OBMP – IVF 2023
@Pika12345 nism brez ovulacije, mam O. Tud js sm skoz vse prenose hodila tak kot ti normalno na UZ do konca, se nazadnje pou leta nazaj je blo se isto. ucer k sm prsla tja so mi pa povedal da se ne pride vec do prenosa zamrznjencka na UZ in sm prvic do zdej dobila stop inekcijo? in prvic da so mi tk povedal tud kater dan bo prenos. prasala sm ce je to ksn nov protokol in so mi rekl da je bolj natancno vse skup ce si pac das stopko. tko da nevem. bomo vidl. ?♀️ Hvala in enako! ?
@sun, zdaj od približno novega leta imajo nov način, da dajo stop inekcijo, da manj hodimo na uzje. Jaz sem novembra še hodila na uzje, februarja pa sem dobila stop inekcijo. Baje da je s stop inekcijo bolj zanesljivo, da se točno ve, kdaj je O in je posledično tudi bolj uspešno. Pri meni sicer ni bilo uspešno ? grem aprila že po novega ?
@sun☀️ jaz sem tokrat prvič prišla do pozitivnega krvnega (prenos ? s stopko), tako da jaz mislim, da nekaj je tudi to pripomoglo. Zdaj zakaj se je končalo kot se je pa verjetno žal nikoli ne bom izvedela…
@sun in druge, hvala za pojasnila. To pa nisem vedela, bom potem tudi jaz dobila, ko grem.
Saj če smo pošteni, s temi UZji je bilo noro. Jaz sem lani šla 7x ali 8x na UZ.
@nesrecnica, v toliko odsotkih in na žalost sploh ne tako malo, se zgodi tudi to..čeprav vem da je težko, je meni pomagalo, da sem si rekla, da bolje zdaj kot pa čez 10 tednov … sem prepričana da imaš kakšnega zmagovalnega pingota. Jih imaš še vsaj 4 ali koliko, če se prav spomnim?
@Pika12345 v tega ? sem res položila vse svoje upe, res sem verjela, da je tisti pravi in me je sesulo, ker sem kljub + na krvnem spet ostala strtega srca in praznih rok ? imam še 3 ? vendar iskreno trenutno zelo težko verjamem, da bo eden res tisti pravi….
Mucika990, 16.03.2023 ob 16:27
Jagoda1212828, 16.03.2023 ob 06:44
Ja je priporočeno ker se vseskupaj bolje vidi in lažje pridejo do maternice… js si vedno uzamem litr vode…pa pijem tm k čakam…
ena je spraševala za aspirin…js mam neki viška če ti ga nočejo predpisat ti ga lahko pošljem
Jaz sem sprasevala za aspirin.
odkod si?
SE zmeraj nisem dobila poste. Malo cudno. Zgleda, da bom morala na posto in preveriti, kaj dogaja.
@(ne)srecnica, bo! En bo pravi! Ne obupaj! Se kako dobro vem, kako je, ko beta pade in ni, kar bi rad da je. Zjoci se in verjemi, da bo!!
@jagoda, meni je ratalo, ko so mi natedili hatching zarodka, pa dali poleg aspirina se medrol. Celo tako je ratal, da so bili na zacetku iz dveh trije zarodki. Razvijal se je pa 1. Moj pingo ❤️
Plus_one, 24.03.2023 ob 21:09
Ampak kaj se pa zgodi, ce ti dajo stopko dan po pozitivnem ovulacijakem testu? Meni sicer vedno kaze pozitiven dan in pol do dva, ampak so mi dali drugi dan.
Kolikor jaz vem in če beremo merodajne študije, naj stopke ravno ne bi dali, če se je tvoj LH že naravno sam dvignil…in pri tebi se je….moje izkušnje, tudi v tujini, kažejo, da delajo te prenosa na približno, če se malo spoznaš na te zadeve, vidiš, da lahko samo upaš, da se je vseeno poklopilo. Moje mnenje. Želim ti, da bo uspešno.
Plus_one, 25.03.2023 ob 11:05
@Valentina438 hvala za odgovor. Zal ni bilo uspesno. Zato me pa skrbi za naprej, da ne bo enako. V ponedeljek sem imela pozitiven ovulacijski test (digitalen), v torek so mi dali stopko. Ne vem kaj naj naredim za naprej, da se zgodba ne ponovi 🙁
- Ena varianta za prenos zamrznjenega zarodka, če te skrbi glede trenutka ovulacije je, da vprašaš zdravnico za prenos z estrofemom in progesteronom, se pravi umetni cikel, ki bo tvojo ovulacijo zatrl, se pravi je ne boš imela v tistem ciklu. Potem pa štejejo zadostno količino dodanega progesterona od prvega trenutka, ko ga začneš dodajati. Tukaj je pomembno, da imaš svoj progesteron nujno pod 1 pred ga začneš dodajati. In ko je dovolj progesterona dodanega, štejejo načeloma med 112 do 120 h, odvisno od zdravnika, pa je prenos. V tujini se tega zelo poslužujejo, ker ga je lažje planirati in kolikor sem brala, ni manjša uspešnost. Meni je npr. priznani zdravnik v Klagenfurtu dejal, da ni nobene prednosti s stop injekcijo, da je on ne rad da, res pa je, da je, napram spontanemu ciklu, lažje predvidljiva. Pri umetnem ciklu pa se izogneš preverjanju, kdaj bo ovulacija. Morda v razmislek ?