Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@(Ne)srečnica hvala za info. V teh 2-3 mesecih se šteje tudi konzilij ali si vzamejo dalj časa?

@Fracek nisi me zamenjala 😊 trenutno sem v dolgem postopku. Za mano je nekaj več kot 3 tedne injekcij. Gonal sem začela dodajati slab teden nazaj, jutri imam prvo kontrolo rasti foliklov. Držim pesti, da sem se lepo odzvala. Doza gonala je nizka (150), isto kot je bilo prejšnjič, zato ne pričakujem preveč.

Sicer sem danes zjutraj opazila rjav izcedek – upam, da ni nič narobe. Bom jutri omenila tam.

Srečno vsem! 🍀

@ursa2021 vključno s konzijem. Konzilij so imeli 2x na mesec, ne vem kako je zdaj.

@Ananaska2 izcedek je lahko tudi zaradi hormonov.

Jaz še kar čakam na M, očitno pred februarjem ne bom šla v Lj 🤷‍♀️

Hvala @(Ne)srečnica. Saj ga ni bilo dosti. Smo pa v teh postopkih vedno pozorne na vse in nas hitro skrbi.

@Fracek
– imam še eno vprašanje zate. Kdaj pa začneš z dodajanjem aspirina, če imaš svež prenos? Jaz srčno upam, da bom dobila vsaj kak zarodek in razmišljam, da bi morda na lastno pest dodala Aspirin100.

@Ananaska2 jaz bi rekla po prenosu oz morda kak dan prej, absolutno pa ne pred in takoj po punkciji, da ne boš imela težav zaradi premočne krvavitve.

Ananaska, pri svezem prenosu sem pricela nazadnje 2 dni pred prenosom, torej 3 dni po punkciji. Zdaj mi je pa na posvetu rekla, naj pred prenosom zamrznjencka zacnem kar pri M, kar mi je sicer cudno, tako da bom se enkrat preverila oz. pricela takoj po M, ce slucajno ne bo odgovora, itak ne traja ponavadi vec kot 4 dni. Srecno jutri na UZ. 🍀

@(Ne)srečnica, koliko pa si imela do sedaj najdaljse cikle? Po eni strani sem kar vesela, da so moji cikli krajsi, ceprav me je pred mesecem tudi “zamujala” in prisla 28. dan, zdaj nazadnje pa 25. dan, ocitno sama balansira na 26, takrat pride najpogosteje. 🙃 Vseeno upam, da te ne bo pustila cakat do februarja in da cim prej startas 😇

@Fracek pred postopki sem jih imela tam nekje na 30-36 dni, po stimulaciji pa tudi 44 dni+. Sem pa imela zdaj nekaj krajših spet in sem se že veselila, da se bo normaliziralo. Po stimulaciji dobila že 24 dan M, zdaj ko bi jo rada pa je ni od nikjer… Pa še o nisem redno spremljala, tako da ne vem točno kdaj je bila. Zdaj tako drugega ne morem kot počakati, če je do konca tedna ne bo bom pisala G, da vidim ali jo sprožim ali ne.

@(ne)srecnica hvala za odgovor, se pravi če dobim napotnico konec maja (zaradi mojega posla) pridem na vrsto nekje septembra ali oktobra? Ker baje ne delajo nic julija in augusta?

@Sončica36 to pa ni res, da 2 meseca ne delajo. V Lj sprejemajo nekje do začetka junija (za svež postopek) in potem mislim, da po 8.7., za MB res da ne vem točno, ampak nekako dvomim da bi minilo 4 mesece pred postopkom. Jaz sem dobila napotnico za postopek konec maja, pa bi se junija prijavila pa so ravno nehali sprejemati, pa sem potem julija dobila M 2 dni prezgodaj in sem se prijavila potem septembra (ker avgusta mi je M tako zamujala da je ni bilo), v postopek šla oktobra.

@(ne)srečnica, resnični hvala za odgovor, me pa zdaj res zanima ves potek, da se sama lazje organiziram, saj poleg posla sem še iz takšnega konca Slovenije, da je zame vse daleč 🤣.. Se pravi jaz dobim napotnico, se prijavim.. In potem??

P. S. Za to, da ne delajo julija in augusta, sem slisala od svoje ginekologinje 🤷🏼‍♀️

(Ne)srečnica in Sončica36

Čez dopuste se kar načakaš, odvisno kakšne cikluse imaš. Lani so za prenos sprejemali z menstruacijami do 24.6., v avgustu si se z menstruacijo lahko prijavil od 8.8. naprej (torej mesec in pol niso sprejemali za prenos, ne vem pa kako je bilo z novim postopki, punkcijo). Jaz sem dobila menstruacijo malo po 24.6. in sem potem prišla na vrsto za prenos šele 9.9.

@Sončica36 če dobiš napotnico od svoje G za zdravljenje neplodnosti se čimprej naročiš v Leonišču za prvi posvet, ker lahko da boš čakala tudi 3-4 mesece (lahko pa tudi samo 1 odvisno od tega kako zaseden je izbrani G).

