OBMP – IVF 2023
Plus_one, 03.06.2023 ob 20:20
@(Ne)srečnica, res je, samo kot pravis se vsaj casovno okno zmanjsa in se mi zdi da se vseeno tako bolj priblizas primernemu casu. Ceprav nic ni zagotovilo, kot sama pravis je tudi tebi s stopko uspelo in se marsikateri. Jaz sem zelela zdaj probati brez, pa bomo videli ?
@Anonimno 8118, 17mm se mi zdi res hitro za stopko, ponavadi čakajo na 19mm ali vec. So kaj rekli zakaj tako hitro? No ce je namenjeno je namenjeno, enkrat bo uspelo ❤️ Kdaj imas prenos?
@Rahela, na kok mm so tebi dali stopko? Drzim pesti, da uspe ❤️
Ne samo da je bilo 17mm, tudi endometrij je bil svoh… prejsni ET brez Femare so mi dali stopko ko so bili 24mm in endometrij 12mm.
Je pa bil zadnjic prenos na 24. dan in sem imela krvavitev od prenosa naprej, ker je bilo tik pred mojo M.
Nic mi niso rekli… tudi vprasala nisem. Bila je ena mlada specializantka pomojem, rekla je da mors govorit z Salamunovo kako naprej in potem mi je sporocila odlocitev. Itak ni varjante da rata… pa pocasi razmisljam o menjavi klinike, ne vem ce bom drugi postopek se v Lj.?
Punce, soborke zivjo, drzim pesti za vse!
sem 6.dan transferja prvic in sem kar doma. Simptome mam krce najvec proti veceru pa bolecine v krizu in utrujenost.
kdaj ste dobile M, kateri dan po transferju, tiste ki ste jo dobile..?
pa kateri dan je test ze zanesljiv, ne upam si ga se naresti?
srecno vsem??
@Bugaboo jaz nikoli nisem dobila prav M dokler sem vstavljal progesteron, sem imela samo izcedke oz največ 1 dan šibko krvavitev. Če boš delala test izberi takega ki ima občutljivost 10 in ima rdeče barvilo (se pa babycheck načeloma odsvetuje ker dostikrat pokaže lažne črtice). Če boš delala po 9 dnevu pa načeloma lahko narediš tudi CB samo odčitaj ga v roku 5 minut.
Jaz sem mela transfer v torek, pa sem včeraj naredila digitalni in je bil negativen. Glede nato da naj bi imela menstruacijo v četrtek bi moral že pokazati. Ker meni se je pri prvem transferju normalno vlilo na dan ko bi jo naj mela. Pri drugem je blo sicer res kot izcedek samo.
Tako, da sama osebno nimam več dosti upanja, da se mi bo kaj spremenilo.
Za malo pozitive in vzpodbude ☺️ nekatere se me morda od lani spomnite,…
Ravno 1 leto nazaj so v ambulanti v Postojni oddali papirje za ivf postopek, letos pa se že crkljamo s punčko, rojeno 2 dni nazaj. ❤️?
Punkcija in transfer je bil opravljen v Ljubljani. Kratki protokol (gonal, ovitrelle + stopka, če se prav spomnim). Nepojasnena neplodnost.
Take situacije te resnično spremenijo in kljub moji uspešni zgodbi mislim in stiskam pesti za vsako od vas ❤️ in mi je iskreno hudo, ko prebiram vaša razočaranja.
Naj bo jesen čimbolj plodna ?
Jooj, super, cestitke vsem srecnicam in hvala vsem za pozitivne zgodbe ker to nas navdaja z upanjem!
Hvala vsem tudi za odgovore. Nisem se nardila testa, ne vem ali ga sploh bom, ker me je strah? ob vecerih imam krce kot pred menstruacijo, srednje mocne..ampak najvec ob vecerih..ne vem s cim ima to vezo… vse pisete da je to zaradi progesterona in da so simptomi enaki za eno ali drugo tako da sploh ne vem. Me pa frustrira, ker so precej podobni predmenstrualnim krcem in sam cakam da se bo kej ulilo…kasne mate izkusnje s krci druge?
??????
