mudi z vsem skupaj, samo da te cimprej “odpikajo”.
Jaz sem imela tudi pri Bokalovi UZ in pregled in po 2. pregledu že dala napotnico za ICSI. (ker če bi čakala v Leonišču, še zdaj bi mi govorili naj poskušava “naravno”. Naravno poskušava že 3 leta.)
Sem pa jim pisala, da če bi lahko v Postojni vsaj ultrazvoke za pregled rasti foliklov imela, pa so mi odgovorili, da to samo v Lj delajo.
(Ne)srečnica, 21.01.2023 ob 17:14
@Hana 41 in @pikica12345 par dni nazaj je bila debata na FB in je adminka, ki je zaposlena na kliniki za neplodnost napisala, da ne svetuje v Dravljah delati te preiskave, ker so rezultati dvomljivi oz niso interpretirani in jih na kliniki ne znajo razložiti. Ona je svetovala, da se gre v Celovec, kjer je preiskava cenejša in rezultati razumljivi…
Jaz žal za nikogar ne vem da bi to opravil, tako da nimam informacije iz prve roke.
Se pa temu reče vgnezditveno okno oz test receptivnosti endometrija.
Hvala za info, posredujem naprej
@Hana 41 https://tfp-fertility.com/de-at/tfp-kinderwunsch-klagenfurt.
@angry_bird sluz je normalna, Certrotide pa preprečije razpok foliklov.
@Sončica36 sicer lahko vprašaš če ima kateri drugi zdravnik prej prost termin, je pa trenutno kar gužva, ker vse iz Postojne hodijo na postopke v Lj in se zavleče… spermiogram se naroči in dobi termin v roku 1 meseca, tako da na tvoje posvetu se že ve če je tam kaj narobe oz ima tudi čas da ga ponovi 2 meseca kasneje, če je slučajno kaj čudnega z izvidom.
Če imaš prvi pregled, te ne bodo ze na tem dali na konzilji. Midva sva imela oz jaz prvi pregled (sum na endometriozo) leta 2020 (junij). Sum potrjen 1 leto KT da se telo od bolecine spocije (jemala 1,5 leta). Od sept. 2021 delala na bejbiju (mi je gin. ze takoj rekla da ce po 6 mesecih ne uspe da naj se prijavi nazaj ker bo potreben poseg). Partner je potem ko sem cakal na pregled naredil preiskavo in sok tudi on slab. Moja operacija septembra 2022 (pregled pred op. 6/2022).
V januarju imela pregled ta ivf in sele zdej so sli papiriji na konzilji zdej pa cakava se cca 1 do 2 meseca na odgovor.
Ti pa zelim da bi slo vsr cim hitreje. Pa za zdravnico vzemi Barbaro Pozlep. Top of to, fantje so pa itak vsi pri doktor Drobnicu.
(Ne)srečnica, 26.01.2023 ob 15:44
@Hana 41 https://tfp-fertility.com/de-at/tfp-kinderwunsch-klagenfurt.
@angry_bird sluz je normalna, Certrotide pa preprečije razpok foliklov.
Hvala nesrecnica, Kaj bi ta forum brez tebe, si zaslužiš res veliko pohvalo za tvoj trud. Al pa nagrado v obliki enega bejbija 🍀🍀🍀
@angrybird jaz sem imela sedaj v tem postopku res ogromno te sluzi. Kot so napisale ostale, je to posledica hormonov in ne pomeni, da boš ovulirala.
Danes sem imela punkcijo. Sedaj pa čakam na naslednji teden, da izvem, koliko je bilo zrelih in ali bomo tokrat prišli do kakšne blastocite. Srčno upam, da me tokrat pričaka kakšen ok zarodek 🤞
@Rozica3344 jooj hvala..nekako sem se našla v vašem zapisu in ja sama sem po klinikah začela hodit leta 2020, ko mi je moja ginekologinja dala napotnico in me poslala naj grem najprej v Šempeter pri Gorici in sem šla, kjer sva naredila prizkave kot so: spermiogram(ok) , potem pa še prehodnost jajcevodov(vse ok), pregledali so mi ščitnico in če imam ovulacije.. Tudi tukaj use ok.. Dodelili so mi femaro za 6 mesecev…in nama ni uspelo, potem mi je ginekolog iz Šempeter pri Gorici, dal napotico za naprej (kao ze za ifv) ampak, sem takrat izbrala Dravlje kjer sem naletela na zelo starejšega ginekologa, ki je ponovno odobril spermiogram (spet vse ok) potem, sem sla samoplacnisko na teste za hormone(vse okej), umes sva morala priti nazaj kao 15ur po spolnem odnosu, da je videl ce v moji noznici preživijo spermiji (hvala bogu so) in mi prepisal 4mesece Clomid.. In spet brez uspeha.. Ampak zal je odnos biu nikakršni, gospod ginekolog(ki zal imena ne vem ker se nikoli ni predstavil) je bil za svoj polozaj zelo neolikan, tudi malo površen glede navodil.. No potem mi je rekel naj pocakam se malo ker sem se mlada.. Takrat sem imela 33let! Zaradi tega vsega me je vse skupaj malo minilo, zdaj sem pa imela PAP test pri svoji ginekologinji in mi je rekla, da naj le grem in me spodbudila.. Je pa sama rekla, da ne Postojno in niti ne Dravlj nobenmu ne priporoca!.. Tako, da glede na mojo zgodbo mislin, da se dober kandidat za IVF 😁
@ Sončica36 verjetno Primož Reš, je kar “znan” po svojem odnosu. Glede na vse bodo verjetno vaju poslali sicer tebe na UZ, hormone ponovno, njega na spermiogram ponovno, potem pa ali IUI ali IVF. Mogoče kar malo zateži, da ti biološka ura tiktaka.
A kaj veš kdo te bo vodil v Lj? Drugače jaz sem nameravala v Postojno na kliniko, pa mi je osebni G ki tam dela rekel naj grem raje v Lj, ker imajo več izkušenj z malo bolj posebnimi primeri.
(ne) srečnice ne nimam pojma kdo me bo imel, mislim, da bom vprašala, ko bom naročila partnerja na spermiogram.. So pa me iz Dravelj(ginekolog) klical, najprej zato ker sem prosila za moje izvide, pa itak pravi, da mi oni niso delali nic posebneg, danes pa me js ponovno klical, ne vem ali jim gre voda v grlo, ker se je delal malo “neumnega” in me spraseval čež že rešujem zadevo. No sicer pa imam vse izvide pri sebi, tako da upam, da kašne teste izpustim in da bodo stari zadoscali.. Ne vem kako je pa z testom za spolno prenosljive bolezni, ali jih moras imeti?