Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Punce a ste opazile, da tiste, ki imajo prenos zamrznjencka in dobijo stopko imajo prenos 7 dan (pac raumem, stejejo dva dni od stopke ampak ce ti ze prej kaze ovulacijo, to pomoje ne bi smeli spreledat), tiste, ki so brez stopke pa samo ovulacija + 5 dni in prenos.

Meni se zdi z UZ bolj natančno določeno, kdaj se zgodi ovulacija. Pri stopki naj bi ovulacija nastopila enkrat v razmaku od 35 do 48 ur. Če ti poči pri 35, potem se mogoče zamudi optimalen čas za prenos, sploh v primeru, če je sluznica zrela prej.

Odgovor na objavo uporabnika
p1k1c4, 07.04.2023 ob 13:27

Meni se zdi z UZ bolj natančno določeno, kdaj se zgodi ovulacija. Pri stopki naj bi ovulacija nastopila enkrat v razmaku od 35 do 48 ur. Če ti poči pri 35, potem se mogoče zamudi optimalen čas za prenos, sploh v primeru, če je sluznica zrela prej.

Si bila na Femari, da si dobila 11. dan ze stopko?

Jaz sem v februarju že 10.dan dobila stopko, naj bi bil folikel 19. Sicer imam redne m. na 28 dni. V osnovi se mi ne da spet 5 dni zapored hodit tja na UZ, ampak mogoče je res boljše z UZji da ugotovijo ovulacijo ?

Jaz sam vceraj imela prvi uz.na 9 dan,od 3-5 jedla femaro.zdaj imam spet v nedeljo na 12.dan

Od 3-7 dneva jedla femaro.

Punce.. tudi pri meni so se zaceli vceraj izcedki. na 9.dan. ? testa pa nism delala se..

Pozdravljene.

Tiste, ki vam niso uspeli prenosi zamrznjenčkov… Zanima me, ali so se zavzeli za vas in iskali nove opcije?

Meni je ginekologinja samo rekla, da na to nimamo vpliva… “Ali se prime, ali pač ne …”

@sun moja prijateljica je imela izcedke od 8. do 10. dne, in 10. dan naredila test, ki je pokazal močan plus. Naredi test, pa boš videla pri čem si. Veliko punc ima izcedke in se potem vse dobro konča. Ne obupaj ?

@Upanje
…jaz sem do sedaj imela 3 neuspešne prenose zamrznjenčkov, pa se ni nihče ukvarjal, zakaj se ne prime.Tudi nobenih dodatnih preiskav niso delali. Pač žal statistika je takšna, da imaš pri vsakem prenosu 25% možnosti, da se prime. Ene pač imajo srečo, da jim takoj uspe, spet druge pa moramo dati čez več postopkov. Enkrat nam bo uspelo ??

Jaz na zadnjem telefonskem posvetu niti nisem uspela vprasat, ce grem lahko na prenos brez stopke – mislite, da lahko to tam recem?

@Plus_one kakor berem je trenutno jim zmanjkalo stopi in potekajo prenosi ? brez njih, tako da verjetno lahko tudi rečeš, da je ne bi želela. .

@Upanje
… nič kaj se ne zavzamejo, meni so isto rekli, da ne moremo vplivati. Potem sem sama predlagala aspirin pa Medrol, pred kratkim pa sem na FB prebrala, da se dobijo injekcije (Decapeptyl v tujini, pri nas pa npr Gonapeptyl 0,1 ml), ki se aplicirajo 1,4 ali 7 dan po prenosu in pripomorejo k vgnezditvi  (izboljšajo receptilnost endometrija)

Punce zdravo. Za vzpodbudo – sem že 2x mamica po uspešnem ICSI postopku, obakrat prenos zamrznjencka. Tudi vam želim, da čimprej zagledate +. Imam pa eno vprašanje, za katerega se mi zdi, da bo katera od vas vedela odgovor. Kakšna je čakalna doba v LJ za laparoskopsko operacijo endometrioze?

@Upanje111 hvala za vzpodbudne besede. Danes 11.dan sem naredila test in je neg. ? izcedkov je vsak dan vec..

Zadnjic sem imela pregled pri svoji osebni gin. in mi je predlagala o menjavi klinike, da bi pa mogoce sla v Mb? velik razmislam o tem, sam nevem pa kaksne so kaj cakalne dobo tam, kako je z osebjem, se kaj bolj zavzamejo za paciente itd.. verjetno bi morala iti cez vse ponovno, tudi cez konzilij?

vesela bom, ce mi bo katera lahko pomagala in kaj vec povedala. Hvala in srecno vsem ostalim! ??

Odgovor na objavo uporabnika
sun☀️, 11.04.2023 ob 08:07

@Upanje111 hvala za vzpodbudne besede. Danes 11.dan sem naredila test in je neg. ? izcedkov je vsak dan vec..

Zadnjic sem imela pregled pri svoji osebni gin. in mi je predlagala o menjavi klinike, da bi pa mogoce sla v Mb? velik razmislam o tem, sam nevem pa kaksne so kaj cakalne dobo tam, kako je z osebjem, se kaj bolj zavzamejo za paciente itd.. verjetno bi morala iti cez vse ponovno, tudi cez konzilij?

vesela bom, ce mi bo katera lahko pomagala in kaj vec povedala. Hvala in srecno vsem ostalim! ??

