OBMP – IVF 2023
(Ne)srečnica, 21.05.2023 ob 11:39
@Rahela4 jaz sem bila 2x na bolniški, 3x pa sem šla delati. Nazadnje sem šla delati po 7 dneh in sem najbolj normalno delala vse, pa se je prijelo, vendar je kasneje prišlo do splava.
@Ribica12 žal mi je za tak izzid… Katero G pa imaš? Sicer kakor opažam ne delajo kaj dosti drugače ?
Trenutno me vodi dr Pinter.
@lipa tud meni so rekli do 25.05 in pol od 10.07.naprej.meni so tako rejli za nov postopek i svez prenos.ce pogledas v nazaj bibi je vprasala gor za zamrznjencka i so joj rekli po 7.08.najbolj da posljes mail gor in vprasas.itak sestra sorli odgovori na cisto vse maile in cisto vsa nasa vprasanja.
@Rahela4 za otroka se trudimo že od leta 2014, imela sem probleme zaradi PCOS in nerednih ciklov. Avgusta 2016 sem sicer zanosila naravno, vendar je šlo za IMN in sem oktobra bila operirana in sem izgubila jajcevod. Potem sem izgubila službo in en čas nismo niti delali na otroku, pa še možnosti so bile dosti slabše…
No, potem 2018 nekje smo se začeli spet malo bolj načrtno truditi za zanositev. 2019 so mi potem našli cisto (10×10) na jajčniku in januarja 2020 sem imela operacijo, takrat so naredili še prehodnost jajcevoda ki je ostal in so rekli da je bolj slabo prehoden, da če ne zanosim v roku 4 mesecev da svetujejo IVF (a prej me pa nikakor niso hoteli poslati). Potem sem junija že mislila da sem zanosila, pa je bil lažni alarm, so pa na istem jajčniku spet videli cisto, ker je bila majhna so rekli da bo verjetno počila. No, ko sem šla septembra na kontrolo so pa ugotovili, da ni počila in da bo treba operirati, ker je pa takrat imel ravno mož operacijo (rak na modih) sem prosila da počakamo in so mi dali datum po novem letu.
Tako da potem januarja 2021 sem šla na operacijo in sem ostala še brez drugega jajcevoda in brez jajčnika (ga niso mogli rešiti), tako da sem ostala brez možnosti da naravno zanosim
Februarja 2021 sem dobila napotnico za zdravljenje neplodnosti, sredi maja sem imela prvi posvet, oktobra pa prvi postopek, dobili so 3 zarodke, vsi 3 prenosi neuspešni… Oktobra 2022 drugi sveži postopek, dobili 5 zarodkov, imela 2 prenosa, zamrznjenček se je prijel, vendar pred UZ propadel… Tako da zdaj čakam naprej, imam še 3 ?.
Rahela4, 21.05.2023 ob 13:29
Ribica12 odvisno od tega za kakšno neplodnost gre. Za moško neplodnost srčno priporočam dr. Drobniča.
(Ne)srečnica, kakšna pa je tvoja zgodba? Si že dolgo borka?
U bistvu gre za nepojasnjeno neplodnost.. ni nekega razloga, izvidi obeh so v normalnih mejah, dali so naju v postopke zaradi let…
V 4 postopkih ni blo nekega rezultata… Sveži prenos, nobenega ?, no zdaj v 4. pa še do svežega prenosa nismo prišli… Zato bi rada še drugo mnenje,bolj za občutek da delam nekaj drugače… Postopki bojo isti….
@Ribica12 jaz imam Jančar, lahko prosiš za posvet pri njej ali pa pri katerem drugem G (zdaj imaš tako možnost da označiš če želiš razgovor z določenim G ali s katerimkoli
Jaz imam tudi Pinter in bo prvi ukrep, da menjam.
Jaz se spet spopadam s kemično …pozitivni testi, črtica mi ne temni in simptomi so izginil.. Grem dat sama kri, da lahko končam ti agonijo …tud četrtič ni šlo.
Bom zahtevala, da me dajo testirat za antifosfolipidni sindrom in potem si bom progesteron merla. A je katera tukaj, ki se je testirala za AFS? Kako dolgo ste čakale in kdo vam je dal napotnico?
@nesrecnica, ti si se kdaj testirala in so ti merli progesteron?
