OBMP – IVF 2023
@Sončica36 zdravila boš dobila šele 1/2 dan druge M (septembra), prej jih ne dajo. Avgusta jim pišeš (bo lažje kot jih na telefon dobiti), dobiš datum tam nekje okrog 22 dne cikla za sprejem, kjer ti vse razložijo in pokažejo kako se pripravi zdravila in kako se pikaš, potem pa z naslednjo M greš kar tja iskati.
@optimistka13 na FB so se v skupini to pogovarjali in res se Menopur-ja ne dobi, ker se ga uvaža iz tujine…
@optimistka13, pa si ti vsaj kaj spremenili?
@optimistka13 včasih je lahko drugačen odmerek enakega zdravila dovolj, da je rezultat drugačen, če se spet ne bi odzvali vam pa še vedno lahko potem zdravilo zamenjajo.
Zdravo punce. Jaz imam pa eno drugačno “vprašanje”. Je mogoče katera iz LJ (ali okolice) in je za kakšno kavico ali pa sprehod? Moram priznati, da sem se precej oddaljila od nekaterih ljudi pa tudi zdi se mi, da bi potrebovala nekoga za pogovor v živo o tej temi, ker realno gledano se razumemo samo me, ki smo v tem 🙂 Bom pustila mail pa če se katera najde… [email protected].
@Anonimno 1677 če je možnost naravne zanositve uporabita zaščito, saj je sicer mogoče da pride do večplodne nosečnosti.
@Malinca295 meni so pri treh prenosih delali UZ pred in po prenosu pa ni nikoli uspelo, pri četrtem so mi delali UZ celo med samim prenosom, pa kljub temu tudi ni uspelo. No in v peto mi niso delali nobenega UZ, niti pred, niti med, niti po prenosu in je uspelo ? pa še jezna sem bila, da mi niso naredili nobenega UZ ? tako, da se ne obremenjuj s tem. Očitno uspeh ni odvisen od tega. Čim bolj se sprosti in držim pesti, da čim prej rata ???
@Rahela4 tudi tebi želim jutri veliko sreče na prenosu ??
Tudi vsem ostalim, ki ste pred ali med postopkom želim, da čim prej zagledate magičen plusek ?
Upanje111, 01.06.2023 ob 20:04
@Malinca295 meni so pri treh prenosih delali UZ pred in po prenosu pa ni nikoli uspelo, pri četrtem so mi delali UZ celo med samim prenosom, pa kljub temu tudi ni uspelo. No in v peto mi niso delali nobenega UZ, niti pred, niti med, niti po prenosu in je uspelo ? pa še jezna sem bila, da mi niso naredili nobenega UZ ? tako, da se ne obremenjuj s tem. Očitno uspeh ni odvisen od tega. Čim bolj se sprosti in držim pesti, da čim prej rata ???
@Rahela4 tudi tebi želim jutri veliko sreče na prenosu ??
Tudi vsem ostalim, ki ste pred ali med postopkom želim, da čim prej zagledate magičen plusek ?
Jst vas obcudujem, koliko ste informirane in koliko znanja imate o vsem. Jst nimam pojma!
Prihodnji teden grem na tretji prenos, zadnji ET tega postopka. In se sploh ne veselim, ker grem z mentaliteto “dejmo se tega porabt, pol pa mogoce dalje v drugi postopek”. Cist narobe, vem. Ampak nekako ne upam bit optimisticna, upanje mam seveda vedno… ampak sama pr sebi, ne kazem tega vn, niti partnerju. Ker nocem met se dodatnega presinga, ze tko mam zj***** psiho in sm se zredila +15kg odkar mam te tezave. Ocitno custva na napacen nacin pucam. Se ktera podobna?
No se glede postopka… tokrat prvic s Femaro (k sm sla brat kaj to je in side effects mi je blo use skup se bolj mimo), na 12. dan ciklusa so bili folikli okol 17 in sluznica 8. Pa so se odlocil kr za stopko in ET cez en tedn. A se vam zdi to ok? Meni je cudno in sforairano… happy, da mi ni treba it se v Lj, a istocasno mam obcutek da ni sans da rata… Pregled mi je delala mlada zdravnica, ki je pol prasala za mnenje zdravnika kako naprej in so se tko odlocil.
@Anonimno 8118 meni je ravno s Femaro in stopko nazadnje prvič uspelo priti do pozitivnega krvnega testa, na UZ pa potem ploda žal ni bilo več…
Jaz sem tokrat prosila brez stopke, ker se tudi meni zdi sforsirano s stopko, ceprav pravijo pa, da imajo boljse rezultate s tem. Ne vem, meni je vseeno to na pamet delano, ker se vseeno ne vedo tocno kdaj poci folikel … je pa res, da enim uspe s stopko, drugim brez, na koncu je kakor se ti poklopi in je namenjeno ❤️ Vcasih je mentaliteta kar bo bo lazja in boljsa in celo bolj uspesna, kot upanje … jaz ko sem imela svezi prenos, nisem pricakovala niti najmanj, da v prvo uspe – pa je. A se je zal potem koncalo z zadrzanim splavom.
@Anonimno8118 jaz sem tudi tokrat prvič imela s stopko prenos z zamrznjenčkom. In tokrat sem imela 8. prenos in sem šla v resnici tudi z mešanimi občutki. Morala bi bit optimistična, ampak roko na srce si včasih tudi težko in je dejstvo, da je velika verjetnost, da ne bo uspelo. Meni je od 7 transferjev 3x uspelo (2x ss), kar pomeni da imam % veliko uspešnost in bi bilo zdaj res prelepo, da bi kar ratalo. Pač tako se počutimo. Nič hudega, če nismo ves čas optimistične. Tudi sam optimizem ne bo prinesel uspeha, pač se mora res vse poklopit. Zame se začenja sedaj 14 dni čakanja, bomo videli kako bom vse skupaj prenesla. Sem se odločila, da grem kar v službo normalno. Čakanje doma mi nič ne olajša situacije.
Lep vikend punce!
@(Ne)srečnica, res je, samo kot pravis se vsaj casovno okno zmanjsa in se mi zdi da se vseeno tako bolj priblizas primernemu casu. Ceprav nic ni zagotovilo, kot sama pravis je tudi tebi s stopko uspelo in se marsikateri. Jaz sem zelela zdaj probati brez, pa bomo videli ?
@Anonimno 8118, 17mm se mi zdi res hitro za stopko, ponavadi čakajo na 19mm ali vec. So kaj rekli zakaj tako hitro? No ce je namenjeno je namenjeno, enkrat bo uspelo ❤️ Kdaj imas prenos?
@Rahela, na kok mm so tebi dali stopko? Drzim pesti, da uspe ❤️