@Sun
, žal mi je za tvoj rezultat. Jaz sem menjala LJ za MB. Če menjaš, moraš dati zahtevo na oddelek za prenos dokumentacije. Izpolniti morata izjavo, da zahtevata prenos dokumentacije. Nato ti dokumentacijo pošljejo na dom. V bistvo je oni ne pošljejo na kliniko, ampak jo ti na prvi pregled prineseš. Nato pišeš na UKC MB, da bi se rada vključila v postopek umetne oploditve pri njih in da te naj dajo v čakalno vrsto. Ja, začneš pa od začetka. Pri meni je od vpisa v čakalno vrsto in do postopka trajalo celih 7 mesecev. Naredijo triažo napotnice, meni so jo spremenili na manj hitro stopnjo, ker baje pač starost ni razlog za hitro in je starejših veliko. Načakaš se, pri meni je bilo uspešno v prvo po vseh neuspelih poskusih drugod, z LJ (pa ne zato, ker ni uspelo, ker sem bila tam z drugačnimi razlogi), pa nisem bila zadovoljna. 100 proti 1 za Maribor. Je pa res, če si od daleč, vožnja ni prijetna. Če kaj naredijo drugače, težko rečem, so pa zelo kompetentni in prijazni. Obravnavajo te zelo spoštljivo, kar včasih za LJ nisem mogla reči. Tam si pač bila stara in konec zgodbe. Zagotovo ima kdo drug dobre izkušnje, midva sva se samo križala nad izkušnjo. Zagotovila ni nikjer, je pa veliko odvisno od klinike, ne da vse razloge za neuspeh valijo na pacientko, pomembno je, da tudi oni vse lepo in prav naredijo, da je timing za stop injekcijo, punkcijo in nato za prenos pravi, da se v laboratoriju potrudijo. Kolikor sem opazila v MB res traja dlje, da prideš na vrsto, ampak si zato vzamejo čas in verjetno manj gneče naenkrat pomeni tudi večji fokus na eno pacientko in njene zarodke. Na punkciji sva bile samo 2 tisti dan, na prenosu pa 3 (en sveži, 2 zamrznjena), v LJ pa cela vrsta vedno. 🙂 Tudi če ne bi uspelo v MB v prvo, bi isto napisala. Veliko sreče.

Pozdravljene,

danes sva imela prvi posvet v MB – pri dr. Mlakar, ki je nadomeščala dr. Kores, ki bo menda najina zdravnica.

Imate kakšne izkušnje z njo?
Hvala!

dr. Polona Kores Testen – tudi meni dodeljena – super zdravnica. Sem jo imela na prvem posvetu in se je dalo vse z njo pogovoriti, sigurno pol ure ali več, šla skozi vse izvide. Nato sem jo sicer imela samo še 1x na UZ, saj veš, kako naletiš, tako je.

Najbolj vesela pa sem bila, da sem imela dr. Reljiča na zadnjem UZ in na prenosu. Njemu sem res zaupala. Prvič mi je nekdo delal prenos dejansko z UZ, vidiš, kam odložijo zarodek, pokaže ti, kje se nahaja, da je na pravem mestu, prav tako ti prej na ekranu pokažejo zarodek, kako izgleda, nato dobiš sliko še za domov. Tega 2020/2021 v LJ ni bilo, niti v tujini mi niso z UZ naredili. Češ, da ni potrebno, pa je!

@sun midva s partnerjem sva se tudi prestavila iz Lj v Mb po 5-ih neuspešnih prenosih.. tudi zelo  zadovoljna in isto uspelo v prvem poskusu. Res se načaka, na prvi posvet sva čakala tam 3-4 mesece, sva pa vmes naredila še genetski pregled (napotnici sva dobila od moje osebne ginekologinje in njegove zdravnice). V Mb so pa potem meni ponovili  hormonske teste in njemu spermiogram ter obema vzeli kri za SPB. Po prvem posvetu se čaka še mislim da 3 mesece na drugi posvet, kjer se pregleda vse te izvide, nato pa takoj vključitev v postopek. Všeč mi je njihov odnos, profesionalnost, dostopnost.. že odnos zdravnice totalno drugačen kot v Lj (tam sem imela dr.Bokalovo in ja poslušaš samo besede v smislu treba vztrajati, druge ni).. res pa je veliko vožnje, ampak nama ni žal. Srečno vsem!

Midva sva tudi imela dr. Polono Kores Testen v Mb, isto zelo zadovoljna z njo.. sicer pa tudi ostale zelo pohvalijo

Nama je bilo rečeno, da bi naj njo imela na kontroli – branju izvidov, ki jo imava čez cca. 4 mesece. Bova videla, če bo res takrat ona.

Mož ima v juniju spermiogram in androloga. Je to praksa, da ima vsak moški še posvet pri andrologu?

Morda pa do konca leta celo prideva do postopka. 🙂

New Report

Close