OBMP – IVF 2023
@Pik_apikica jaz imam tudi tako situacijo. Moška neplodnost, pri meni nič posebnega. Lahko ti povem kako je bilo pri meni, so pa mogoče to že zastareli podatki, ker sva se midva prijavila na prvi IVF v letu 2017. V novembru sva imela prvi termin pri najinemu ginekologu na kliniki, v prvi postopek sva potem prišla konec marca 2018. Vmes je bilo potrebno iti skozi konzilij, narediti preiskave, krvne teste za SPB, moško genetiko, moj bris pri osebni ginekologinji, zeleno luč sva torej dobila v roku 4 mesecev. Šlo bi tudi prej, če bi vedela kaj me čaka, bi marsikatero stvar skušala pohiteti. Potem sva prvi postopek imela kratek protokol, ki vse skupaj traja od drugega dne menstruacije do ovulacije, nekje dobrih 10 dni, potem je že transfer. Jaz sem slabo odreagirala, tako da sem vsak nadaljnji postopek imela dolgi protokol (injekcije od 20. dne cikla, preko menstruacije, do naslednje ovulacije, nekje 30 dni vse skupaj). Po neuspelem postopku predlagajo 2-3 menstruacije, nato nov poskus. Vem kakšen je občutek, ko želiš samo pohiteti, pohiteti, pohiteti. Pa vendar, ne si skušati preveč splanirati do dneva natančno, ker kljub predvidljivimi dogodki (punkcija, transfer, ultrazvoki) včasih kaj tudi preseneti. Noben postopek nisem reagirala do dneva natančno, pa sem bila 4x, nobena punkcija, transfer nista bila enaka, nobeni znaki niso zares predvidljivi.
Jaz se trenutno počutim, kot da se mi bo zdaj zdaj vlilo. Krči, s strahom grem na wc. 🙁
Pik_apikica, 06.06.2023 ob 19:54
Pozdravljene! Prvič pišem na forum, v življenju, a ko berem kako ste že vse izkušene, sem se opogumila in prosim za par informacij. Upam, da se ne ponavljam, 72 strani je res veliko in je možno, da ste podobno že odgovorile.
Stara sem 30 let, s partnerjem bova sla v postopek zaradi moške neplodnosti. Diagnoza znana od prej.
S partnerjem sva bila ze na prvem pregledu, vendar pod njegovo napotnico, ker je tam ze viden. Jaz imam uradno pregled sredi julija, zaradi znane diagnoze naj bi sla direktno v postopek, brez dodatnih diagnosticnih postopkov pri meni. Samo pregled.
1) glede na moj koledar bom imela ravno na termin M. Ali bo to zavleklo vse skupaj in mi sploh ne bodo naredili pregleda? Ima katera izkusnje?
2) ginekolog je namignil, da bi lahko zaceli s postopkom ze z naslednjim ciklom avgusta ali potem septembra. Ali je to realno? Kolikor berem, po izdaji napotnice gre se vse skupaj na konzilij, pa potem caka na odlocbo, pa potem caka na postopek? Ali se motim? Nikakor si ne znam organizirat zivljenja za tri mesece v naprej, okvirni termini bi mi res pomagali.?
3) katera ve, na podlagi česa se odlocijo za dolg ali kratek rezim stimulacije?
se milion vprasanj se mi podi po glavi, ampak toliko za enkrat.
hvalaaaa!
Pik_apikica, tudi pri nama je problem na moški strani. Ker nas ni veliko takih, mi lahko pišeš na [email protected], če te kaj zanima.
Tudi pri nama problem na moski strani. Midva sva vecino izvidov ze v naprej naredila samoplacnisko, da sva manj cakala (spermiogram 2x na napotnico, moji hormoni samoplacnisko), tako da sva na posvet prisla z vsem v avgustu. Septembra dobila odobritev in oktobra sem ze bila v postopku. Dobro sem odreagirala kljucb letom (40), tako da sem imela 16 celic, oplodilo se je do 5 dne 6, en zarodek vstavili, 5 zamrznili. Prislo takoj do nosecnosti, ki pa se je v 9 tednu koncala z zadrznim splavom. Zdaj poskusam z zamrznjecki.
