Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@upanje in @vprasalnica, ali sta imeli v spontanem ciklu? S stopko ali brez?

@(Ne)srecnica, sem aktivirala danes napitnico, pa so mi napisali naj se kar z naslednjo M javim.

@Anonimna 12 pri meni je uspelo naravno takoj naslednji cikel po neuspešnem svežem prenosu v drugem postopku. Pravijo, da so mi verjetno še držale injekcije od postopka (imela sem dolg protokol). Imam pa še 3 pingote. Načeloma bi tudi želela imeti prenos enkrat v jeseni, vendar me sedaj malo skrbi podatek, da ne smem več dojiti. Je sicer še kar nekaj časa do takrat in vem da se lahko marsikaj spremeni v vmesnem času, ampak nekako nisem nameravala še zaključiti z dojenjem. Po drugi strani pa ne bi rada imela prevelike starostne razlike med otročki (v upanju, da nama bo sploh dano ponovno uspešno zanositi in donositi). Tako da tudi mene zanimajo razlogi zadaj za tem pogojem, da pri prenosu pingota v spontanem ciklu ne smeš več dojiti.

Odgovor na objavo uporabnika
Jagoda1212828, 01.04.2023 ob 10:58

*Mucika990 končno..še golob bi prej prnesu? no sam d je sm tud že jst mislna da so kje založil?ni panike upam da ti bo kej pomagalo?

JAaa,koncno? tudi sama sem mislila, da so kam zalozili.? glavno, da je prispelo in upam, da bo pomagalo..

Tiste, ki ste oz. Tiste, ki trenutno jemljete Aspirin.. kdaj ga jemljete?kdaj se ga priporoca jemati?

@Mucika990 men je reku zdravnik pri prenosu da je najbols zvecer, tko da ga zvecer jemlem.

@vprasalnica, zal mi je in posiljam velik objem. Vztrajno naprej in srecno pri naslednjem prenosu, ko bos pripravljena. ❤

@sun
, navijamo ?? pri zadnjem prenosu ? me je 4. dan nekaj malega pikalo spodaj, sicer pa nobenih posebnih bolecin.

Aspirin jaz se zmeraj jemljem zjutraj, ker pred jemanjem nisem dobila navodil, po 12. tednu pa bom, ce bo sreca dana, preklopila na vecerno jemanje.

Pozdravcek vsem in veliko lepih novic v aprilu ?❤

@fracek, si ti imela prenos v spontanem ciklu? Brez stopke?

@Plus_one,jst mam prenose zmeri stimulirane z Estrofemom in “morm” cakat 3 mesce med prenosi…zdj po neuspesnem svezem prenosu,k sm mela tel.posvet(dr.Pozlep) mi je pa rekla:vi se ze kr takoj nasledn mesec prjavte,da ne bote tok cakala…sm bla prou presenecena k sm racunala da bom sele maja-junija na vrsti…tok ga grem pa ze aprila iskat?

@nikita21 sej mene so hvala bogu vsaj tam, ko sem aktivirala napotnico, dali naslednji mesec. Ne vem zakaj je dr na telefonskem posvetu res tok kompliciral.
Kako pa to, da imas z Estrofemom prenos?

@plus_one,Kr nimam svojih M oz.ovulacij(2x na leto)…

@Pingvinka228 prenos ? je lahko tudi v stimuliranem postopku, če nimaš svojih ovulacij oz so te neredne. Glede dojenja pa žal ne vem povedati kako je. 

@plus_one, tako je, v spontanem ciklu brez stopke (mb), en ultrazvok in nato ovulacijski testi. ?‍♀️

Hvala 🙂 Koliko casa po pozitivnem ovulacijskem testu pa si imela prenos?

Je imala katera te dni sprejem? Kako kaže s stop injekcijami, jih bodo kmalu dobili? ? jaz imam naslednji teden sprejem in ne vem kaj me čaka…

@Fracek hvala ti?? mene pa se skos zvija kot pred M ?probam cimbolj odmislt stvari, v glavi mam sam kar bo pac bo, jebiga

@plus_one, najmocnejsa crtica na O testu je bila v petek, naslednji petek pa sem imela prenos, torej tocno 1 teden po pozitivnem testu.