Meni je dala napotnico za APS moja ginekologinja, lahko ti jo da tudi osebni zdravnik. Čakalna doba je bila na internetu skoraj eno leto, ko sem poslala napotnico, sem zraven napisala da prihajam zaradi spontanih splavov. Izvajajo triažo napotnic tako da sem termin dobila čez manj kot mesec dni.
Živjo, prijavila sem se na osebni posvet v Leonišču, da dobim napotnico za 2. IVF, sedaj pa se mi je menstra tako premaknila, da jo bom verjetno imela ravno na datum posveta. Mogoče katera ve, če je to ovira, da mi vseeno zdravnica izda napotnico za nov IVF? Zdravila imam tako in tako že določena s strani konzilija, ker so me po prejšnjem neuspešnem postopku še enkrat obravnavali, tako da si mislim, da bi moral biti ta posvet res samo še “formalnost”(‘?). Hvala vam.
@Pika12345 mene niso poslali, ker mi baje ne pripada še, sicer pa ti lahko da napotnico tudi osebni G ali osebno zdravnik, imajo pa tudi samoplačniško možnost…
@lipa16 v Lj rabiš novo napotnico, v MB pa baje da ne.
@Anonimno 3135 dejansko je samo razgovor, tako da nič hudega če boš imela M, ti pa priporočam da potem takoj pišeš na kliniko za sprejem, mogoče ti uspe še pred dopusti iti v postopek.
(Ne)srečnica, to pa je bojevniška zgodba. Si tekom teh let šla tudi na kakšno psihoterapijo? Jaz sem lani šla po 2. spontanem splavu v Porodnišnico v Lj k psihologinji, a me je na hitro ‘odslovila’. Nekako se sploh nisva mogli povezati. Ona je ocenila, da sem ok (in dala vedeti, da sicer lahko kadarkoli pridem spet nazaj), ampak vidim, da nisem ok. Samo se tudi nisva nekaj dobro poštekali.
@(Ne)srečnica mal sm pozna ampak nisem utegnila prej..
- Drugace paa imela sem 2.postopka (dve punkciji) in 5.neuspesnih prenosov. V 1. postopku sem imela bemfolo in 2 zarodka, v 2. pa gonal f. in 3 zarodke. Glede vaginalnih sveck sem 1x imela Utrogestan, potem pa vedno Amelgen, ker me je po utrogestanu ful vse srbelo po telesu.. Zakaj sem se odlocila zamenjat kliniko? ? ker se v Lj enostavno nisem vec pocutla, pa tud po vseh teh neuspesnih prenosih mi po mnenju ginekologa, ki sem se tam vodila za neplodnost-se vedno ne pripada noben dodaten pregled. ?♀️ mal pa tud na podlagi tega ker mi je tud sama osebna gin. omenla iz svojih izkusenj da je v MB cisto drugacen pristop glede vsega in mi je rekla da naj razmislim in da probat ni greh.?♀️?
Srecno!✌??
@sun☀️ hvala za odgovor, se je kolegica že odločila, da zamenja in mislim, da ji ne bo žal ? vso srečo ti želim in naj bo čim prej uspešno ?
@sun☀️ ja septembra ima prvi posvet 🙂 saj, če imaš kakšen mail vaju lahko povežem 🙂
Pozdravljene,
jaz tudi razmisljam it v Mb… sem pa ful oddaljena (zahodna polovica Slo) in si ne predstavljam, da moram na pot ob 4h zjutri, da pridem tja ob 8h. To je edina ovira.
Rabim info iz prakse… kdaj narocajo na preglede/punkcije/prenose v Mb? Tako kot v Lj na vsezgodaj al so tud kake bolj ‘normalne’ ure?
@Anonimno 9132 midva sva tud iz zahodne Slo. pa sva rekla da ce bo treba zgodej it na pregled bova sla pa ze en dan prej gor pa bova tam blizu kje prespala ena nocitev ?♀️ mava pa tud to sreco ja da so moji doma v osrednji Slo. pa lahk tud od tam startava.
drgac sm pa nekje na forumu zasledila, da niti niso tako zgodaj ultrazvoki in ostali pregledi kot so v Lj. Nevem, razmisli. ???
@(Ne)srečnica o supeer! ? jaz pa imam v juliju✌?.. jaaa seveda, lahkoo. ? evo mail: [email protected] , bom vesela ce se kaksno novo punco spoznam?