OBMP – IVF 2023
Mandarina638, 27.03.2023 ob 10:49
Maj3a, 27.03.2023 ob 10:10
m4kyca, 25.03.2023 ob 00:46
Živijo!
1.2.2023 sla v LJ v postopek – napotnica za prvič IVF. Konzilij je 16.3.2023 odločal, pošto dobila 24. 3.2023 na dom.
Uf, tole je pa trajalo!
Moram reči, da sem kar rahlo neučakana, da začnemo. Ker vse to tako traja… se mi zdi, da samo čakam. Pa bi rada, da nam rata postopek začet še pred poletjem, ko naj bi imeli vmes krajšo pavzo, ko ne izvajajo postopkov.
Tudi pri nama je trajalo mesec pa pol od posveta do tega da sva dobila odobritev konzilija. Na cakanje se je pa zal treba kar navadit, cakanje na odobritev je se najmanj. Kje je se cakanje na postopek, prenos, krvni test itd. Zal je vse skupaj eno samo cakanje.
@n1n41 kar se tice embriologov, dvomim da ima katera tocne informacije kje so boljsi, verjemam pa, da so povsod precej usposobljeni, glede na to da opravljajo taksno delo. In ce je tezava pri moskem bodo itak naredili ICSI postopek, za kar so tudi najbrz dovolj usposobljeni. Midva sva ga imela in je ratalo v prvem poskusu, zdej koliko je bilo to odvisno od embriologa, ker je izbral super spermij, nevem, verjamem pa da se potrudijo in izberejo najboljse kot se da. Kako se pa potem pikica naprej razvija in do kaksne kakovosti pa itak ni vec v njiihovi moci…
Lahko vprašam, s kakšno koncentracijo semenčic ste se srečevali?
Upanje111, 27.03.2023 ob 11:21
Meni so v 1. postopku (terapija z Bemfolo) po pukciji predpisali Utrogestan in Estrofem, zdaj v 2.postopku (terapija z Gonalom) pa samo Utrogestan. Pa me zanima ali je to odvisno od vrste zdravila. Kakšne so vaše izkušnje?
Meni so v prvem postopku pri Bemfoli in Gonapeptyl isto dali zraven še Estrofem. Takrat je bila sluznica okoli 7 mm, koliko se je odebelila pri prenosu potem ni pogledal nihče. Glede na to, da prenos ni uspel, upam, da ni bil to razlog. Zdaj v 2. postopku sem imela sluznico 8-9 mm pa Estrofema nisem dobila.
@Plus_one jaz sem tudi imela vse postopke za prenos zamrznjenčka brez Estrofema, samo Utrogestan.
Estrofem in Utrogestan so mi predpisali zgolj po 1. punkciji, zdaj po 2. pa samo Utrogestan.
@noname123 jaz sem imela v tem postopku na zadnjem UZ tudi 9mm sluznico, in sem brez Estrofema. Si že imela prenos?
nikita21, 28.03.2023 ob 10:45
Prvi svez prenos je ratal,ampak na UZ ni blu srcka…sm mela splav s tabletko…pol sm mela prenos 2?(noben se ni prjel) in zdj nazadnje svez prenos,se tut ni prjel…zdj v aprilu grem se po zadnjega ?
Kakšna je bila pa koncentracija pri vašem partnerju?
Drage moje … @sun, @evy, @ananaska, @plusone, @marsena, @mimimi, @pika, @anonimna, @ella tereza … @minnieme preko @nesrecnica, pa spet sem verjetno katero izpustila, prosim ne mi zamerit, ker je toliko vzdevkov … hvala vsem za cestitke in lepe besede. ❤
Spremljam vas se naprej in cakam, da se mi pridruzite na drugi temi.
Morda koristna informacija glede aspirina in utrogestana … aspirin bom jemala do 37 tedna po odredbi osebne G, ampak z namenom zmanjsanja tveganja preklamsije. Enkrat je ena punca napisala, da se ga jemlje zvecer. Tudi jaz sem dobila zdaj taksno navodilo. Je rekla, da zdaj se sicer ni nic narobe, ko sem jemala zaradi prekrvavitve in izboljsanja moznosti vgnezditve, tam po 20. tednu pa naj pricnem zvecer.
Utrogestan mi je tudi podaljsala jemanje do 12. tedna, nato postopno znanjsevanje in prenehanje. Na kliniki so mi pa zaradi prenosa v naravnem ciklu rekli po krvnem, da lahko kar takoj preneham in kar odrezem. Saj verjetno res ne bi imelo nekega posebnega vpliva, ampak jaz se pocutim bolje z mislijo, da nadaljujem in preneham po 12. tednu, ce pridem do tja.
Srecno vsem ? Je katera po prenosu?