@sun
, ah ja, vem … vsi mozni obcutki nas dajejo, od mocnega upanja, to tega, eh, kaj bo, pac bo, zraven pa se tisto, eh saj itak ne bo nic. To cakanje je custveni vrtiljak. ? in potem ze komaj cakas, da lahko palcko namocis in se spet zvrti v glavi od vseh moznih scenarijev v tisti minuti, dveh … ? kdaj bos testirala, ce bos? ??❤

sun☀️, 04.04.2023 ob 20:06

@Fracek hvala ti?? mene pa se skos zvija kot pred M ?probam cimbolj odmislt stvari, v glavi mam sam kar bo pac bo, jebiga

Da te zvija kot pred M je vse zaradi progesterona. Dejansko razumem, kaj misliš. Mene je vedno, ampak res vedno zvijalo kot pred M že takoj po prenosu, kot je bil rezultat negativen in zdaj nazadnje, ko sem mislila, spet ista zgodba, in je bil debel plus. Test je bil že konkretno pozitiven, pa me je zvijalo kot pri M. Tako da, glede na moje izkušnje, ko sem guglala kot nora, kaj to pomeni, je to vse zaradi progesterona. Tako da to pozabi. ? Pocakaj.

@Fracek ti res najbl ves kako je to ane? smotan je, se prepricujs v neki a vbistvu te res ubija? ampak ja sej bo. nevem, nc nism sploh se studirala o tem kdaj bi ga nardila ? dons je itak sele 5.dan ? u nedeljo nej bi kao M dobila, krvnega mam pa sele 17.4.??‍♀️

@FingersCrossed js mam istoo. vsak prenos do zdej k sm ga mela sm mela jebene krce kot pred M, ne vedno takoj od zacetka. k tokrat jih mam pa od prvega dne od prenosa naprej. sj probam res odmislt, je pa res smotan k misls da se ti bo lih zdej ulil. hvala tiii?

sun☀️, 05.04.2023 ob 07:39

@Fracek ti res najbl ves kako je to ane? smotan je, se prepricujs v neki a vbistvu te res ubija? ampak ja sej bo. nevem, nc nism sploh se studirala o tem kdaj bi ga nardila ? dons je itak sele 5.dan ? u nedeljo nej bi kao M dobila, krvnega mam pa sele 17.4.??‍♀️

@FingersCrossed js mam istoo. vsak prenos do zdej k sm ga mela sm mela jebene krce kot pred M, ne vedno takoj od zacetka. k tokrat jih mam pa od prvega dne od prenosa naprej. sj probam res odmislt, je pa res smotan k misls da se ti bo lih zdej ulil. hvala tiii?

Ja, meni je vedno optimizem kar “dol padel”, ko so se začeli krči. Res je bil 4x negativen rezultat (vedno krči). Zdaj nazadnje pa spet, takoj po prenosu krči, potem pa so bili vedno bolj konkretni, res kot da bo prišla M. Sva že doma oba rekla, spet ista zgodba. Kaj se to dogaja. Pa je bil plus 🙂 Sicer UZ še nisem imela, ampak beta raste. Želim ti samo reči, da je to sigurno progesteron, ki kot stranski učinek lahko povzroča krče. Jaz sem bila že skoraj obupana, non-stop ti krči, in res identični kot pred M. Ne se preveč s tem obremenjevati, ker je vse odprto. Meni je načeloma tudi M prišla ne glede na dodajanje progesterona kaki 12 dan po prenosu, tako da zdaj, ko ni prišla, sem bila vsak dan malo bolj optimistična, je pa bil moj test doma že 8 dan kar močan plus. Držim pesti. Vse je še mogoče.

@FingersCrossed kot da bi mene opisovala?? res isto. vsak postopek je blo isto, pa lih tak 4x negativno. ? ful ful ful ti hvala za vse te izkusnje in za svetovanja. upam na najboljse, definitivno nism se obupala? je pa res zlo tezko ker dejansko cutm te krce. tako cez dan kot tudi ponoci in enako kot pri tebi so iz dneva v dan konkretni?‍♀️ vrjamem pa da ima progesteron res velik vpliv na to. sej bo. sam. js si se ne upam delati testa ?? meni je pri zadnjem postopku M prvic ful zamujala – vrjetn lih zrd progesterona – ker test je biu neg. tud krvni?‍♀️ zdej bomo pa vidl kaj bo?.. hvala ti se enkrat❤️ iiin pa zelim ti velik srece se naprej pa drzim pesti! ✊?✊??  pa cestitke za +?

@Bibi79724 predvidevam, da stop inekcij se nimajo, jaz se vedno hodim na UZje. Jutri grem spet (ze 7 dan zapored). 

New Report

Close