OBMP – IVF 2023
@Hana 41 in @pikica12345 par dni nazaj je bila debata na FB in je adminka, ki je zaposlena na kliniki za neplodnost napisala, da ne svetuje v Dravljah delati te preiskave, ker so rezultati dvomljivi oz niso interpretirani in jih na kliniki ne znajo razložiti. Ona je svetovala, da se gre v Celovec, kjer je preiskava cenejša in rezultati razumljivi…
Jaz žal za nikogar ne vem da bi to opravil, tako da nimam informacije iz prve roke.
Se pa temu reče vgnezditveno okno oz test receptivnosti endometrija.
Zdravo punce,
3 leta nazaj sem imela 1.IVF, ki je na sreco bil uspesen. Zdaj sem v 2.postopku od vceraj se pikam in v petek imam UZ. Tokrat pa imam zelo zelo nizek AMH (0,043) pri prvem postopku je bil 2,8. Zanima me ali je sploh dovoljeno zamrznit vse zarodke (ce sploh uspemo kaj dobiti). Vem, da je najboljse prenesti svez zarodek, ampak bi pocakala vsaj 6 mesecev zaradi drugih zdr.tezav, ki jih trenutno imam. V nov postopek pa sem pohitela prav zaradi zelo nizkega AMH, ker z vsakim mesecom bo se slabsi 🙁
Koliko se spomnim samo 15-20min in lahko gres domov
@nesrecnica hvala za odgovor 🙂
@Sončica36 ne vem če sploh je kje objavljen seznam, mogoče še najboljše, če bi ti ena prepisala iz seznama za UZ, ki visi na kliniki 🤷♀️
Za mano je 5 neuspelih prenosov blastocist, sedaj sem pred 2. postopkom. Ker je mogoče, da je problem v sluznici, lahko pri osebni ginekologinji pridobim antibiotik Amoksiklav. Antibiotik mi “pobije” vsa morebitna vnetja v sluznici in bi s tem ta problem eliminirali brez histeroskopije in brisa sluznice (v LJ se čaka cca. 3 mesece). Kakšno je vaše mnenje o tem, a lahko antibiotik pred punkcijo škodi?
@optimistka13 vso srečo 😇
@p1k1c4 po mojem, če bi lahko škodil (oz bi bilo več škode kot koristi) ti ga ne bi niti predlagali 🤷♀️
@optimistka13 držim pesti 🍀🐣
Pri meni bo danes točno 4. tedne od prve injekcije v tem postopku. Jutri imam že 3 UZ kontrolo rasti foliklov. Bomo videli, če bo že jutri stopka ali pa še kakšen dan podaljšamo. Po eni strani upam, da še ne bo stopke. Naj imajo folikli čas rasti! 😊
@(ne)srecnica kako gre s cakanjem na M, se je ze prikazala ? Moja se je vceraj, tako da imam konec naslednjega tedna sprejem.
So pa ocitno spet malo spremenili navodila, v mailu za sprejem so mi napisali, da konzilij OBMP priporoca, da se za transfer zamrznjencka pocaka 1 M po koroni (ukc Lj).
@optimistika drzim pesti 🍀
Ni tako, po pogovoru s partnerjem sem šla po napitnico in ze pisala na [email protected]. Zdaj me pa zanima ali te kaj kontaktirajo preden ti določijo datum itd.?
@mentos475 od moje M še kar ne duha ne sluha 😪 vso srečo ti želim 😇
@Sončica36 nič te prej ne kontaktirajo, dobila boš datum za posvet in to je to. Potem če ti ne ustreza jim pa javiš.
Evo tako, mail za orvi pregled sem pisala 24.1. zvečer in danes že dobila datum za 24.5. Tako da se čaka cele 4mesece za prvi pregled. No potem čakaš še konzilji in si že na poletju ko majo dopuste.. Se pravi pridem na vrsti septembra 🤔.. Kako je pa spermiogramom? Napisano imam v mailu naj se partner cimprej naroci za spermiogram.. Ali je v lj tako kot v Dravljah, da naredis spermiogram na isti dan kot imas prvi pregled?