Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@Anonimno694 izvid dobijo na kliniko in ga oni dajo tebi ma dan sprejema. 

@Kiki123778 to je pa tako težko napovedati kdaj bodo tvoji folikli dovolj veliki… Tudi če ne bodo dovolj veliki v četrtek bodo lahko v petek ali pa med vikendom, do ponedeljka skoraj zagotovo… Jaz zelo dvomim, da boš lahko odložila punkcijo + folikle spremljajo na 2 dni oz ko so večji vsak dan dokler niso dovolj veliki za stopko, potem imaš pa čez 2 dni že punkcijo.

@enkratmogoče žal mi je, vem kako hudo je to… Za APS vem da imajo nekaterem povišanega šele v nosečnosti, je pa verjetno žal tu kriva kaksna kromosomska napaka zarodka…

Takrat, ko so mi testirali kri, sem bila noseča (4. nosečnost) cca 6 tednov – je ravno takrat prišel pregled. Jemala sem aspirin 100 na svojo roko. Prav tako zdaj zadnjo nosečnost.

Ja saj vem da je verjetno kromosomsko, imam pač stara jajca 😛

Ampak čas se mi izteka (43 let) in ne vem, kaj bi še lahko preverila, da bi prišla do uspešne nosečnosti. Zanosit mi sicer očitno ni problem, ampak vsak splav terja davek na psihi in seveda tudi na telesu 🙁

@lunica732 jaz sem imela prejšnji teden prenos, sem ravno tako 6 dni po transferju. Tudi jaz sem ravno mislila vprašati, kdaj je primerno delati test 🙂  Drugače pa jaz sem imela včeraj krče kot ped M, nekje 15min je trajalo, potem se je umirilo. Pa špikanje na vsake toliko časa. Sem že kar malo obupala nad tem, da je ratalo zaradi tistih krčev včeraj. 

Ce ste imele stopko, ne delajte testov vsaj ene 12 dni (sigurno pa min 10 dni ne, ker lahko vpliv stopke pokaze negativno pozitivno). Srecno ❤️

Ne negativno pozitivno, ampak lazno pozitivno ?

10 dni po stopkije treba obvezno pocakat.jaz sam delala 10.dan.pokazalo pozitivno in ostalo pozitivno..zal ni trajalo ampak tokrat je pokazalo prav

A je kaksna imela rajvo tud ce ste dali tablete. Jaz imam bolecine po trebuhu in hrbtenica me boli. Danes sem 7 dan pa sem vidla zjutri da imam rjavo dol.
A to je komi zgodil in a je to ok ali ne

@Kodra pri izcedkov se žal nikoli ne ve kdaj so dobri (vgnezditev) in kdaj slabi (znak za M)… Če se ne bo vlila sveža kri naredi čez par dni test.

@enkratmogoce 2305 Zivijo, jaz sem imela 2 kemicni in 1 splav in sem se na zacetku nosecnosti testirala za antifospolipidni sindrom, bila pozitivna, dobila Fragmin, poleg Medrola in Aspirina, uspesno donosila. Po porodu eno leto sem sla ponocno na test, in se je ugotovilo, da nenoseca antifosfolipidnega sondroma nimam. vztrajajte, da vas testirajo na zacetku naslednje nosecnosti. pisite revmatologu dr. Ambrozicu. Srecno!

Dones sem imela se vec rjav izcedek. Bilo mi je strah da mi rahtal pa sem klicala na kliniko so mi rekel da je ok da nadelujem z tableti.
sam se zmiram mi je tko cudno ker mi to prvic zgodi.
prvi postopek sploh nisem imela tega razen krci ?

Evo, midva sva v pičlih 2 tednih dočakala odgovor konzilija. Zdaj me pa zanima, če mi katera zna povedat, kako točno gre postopek v MB? Vem, da dobiš KT, ampak zanima me, če moraš po 3-4mes čakalne dobe še 1mes jemat KT, al je to všteto v čakalno dobo? Je ta čakalna doba mišljena za prit do posveta pred IVFom, al že dejanski začetek injekcij?

