Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@bibi Jeeeeeiiiii!!!!!!!!ootem se vidimo v petek ob 7:30!!!!!pol pa nic zdravice z alkoholom v soboto!!!!!!sam ful vesela za obe!!!!

Punce, a je katera tukaj, ki je šla v tujino in potem skušala dobiti nazaj povrnjen vsaj del sredstev?

Midva sva se po dveh poraznih postopkih pri nas (čeprav vedno poslušava, kako je z nama vse super) odločila, da greva v tujino. Pa se vse odvija precej hitreje, kot sem mislila, da se bo. No, kakorkoli – vse teme o tujini so bolj redko aktivne, zato sprašujem tukaj. Vsak nasvet bo pomagal! Pozdravček vsem srečkam in tistim, ki še na to čakamo ?

@Ananaska2 kam pa gresta v tujino in koliko se caka, ter kaksne so kaj cene?

@Plus_one – čakalnih vrst ni. Jaz sem edino čakala kakšen mesec za posvet, v tem času sem naredila tudi dodatne preiskave (samoplačniško seveda). Začneva lahko kadarkoli želiva (ker je minilo že dovolj časa od mojega zadnjega postopka – 3  mesece). Sporočiš jim prvi dan menstruacije in je to to – postopek se začne. Odločava se med Češko in Grčijo. Cena postopka je nekje med 3000 in 3500€ (plus zdravila, ki so okoli 1000€). Potem pa seveda še prenočišča in prevoz. Zato si želiva, da dobiva vsaj nekaj povrnjeno.

@Ananaska2 kakor sem brala, če imaš veljavno napotnico za postopek OBMP ter nista izkoristila še vseh postopkov v Sloveniji potem vama povrnejo cca 2000€. Zdaj kaj točno je treba narediti pa žal ne vem…

Ma kera jutr sprejem?jst mam sprejem za zamrznjencka ob 7.50.

Odgovor na objavo uporabnika
Ananaska2, 17.04.2023 ob 11:12

@Plus_one – čakalnih vrst ni. Jaz sem edino čakala kakšen mesec za posvet, v tem času sem naredila tudi dodatne preiskave (samoplačniško seveda). Začneva lahko kadarkoli želiva (ker je minilo že dovolj časa od mojega zadnjega postopka – 3  mesece). Sporočiš jim prvi dan menstruacije in je to to – postopek se začne. Odločava se med Češko in Grčijo. Cena postopka je nekje med 3000 in 3500€ (plus zdravila, ki so okoli 1000€). Potem pa seveda še prenočišča in prevoz. Zato si želiva, da dobiva vsaj nekaj povrnjeno.

@Ananaska: Glede na to, da sem sama vse raziskala, ti napišem.

Podlago imaš v 44.c členu ZZVZZ, Uredba EU, preberi si spodaj na linku.

https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/portali/azos/pravice_zdravstvenih_storitev/pravice_zdravljenje_tujina/

Po vrnitvi izpolniš zahtevek/vlogo, priložiš veljavno napotnico v Sloveniji v času postopka, predhodno dokumentacijo in original račune. V vlogi moraš napisati in priložiti potrdilo, kdaj si kliniko prvič kontaktirala. Ko postopek opraviš, imaš 5 let časa, da oddaš vlogo za povračilo. Nazaj dobiš cca. 2000 eur, zdaj nimam zraven vloge, 70% ali 80 % od ZZZS, ne spomnim se točno, preostanek oddaš vlogo na zavarovalnico, kjer si dodatno zavarovana in to povrnejo preostanek. Zdravila za stimulacijo ne moreš dobiti povrnjena, ker so že v Sloveniji všteta v postopek, lahko pa dobiš npr. za progesteron ipd., če imaš recept, ne zgolj račun 🙂

@FingersCrossed ooooo, najlepša hvala za vse informacije ? Samo ena stvar me zanima – napotnico potrebujem torej aktivirano s strani IVF zdravnice, ki me vodi (tj. napotnico za OBMP – to, kar ti v SLO aktivirajo tik pred punkcijo) ali je dovolj veljavna napotnica za zdravljenje neplodnosti s strani osebne ginekologinje?

Sklepam torej, da si bila v tujini? Kje pa? Si bila zadovoljna?

Ojla punce, danes sem dobila izvid krvnega testa, beta je 7550. Se mi zdi full visoka, mogoče sta se pa res oba vgnezdila.

Ananaska2, 17.04.2023 ob 13:49

@FingersCrossed ooooo, najlepša hvala za vse informacije ? Samo ena stvar me zanima – napotnico potrebujem torej aktivirano s strani IVF zdravnice, ki me vodi (tj. napotnico za OBMP – to, kar ti v SLO aktivirajo tik pred punkcijo) ali je dovolj veljavna napotnica za zdravljenje neplodnosti s strani osebne ginekologinje?

Sklepam torej, da si bila v tujini? Kje pa? Si bila zadovoljna?