Tut pr nas je razlog moska neplodnost + jst mam policisticne jajcnike…nazadnje so dobili 17 celic-na konc so mi 1 svezga vstauli pa samo 1 zamrznjencka sm mela…pred novim letom grem ze v 5.postopek…ne naredijo nobenih preiskav niti nic…zanima me,na kaksne preiskave bi lahko sel moz?kam so kej vas poslal?genetika?
@nikita21 nam so dali nardit vse nove izvide,spermiogram in meni hormone ker od 2018 ko smo zaceli nobeden ni zahteval nove izvide.?♀️?♀️
Drugac do tretjega splava po njimi te ne pripada nic,pac se moras sama izborit za nekaj kaj bi tr nekako moralo pripadat.lanjsko leto sam 2.splavila in dokler so pratili potek vsi so omenjali genetiko.samo omenjali.je bilo bomo to zrihtali ko resimo trenutni problem.
Ker mi je to vse slo na zivce sam se pac ulovila in sla sama zahtevat napotnice.za sebe sem dobila pri moji ginekologinji in za mojega pri osebni zdravnici.
Če katero zanima, sem na FB zasledila neko delavnico za pomoč pri zanositvi:
Midva imava tudi načeloma vse “potrebne” preiskave že oz. imava njegov svež spermiogam (ima jih že več od prej), moje hormone, ki so bp, bris imam svež, mene čaka še pregled in potem pregled za spb, napotnico dobim menda ob pregledu.
Partnerja niso poslali na nobene dodatne preiskave, saj je razlog znan oziroma se vsaj predvideva, da je spermiogram tako slab zaradi prepozne operacije zadržanih testisov.
V luči tega res računam samo na konzilij in nato postopek:/
Pozdravljene,
danes bi morala imeti prenos, ampak zamrznjencek ni prestal procesa odmrznitve.
Kako izgleda naslednji postopek – se naredi kake dodatne/nove preiskave (recimo moji izvidi hormonov so stari tri leta), imas ginekoloski pregled in pogovor ena na ena preden se zacne uradno nov postopek?
Tiste ki ste sle iz LJ v MB… v cem vidite bistveno razliko? Cisto sem razocarana nad odnosom v LJ.? Pa ne zahtevam nic posebnega. Razumem, da smo stevilke. Ampak tolk kot mam tuki obcutek da sem samo stevilka, se mi zdi neprimerno glede na vrsto postopka.
@Anonimno 4210 moraš baje nujno na osebni posvet, nimaš pa tam ne pregleda ne preiskav (vsaj jaz in ne punce ki jih poznam jih nismo imele), le razgovor in dobiš novo napotnico.
Se je pa v Lj situacija zelo poslabšala odkar so prevzeli še Postojno, zato upam da Postojna čim prej odpre svoj laboratorij, da se Lj razbremeni
Bugaboo, 06.06.2023 ob 21:25
Oj, hvala vsem puncam za info.
torej dejansko to majhno krvavenje cist nic ne pomeni, ne glede kateri dan po ciklu je…dokler se ti ne ulije je upanje.
enako pa vidim, da velja za krce.
jutri bom 8.dan, ste me prepricale, da testa pred 10.sploh ne bom delala..mogoce ga tudi do krvnega ne bom. Sm razmisljala da bi ga nardila ko mi vzamejo kri da vsaj vem pri cem sem – a sem prav zastopla da prides dat kri ob 8h in potem poklices okrog 13h za rezultat?
a za krvni test grem tudi tam kjer se prevzame tablete na oddelku?
situacija pri meni je ista kot prej, izcedka nimam, krci so prisotni, pridejo pa grejo, najveckrat se pojavijo zvecer, pa tudi cez dan kdaj po malo. Imam tudi napete in vecje prsi (sicer so bolj male B ?), ce bi ble vedno take kot so zdaj bi blo fajn?
Pocutje niha, najboljse je ce se s kom druzim, grem tudi na kaksen krajsi sprehod. Seveda tudi obsesiram in berem bedarije na internetu.
tole cakanje pa je res obup, saj si dejansko na 50/50 in nobeni znaki nic zanesljivega ne pomenijo..to me kar nervira..??ampak ni predaje?
Kako si? Si danes že kaj testkala?