OBMP – IVF 2023
@(Ne)srecnica, sem napisala mail na reprodukcijo in jih potem se poklicala (ker do zdravnikov itak ne mores), pa niso sploh vedli kaj zdaj narest oz so rekli, da ne vedo zakaj je zdravnik tako odlocil, pa da me zdaj niso nic spremljali pa ne vejo kako sem res jaz zdaj ovulacijo pa da bi bilo najbolje, da pocakam naslednji cikel, da je skoda sa tvegamo zdaj zamrznjecka itd, itd, pomoje grem vsem zdej s tem mal na zivce, men se pa res zamalo zdi. Ta zdravnik mi je res katastrofa – najprej me ni hotu dat naprej, potem me na repdorodukciji vseeeno sami narocijo normalno z naslednjim cikolom (ne sele cez 2), in pridem direkt k njemu in mi prekine postopek. Vse bi razumela, tudi to, da se je ovulacija zamudila, samo to laz, da je videl rumeno telesce (ko ga ni, ker ga niti ni mogel, so potrdili tudi hormoni in UZ pri moji ginekologinji), te lazi pa ne razumem in se sprasujem zakaj je to naredil – da padem v tisti cikel, ki ga je on telefonsko dolocil? Drugega razloga ne vidim. In itak nimam kej ker do nikogar ne mores pridet. On mi tudi aspirina ni zelel dat, sem ga dobila potem pri svoji ginekologinji. Ko sam pomislim, da ga bom spet gledama na enem od UZ me vse mine.
Zato me res zanima – ali katera ve ali se da zamrznjene zarodke prenesti na privat kliniko?
@plus one: Enkrat dolgo nazaj sem nekje za UKC LJ brala, kjer so sami pisali (ne vem več kje), da ne prenašajo zarodke v druge klinike. V vsakem primeru te bi to kar stalo, že da se zarodki fizično prenesejo, da ti tam uredijo dokumentacijo, novi posvet, UZ-ji, zdravila in FET, ki že sam stene +1000 EUR. Vse skupaj bi te prišlo cca. 2000 EUR, če bi šlo. Ampak kolikor vem, tega iz Slovenije ne prenašajo zarodke. Se pa da to narediti v tujini, da iz ene klinike preneseš v drugo, ampak kot rečeno, je to takšen dodaten strošek, da je že lep denar skoraj za nov postopek v tujini. Piši na reprodukcijo, sigurno ti bodo dali točen podatek, pa boš vedela, bi mene tudi zanimalo. Najbolje je, da enostavno menjaš zdravnika v LJ, da k temu ne greš in da rečeš, da želiš enega drugega.
@Valentina919 hvala za odgovor. Ok, potem poskusim se s temi zamrznjencki, ki jih imam tukaj, ni druge.
Ta zdravnik drugace ni moj IVF zdravnik, nakljucno sem imela z njim telefonski posvet, ker moje zdravnice ni bilo in potem je bil se na UZ. Tam bom pa tezko zbirala, oz ce bo spet na UZ, spet nimam kej.
Plus_one, 07.05.2023 ob 14:22
@Valentina919 hvala za odgovor. Ok, potem poskusim se s temi zamrznjencki, ki jih imam tukaj, ni druge.
Ta zdravnik drugace ni moj IVF zdravnik, nakljucno sem imela z njim telefonski posvet, ker moje zdravnice ni bilo in potem je bil se na UZ. Tam bom pa tezko zbirala, oz ce bo spet na UZ, spet nimam kej.
@plus one: Razumem ja, to si ti naključni zdravniki, ki jih srečavamo, ko si tako že sam tako napet, potem pa še ti oni zraven živce parajo. Upam, da ti ta mesec lepo uspe s prenosom. Pač enim res manjka malo empatije. Držim pesti.