@Ananaska: ? ti kar vprašaj. Napotnica je tista osnovna, izdana s strani tvoje osebne ginekologinje, splošna za neplodnost. V bistvu nič ne hodiš govorit v LJ, da greš na postopek v tujino, preveri samo, da imaš veljavno napotnico, ki ti jo je izdala osebna ginekologinja, ki je navadno veljavnosti 12 mesecev. In pridobi vso zdravstveno dokumentacijo iz klinik, kjer si imela prejšnje postopke. To je vse. Pa pazi, da vlogo za člen 44.c. popolno izpolniš in vse priloži, pa zelo hitro podajo odločitev. Po uredbi EU ti avtomatsko pripada, pač moraš vse imeti priloženo. Jaz sem bila v kliniki pri Grazu in nisem bila zadovoljna, videlo se je tekom postopkov, da jim gre le za denar. Pač stresno je bilo, ker se ne držijo dogovorov in čakaš in skratka, slaba izkušnja. Upam, da boš ti imela dobro izkusnjo. Za Grčijo vem, vem da so zelo dobri, ampak je kar dalec, razen če združiš s počitnicami. Ne vem, jaz sem imela najboljši rezultat v MB, tako da sem sedaj kar ostala v Sloveniji. V Pragi je veliko klinik, je pa vse tako komercialno. Pač vse te privat klinike. Če bi imela denar in ga ne bi že toliko porabila, bi šla rake na Dunaj. Ampak, tam je vse se 30% dražje. Zdaj tako upam, da je tu uspelo, in da je zame zgodba s klinikami končala ? imam še zamrznjene, tako da ?

Upanje111, 17.04.2023 ob 13:52

Ojla punce, danes sem dobila izvid krvnega testa, beta je 7550. Se mi zdi full visoka, mogoče sta se pa res oba vgnezdila.

@upanje 111: čestitam. To je na 14.dan? Ja, lepo visoka hihi. Moja je bila na 14 dan 3113, na 17.dan pa nekaj čez 9000,pa sem mislila da je to visoko ?

@FingersCrossed, ne so mi dali krvnega na 16. dan, ker je 14. dan prišel na soboto, tako da je beta na 16. dan 7550. Glede na tvoj rezultat na 17. dan, sva kar nekje blizu ?

Upanje111, 17.04.2023 ob 14:13

@FingersCrossed, ne so mi dali krvnega na 16. dan, ker je 14. dan prišel na soboto, tako da je beta na 16. dan 7550. Glede na tvoj rezultat na 17. dan, sva kar nekje blizu ?

@uoanje111: ? pa res! Meni so tudi 2 vstavili, sem tudi že bila, omg, kaj če sta 2. Ampak ja, bomo videli, upam, da je taka lepa beta dober znak tudi za naprej. Čestitam še 1x.

@FingersCrossed hvala ?. Jaz tudi upam, da je visoka beta dober znak in da bo na UZ vse ok. Bova videli, kaj nama bo pokazal ? ali ??.

Mene pa zanima je katera šla po ?? v istem ciklusu? Nevem če sem zdaj dovolj jasno napisala ?? Zdaj ko bo po vsej verjetnosti tudi krvni negativen, se lahko kar takoj gre po novega ali se mora čakati na naslednjo menstruacijo? To čakanje ubijaa ??

@Tejchy452 meni je zdravnica (Lj) rekla, da medicinskih razlogov, da bi bilo treba med prenosi zamrznjenckov cakat, ni. In da bi, ce bi bilo to izvedljivo, lahko ze takoj po menstruaciji po neuspelem transferju, sla po naslednjega zamrznjencka. Vendar pa zaradi administracije in tega, da vsi pridejo prbl. istocasno na vrsto, v praksi mine vsaj 1 ali 2 M med transferji. Imeti moras namrec spet telefonski posvet, dobis napotnico, se narocis na sprejem. To je pomoje vedno vsaj 1 cikel ze mimo, tudi ce bi slo vse ful hitro.

Zdravo, mene pa zanima, če mogoče katera ve, kako se v Ljubljani izvajajo postopki v poletnih mesecih? 22.6. imam posvet pred 2. IVF. Glede na to, da kolikor berem, so postopki poleti nekoliko okrnjeni, to verjetno pomeni, da julija še ne bom mogla pričeti z novim IVF? Se v nov IVF ponovno vključi na enak način kot v 1. postopek – najprej sprejem 22. dan in nato šele z naslednjim mesecem špikanje? Jao, čakanje, čakanje, čakanje…?

Anonimno 9242, lani je bil zadnji datum za naročanje na prenos 24.6. (na prenos si se lahko potem naročil z menstruacijo, ki se je začela od 8.8. naprej), če se ne motim. Če bo letos podobno, dvomim, da bodo sprejemali v nov IVF postopek julija. Ja, res se načakaš..

Drugače pa je vse enako (če imate enak protokol).

Zdravo,

mene pa zanima koliko casa ste cakale na administrativni postopek?

potrditev konzilija sva dobila ze 3tedne nazaj, sedaj pa cakam prvo menstruacijo da se narocim v administrativni postopek. Je to se isti mesec ali racunam raje na jesen?

hvala,

@Anonimno 2791 načeloma je sprejem v istem ciklu ko javiš prvi dan M, zdaj če slučajno ne bi sprejemali več zaradi dopustov ti to javijo tisti dan ko javiš da si dobila M. Kakor se jaz spomnim so sprejemali nekje so začetka junija, potem pa po 8.7.

New Report

Close