Jaz nikoli nisem delala testa pred 10. dnem po ET. Nazadnje sem ga naredila 13. dan in je takoj pokazal močan +. Kar se tiče krčev, pa so se pri meni (ko je uspelo) začeli 6. dan po ET, ampak so prišli in potem takoj ponehali. To se je dogajalo potem večkrat.M pa nikoli nisem dobila, dokler sem vstavljala Utrogestan.
Jaz sem naredila pri svežem prenosu 10 dan test in je bil res močan plus. Ko je uspelo, sem imela krče kot pred menstruacijo, razlika je bila ta, da so prišli in odšli – torej samo krč, ki takoj mine in potem ni drugega simptoma za M. Pa po kakšnem dobrem tednu od prenosa, sem postajala zvečer precej utrujena, nisem mogla držat oči odprtih pred Tv.
@Teychy vseeno se mi zdi malo prezgodaj za test, če prav razumem šele 6 dan? Vsaj do 9 ali 10 počakaj.
@Bugaboo, držim pesti ❤️
@margolanca, iskrene čestitke, lepo je to brati ❤️
Mene pa čaka prenos konec tedna ❤️
@Margolanca čestitke!! ❤ naj vam bo lepo skupaj!
@Teychy te razumem, tvoje razočaranje, ko ostaneš brez upanja. Jaz sem lani 5. dan po transferju imela malo krvi in sem šla takoj naredit test. Da končno vidim ta – in se kalvarija zaključi. Pa je pokazalo 5. dan že 2 črtici (brez stopke), ampak na žalost nosečnost ni dobro potekala in v 9. tednu se je vse končalo. Ampak jaz bi rekla, da čez dan, dva ponovi. Takrat bo že bolj sigurno. Upanje še vedno ostaja, ker se tudi vgnezdi ne vsem na enak dan … nočem ti dajati lažnega upanja, pa vendar bi ga jaz vsaj še malo ohranila. Drži se!!
Jaz sem danes 4. dan po transferju zamrznjenčka (prvič dobila stopko za to). Imam že ene 2 dni krče, ampak to sem vedno imela, pa če je bil + ali -. Test bom, če zdržim, delala nekje 12. dan. Pred 10. dnem pa gotovo ne, zaradi stopke. Normalno hodim v službo, normalno sem aktivna. Če bi samo ležala doma ne vem kako bi preživela te dni. Meni je teh 14 dni (pa potem dokler ne slišiš pozitivnih novic na UZ) groza. Pred 4 leti sem rodila IVF otročka. Nosečnost je bila rizična, krvavela sem 3 mesece. Po porodu pa sem imela v 2 letih 2 negativna testa in 2 spontana splava (obakrat krvavitve ves čas in grozni UZ pregledi, kjer nikoli ni bilo vse v redu). Tako, da se moram zamotit, moram počet stvari, bit aktivna, ker drugače samo scrollam in iščem neko brezvezno uteho, ki to sploh ni in mi je samo bedno. Preprosto morm zdržat in preživet te dni. To je moj edini cilj. Pa vsake toliko sem pokukam, najbolj razumete kako se počutim.
Ja sej še nisem čisto obupala ampak mi niha razpoloženje in optimizem tak da adijo ??
Sem pa opažam pri sebi, pri vsakem prenosu bolj nervozna in neučakana. Pri prvem sem zdržala do krvnega in sploh nisem naredila testa… Zdaj pa že 6 dan ?
Je pa res, da redko katera od nas ima tudi ob sebi takšno osebo, ki te popolnoma razume… Jaz vem da se ljudje okoli mene trudijo in me poskušajo spravit v dobro voljo mi vlit pozitivo, ko je nimam… Ampak vseeno ne razumejo naše situacije na tak način, kot jo me tu na forumu. No da o pametovanju ljudi, ki ne poznajo situacije in se že kar vsak počuti poklicanega, da ti da kak nasvet o tem zakaj še nimaš nič sploh ne razglabljam. In se mi zdi, da že vse to vpliva na čase konkretno na mene.
Ampak seveda borbamo dalje ?? in upamo????, da zagledamo tisti magičen plusek oziroma dve črtici…
Pozdravljene! Prvič pišem na forum, v življenju, a ko berem kako ste že vse izkušene, sem se opogumila in prosim za par informacij. Upam, da se ne ponavljam, 72 strani je res veliko in je možno, da ste podobno že odgovorile.