@Plus_one zamrznjenčkov žal ne moreš prenašati, po mojem pa lahko zahtevaš, da ti UZ naredi nekdo drugi – saj razen med vikendi vedno delata 2 zdravnika, en v pritličju in en v 1 nadstropju. Zdaj, da bi ti res nalašč prekinil postopek skoraj ne verjamem, je pa ta cela situacija res čudna in verjamem da zate zelo neprijetna… Mogoče se pozanimaj če imaš preko zastopnika pacientovih pravic kakšne možnosti imaš
(Ne)srečnica tudi jaz ne vem zakaj bi to naredil, tudi ne morem verjet, da bi zanalasc.. res pa je, da sem sla v postopek z naslednjo M, on pa je neutemeljeno zelel, da cakam se eno. A vseeno ne verjamem, da se me spomni ali bi to naredil zato … ne vem pa zakaj je trdil, da vidi nekaj, kar je nemogoce, da bi videl, kar se je izkazalo v naslednjih dneh (tocna ovulacija, hormonski testi, UZ … ki so to potrdili). Ne razumem, a ocitno je moralo biti tako, sem se mogla sprijaznit s tem.
@Ribica12 vem kateri zdravnik je, a ga ne zelim poimensko tu izpostavljat. Morda je le naredil napako/se zmotil, ne vem.
@Plus_one ravno to sem razmišljala koliko je realno mogoče da bi si ravno tebe tako zapomnil, da bi namenoma hotel, da prideš naslednji cikel ?♀️ ker dejansko nas je toliko in vidijo nas tako malo, da mislim da si nas ne zapomnijo niti ?♀️ mi je pa res žal za to tvojo izkušnjo, jaz upam da tega nikoli več ne doživiš in, da bo naslednjič uspel prenos
Zdravo,
moje vprasanje ni vezano na IVF, vseeno pa vprasam tukaj, ker vidim, da ste aktivne. Zacenjam svoj boj z neplodnostjo na kliniki v LJ, prvi pregled imam junija. 19.4 sem oddala kri za hormone v laboratoriju na polikliniki, ampak se vedno nimam izvidov. Koliko casa ste jih vi cakale? Hvala vam za odgovore in vsem zelim plusek cimprej?
@(Ne)srecnica, to se tudi jaz sprasujem. Samo zdaj itak nimam kej, moram sprejet to. Mi je pa tezko, ker sem res racunala na ta mesec. Pa se bolj tezko, ko vidim, da je to naredil brez najmanjsega vzroka in, ko zdaj vem, da se je zlagal, da vidi nekaj kar nikakor ni mogel videti. Pa sem mela do zdaj res pozitivne izkusnje z GKLJ, po tem zdaj, bi sla pa takoj na privat kliniko, ce ne bi imela tukaj zamrznjeckov. Ampak bomo vztrajal, ni druge ? Upam, da si ti ze kaj bolje in, da se kmalu pridruzis v novem odstevanju in plusku ❤️
Punce, ki cakate na rezultate, vam drzim pesti ❤️
@lunica prezgodaj!!!!sploh ce si imela stopko!pacakaj se par dni.
Zdravo!
5.5. sem začela s kratkim protokolom, par dni prej pa še z novo službo! Zdaj so mi rekli v službi, da moram na poslovno potovanje naslednji teden v ponedeljek (do cca srede zvečer/čet)… UZ imam ta četrtek… ali imate izkušnje, če so ponavadi že po prvem UZ jajčne celice tako velike, da bi morala imeti punkcijo ravno v začetku naslednjega tedna? Mislite, da bi se mi lahko nekako izšlo z mojim povratkom naslednji teden? Hvala!! <3
Moj zamrznjenček je končal kot blighted ovum 🙁 to je bil zdaj že 4. splav (+ ena biokemična)….
ostal mi je še en…
Ali je bila katera večkrat na testiranju za APS in dobila različne rezultate? Jaz sem imela negativen izvid, vendar me vseeno muči, zakaj se vse nosečnosti končajo pred 10.tednom… Drugih težav mi tudi niso našli…
enkratmogoce2305, 08.05.2023 ob 12:03
Moj zamrznjenček je končal kot blighted ovum 🙁 to je bil zdaj že 4. splav (+ ena biokemična)….
ostal mi je še en…
Ali je bila katera večkrat na testiranju za APS in dobila različne rezultate? Jaz sem imela negativen izvid, vendar me vseeno muči, zakaj se vse nosečnosti končajo pred 10.tednom… Drugih težav mi tudi niso našli…
@enkratmogoče: žal mi je za tvoj izid, mi lahko poveš, kje se za APS lahko testira? Hvala!