Če si v Leonišču že bila in imaš napotnico jo v roku 14 dni aktiviraš, potem se pa v začetku M prijaviš v postopek, dobiš datum za sprejem okrog 22 dne cikla in z naslednjo M začneš s pikanjem (kratki protokol). Poleti kakor jaz vem ne delajo cca 3 tedne oz 1 mesec, je pa res da imaš lahko ravno smolo, da gredo 2 M mimo 🤷‍♀️

http://www.reprodukcija.si/zunajtelesna-oploditev/ob-sprejemu/

@(ne)srečnica hvala za vse odgovore, tako se bom lazje zorganizirala kako pa kaj. Me pa tudi zanima katerega ginekologa mi priporocate, če ga seveda lahko izbiram sama in ali je prvi posvet preko telefona ali moras priti osebno tja. In pa me še zanima, ali so prvi pregledi v vseh urah dneva (vem da je folikulometrja samo zjutraj) in ce je mogoce se za uro tudi zmeniti, ali ti ji kar sami dodelijo?

Vem, da sem že malo sitna 😉

@Sončnica36 jaz sem v Postojni čakala 2 meseca na prvi pregled, tam se potem zdravnica odloči za ivf/iui. Potem da papirje na konzilij, njihovo odločbo čakaš en mesec, ko dobiš odobritev pa se lahko prijaviš (v Lj, v Po ne delajo ivf) z naslednjo M.

Koliko UZ ste imele pred punkcijo oz. kateri dan cikla ste potem imele punkcijo? Koliko časa traja čakanje na UZ in potem, da si konec? Če ne čakaš ravno dve uri bom kar možu rekla da me pelje, mi je manj stresno glede parkiranja in vožnje po Lj. Drugače pa kje parkirate? Vedno je vse zasedeno :/

Lipa16

Jaz sem imela 1 ultrazvok (na 10. dan ciklusa), punkcijo pa na 12. dan ciklusa. Tako zelo dolgo nisem čakala, recimo v eni uri sem bila konec, to je bilo eno leto nazaj. Parkirala sem pa na plačljivem parkirišču, nasproti od porodnišnice, včasih se najde tudi kaj ob cesti, sicer zelo redko.

Zivjo punce, držim pesti, da bo novo leto prineslo čimveč pluskov in dojenčkov 🍀

Za eno kolegico iz Zagreba, ki se tudi spopada z IVF cikli, imam eno vprašanje, če katera ve-a v Slo kdo dela endometrial receptivity analysis? Kar v ang napisem, ker nisei sigurna, kako se to prevede

@Sončica36 če se ti ne mudi ti priporočam Jančar, Korošec ali Abdulkhalikovo, če bi rada bila čim prej na vrsti pa pohvalijo enega novega (Aleksander nekaj na B). Za prvi posvet greš osebno tja, ker imaš tudi UZ in vaginalni pregled. Delajo dopoldan, mislim da do 13h, nisem pa sigurna.

@Lipa16
jaz sem imela prvič 3 UZ pred punkcijo (ta je bila 15 dan ciklusa), drugič pa 2 (punkcija 12 dan). Pred prenosom 🐧 pa mislim da ene 7-8 ker sem imela grozno dolge cikle…

Mene običajno pelje mož, domov grem pa na avtobus. Če grem z avtom parkiram ali na tej ulici ob kliniki (se dobi, samo je treba parkrat zaokrožiti ali pa čakati) ali pri reševalni postaji ali pri Onkološkem. Ti parkingu za rampami so vsi dražji…

@Hana41 delajo v Dravljah, preiskava ERA, je pa baje to zelo nezanesljivo in tudi rezultatov baje da ne znajo interpretirati, pa hudo je drago (1300€). Menda je bolj zanesljivo v tujini (Celovec) in ceneje.

Pozdravljene vse skupaj,da se vam še js prdružim v nadalnjem letu borbe… učeri sem imela “pregled” pri drobniču za nov postopek… kot pričakovano kej druzga kot nove napotnice ni izdal.. sprašvala sm glede biokemičnih da se mi zdi da to pa že nemore bit naklučje da je blo že tokrat isto..in da očitno neki ne štima pr men… pa pravi da rabm samo še malo sreče, da za teste pa nebi reku d so bli verodostojni glede na to da je bla beta že nula😮😮took sm bla jezna d bi ga kr užgala prsežem…kaj mi je hotu rečt d si domišlam plus na digitalnem testu🤷‍♀️uglavnem minil me je da bi sploh še karkoli spraševala…. nč ne gremo u borbo pa upamo da rata druge itak ni kot kaže..  Srečno usemm🍀

@Hana41 ERA teste delajo v Dravljah  in v novi ordinaciji dr.Lomšek. poguglaj. Se pa pošilja v tujino, tako, da ne vem zakaj bi bila razlika v izbedbi testa med Dravljami npr.in Celovcem… Iz tujine pride tudi komentar izvida. Je pa res cena zasoljena.

New Report

Close