Stara sem 30 let, s partnerjem bova sla v postopek zaradi moške neplodnosti. Diagnoza znana od prej.
S partnerjem sva bila ze na prvem pregledu, vendar pod njegovo napotnico, ker je tam ze viden. Jaz imam uradno pregled sredi julija, zaradi znane diagnoze naj bi sla direktno v postopek, brez dodatnih diagnosticnih postopkov pri meni. Samo pregled.
1) glede na moj koledar bom imela ravno na termin M. Ali bo to zavleklo vse skupaj in mi sploh ne bodo naredili pregleda? Ima katera izkusnje?
2) ginekolog je namignil, da bi lahko zaceli s postopkom ze z naslednjim ciklom avgusta ali potem septembra. Ali je to realno? Kolikor berem, po izdaji napotnice gre se vse skupaj na konzilij, pa potem caka na odlocbo, pa potem caka na postopek? Ali se motim? Nikakor si ne znam organizirat zivljenja za tri mesece v naprej, okvirni termini bi mi res pomagali.?
3) katera ve, na podlagi česa se odlocijo za dolg ali kratek rezim stimulacije?
se milion vprasanj se mi podi po glavi, ampak toliko za enkrat.
hvalaaaa!
@Pik_apikica nevem sicer kako je v Lj, ampak ko sva midva imela sprejem v Postojni sem imela M in mi je kljub temu na hitro naredila UZ. Mogoce se vseeno vprasas, da ne hodis brezveze tja, ker midva sva takrat imela ze vse papirje pripravljene, v bistvu je bila to samo se formalnost. Tebe bodo mogoce malo bolj pogledali, pa je dobro da jim javis.
Dvomim da bosta avgusta zacela s postopkom, najprej moreta dobiti odobritev konzilija (cca. 1 mesec). Bi rekla, da je neko realno pricakovanje, da bosta zacela s postopkom recimo oktobra. Ker tudi, ko dobis odobritev se z naslednjo M prijavis in sele potem z naslednjo zacnes postopek.
Glede na situacijo bos sigurno imela kratek protokol, naceloma vedno probajo s kratkim, sploh ce je tezava na moski strani (midva sva bila v ICSI postopku zaradi slabega spermiograma, pa sem imela kratek protokol), potem spreminjajo, ce vidijo, da ni takega efekta kot bi se zeleli.
Oj, hvala vsem puncam za info.
torej dejansko to majhno krvavenje cist nic ne pomeni, ne glede kateri dan po ciklu je…dokler se ti ne ulije je upanje.
enako pa vidim, da velja za krce.
jutri bom 8.dan, ste me prepricale, da testa pred 10.sploh ne bom delala..mogoce ga tudi do krvnega ne bom. Sm razmisljala da bi ga nardila ko mi vzamejo kri da vsaj vem pri cem sem – a sem prav zastopla da prides dat kri ob 8h in potem poklices okrog 13h za rezultat?
a za krvni test grem tudi tam kjer se prevzame tablete na oddelku?
situacija pri meni je ista kot prej, izcedka nimam, krci so prisotni, pridejo pa grejo, najveckrat se pojavijo zvecer, pa tudi cez dan kdaj po malo. Imam tudi napete in vecje prsi (sicer so bolj male B ?), ce bi ble vedno take kot so zdaj bi blo fajn?
Pocutje niha, najboljse je ce se s kom druzim, grem tudi na kaksen krajsi sprehod. Seveda tudi obsesiram in berem bedarije na internetu.
tole cakanje pa je res obup, saj si dejansko na 50/50 in nobeni znaki nic zanesljivega ne pomenijo..to me kar nervira..??ampak ni predaje?
@bugaboo na krvni gres na oddelek,ampak se prijavis v sprejemu,ko prides notar prva vrata desno.tam te prijavijo in dobis nalepke.pol gres cez druga steklena vrata in pocakas na prvih levo.se mi zdi da pise oduzem krvi in aplikacija injekcij na vratih.zdaj ne vem ce moras ti poklicat al oni poklicejo.prvic ko sem jaz bila na krvnem su me oni poklicali med 12 in 13 uro.