Eno vprasanje. Mogoce malo cudno, ampak vseeno. Ko gres na prenos, vedno recejo, da naj ne bi sla na wc pred prenosom. Mislite, da ima to kaksen vpliv na uspesen prenos? ?

Joj punce ne panike delat za vsaj znak, za vsak izcedek …kot so že pisale, dokler ni kri kot pri M, je še vse upanje …znaki so isti takrat ko uspe in takrat ko ne … izcedki so lahko znak vgnezditve ali pa da prihaja M. Na oddelku nam ne morejo nič več pomagat, ko smo mimo transferja. Se zgodi kot je namenjeno.

Glede lulanja pred transferjem je pa povezano s tem, da če je mehur bolj poln, se “odmakne” in ima kateter bolj prosto pot, torej posledično vpliva na boljše izveden transfer.

Jaz danes 2. dan po FET …grozno čakanje spet…na trenutke optimist, potem spet ne …?

Punce nasvete rabim!naslwdnji cetrtek omam v postojni posvet za 3.postopek.laparo,histero,prehodnost in genetiko imam narejeno.kaj se lahko zahtevam od preiskav?

@Mucika990 če ni čisto prazen mehur lažje opravijo prenos oz imajo lažji dostop, ne vpliva pa to na samo uspešnost postopka.

@Mimimi541 mogoče APS, revmatolog, biopsijo endometrija.

@(ne)srecnica hvala..bom probala vprasat ce da napotnicu vsaj za nekaj od tega.upam da vsaj za aps da.

Dobila sem termin za pregled za 2. postopek, in me zanima, ali moram tudi za ta pregled od osebne gin. pridobit napotnico ali bom tam dobila, da se pol prijavim na OBMP?

Naročanje

Spoštovane!

Zaradi poletnega urnika dela se določeni programi v mesecih juliju in avgustu ne bodo izvajali.

IVF/ICSI program se ne bo izvajal v mesecu juliju; ponovno ga bomo začeli izvajati v drugem tednu avgusta. Vse pacientke, ki vstopate v stimulacijo brez predhodne kontracepcije (t.i. direktna vključitev), s stimulacijo ne boste mogle pričeti, če nastopi prvi dan menstruacije med 23. 6. in 29. 7. 2023 (vključno s tema datumoma).

V program prenosa odmrznjenih zarodkov se ne bo možno vključiti v primeru, če nastopi prvi dan menstruacije med 15. 7. in 20. 8. 2023 (vključno s tema datumoma).

V program intrauterinih inseminacij (IUI) se ne bo možno vključiti v primeru, če nastopi prvi dan menstruacije med 22. 7. in 27. 8. 2023 (vključno s tema datumoma).

Hvala za razumevanje!

Maribor, 10. 5. 2023

Odgovor na objavo uporabnika
Mucika990, 11.05.2023 ob 23:05

Naročanje

Spoštovane!

Zaradi poletnega urnika dela se določeni programi v mesecih juliju in avgustu ne bodo izvajali.

IVF/ICSI program se ne bo izvajal v mesecu juliju; ponovno ga bomo začeli izvajati v drugem tednu avgusta. Vse pacientke, ki vstopate v stimulacijo brez predhodne kontracepcije (t.i. direktna vključitev), s stimulacijo ne boste mogle pričeti, če nastopi prvi dan menstruacije med 23. 6. in 29. 7. 2023 (vključno s tema datumoma).

V program prenosa odmrznjenih zarodkov se ne bo možno vključiti v primeru, če nastopi prvi dan menstruacije med 15. 7. in 20. 8. 2023 (vključno s tema datumoma).

V program intrauterinih inseminacij (IUI) se ne bo možno vključiti v primeru, če nastopi prvi dan menstruacije med 22. 7. in 27. 8. 2023 (vključno s tema datumoma).

Hvala za razumevanje!

Maribor, 10. 5. 2023

Kaj pa za Ljubljano, je ze kaj znano? Za prenos zamrznjencka me zanima…

Punce zanima me, kako je z matičnim mlečkom med dajanjem injekcij,  se ga lahko uživa ali ne.. jem pa čistega brez dodatnih zmesi

New Report

Close