Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Hvala vsem za odgovore❤️ sem malo neučakana?

@Mandarina638, tako sem mislila, ja. Ker 2x sem mela splav v 8 tednu in razmišljam, da bi počakala vsaj do 1 pregleda, če se bo kaj videlo (naslednji teden, ko sem 6t3d). Ker 1 in 2 nosečnost že na začetku ni bilo utripa, smo čakali, v 2 sem potem začela krvavet…

Če bo kaj narobe, še vedno lahko javim, se bojim, da naju bodo potem pustili čakat spet celo večnost… Ne vem pa, ali je kaj narobe potem v Mariboru, če ne javiš takoj…

Ima povišana telesna teža tudi kakšen vpliv na potek IVF?

Jemljete veliko dodatkov že pred začetkom postopka?

Rahlo sem že obupana ob vseh neuspehih ?

@Upanje… nič kaj pomembnega ne vpliva teža. Neke čarobne formule žal ni, nekako se mora vse poklopiti…

@sun, nobenih stranskih ucinkov. Nisem dobila nobenih navodil, kdaj naj ga jemljem, v navodila pa tudi nisem sla gledat, pa sem pricela kar zjutraj in je tako ostalo. Sicer pa sem zdaj pogledala v navodila in pise samo, da se vzame vsaj 30 minut pred obrokom z veliko vode.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3714, 20.03.2023 ob 21:35

@Mandarina638, tako sem mislila, ja. Ker 2x sem mela splav v 8 tednu in razmišljam, da bi počakala vsaj do 1 pregleda, če se bo kaj videlo (naslednji teden, ko sem 6t3d). Ker 1 in 2 nosečnost že na začetku ni bilo utripa, smo čakali, v 2 sem potem začela krvavet…

Če bo kaj narobe, še vedno lahko javim, se bojim, da naju bodo potem pustili čakat spet celo večnost… Ne vem pa, ali je kaj narobe potem v Mariboru, če ne javiš takoj…

Kolikor se spomnem so punce pisale, da se v MBju caka 3-4 mesece, ko prides 1x na cakalno listi, tako da js bi kr lepo pocakala, da bi videla kako se nosecnost razvija, mogoce do kaksnega 10ega, 11ega tedna in sele potem javila. Saj ne vedo ali si noseca 1 mesec ali 3. Pac javis, ko si malo bolj sigurna. Ce zdaj javis, predvidevam, da te dajo potem spet na zacetek liste v primeru, da gre kaj narobe.

Mandarina638, 21.03.2023 ob 08:20

Kolikor se spomnem so punce pisale, da se v MBju caka 3-4 mesece, ko prides 1x na cakalno listi, tako da js bi kr lepo pocakala, da bi videla kako se nosecnost razvija, mogoce do kaksnega 10ega, 11ega tedna in sele potem javila. Saj ne vedo ali si noseca 1 mesec ali 3. Pac javis, ko si malo bolj sigurna. Ce zdaj javis, predvidevam, da te dajo potem spet na zacetek liste v primeru, da gre kaj narobe.

Hvala za nasvet, sem mislila narediti tako ja. Upam, da bo vse ok in da se jim lepo zahvalim. Je pa to prava psihološka vojna, nosečnost po splavih.

Pozdravljene. Prosim za info. Kako dolgo se čaka na prenos zamrznjenega zarodka v Mariboru? Če želiš po svežem iti ponj? Kako hitro pa pošljejo obvestilo o številu zamrznjenih zarodkov po punkcji? Hvala za info.

@valentina, v mb pocakas 2 menstruaciji po neuspelem svezem prenosu, nato lahko gres po pingvina.

Obvestilo o zamrznjenih zarodkih pa sem ponavadi dobila kaksnih 14 dni po prenosu svezega, morda je trajalo se kaksen teden vec.

Moram mal pojamrat spet? pri moji barvni paletki se je 10dan v ponedeljek nekaj zataknilo…crtica je sicer bla ampak svohnej k prejšni dan poleg tega cb digital negativn?zutri sm mela neke krče…pol si dam utrogestan in je bla neka rjava pikica ze na prstu…itak u jook ker to je pri meni vedno začetek konca…ponavad se izdecedek samo stopnuje dokler se ne ulije…no pol sm preklela ceu svet in vesolje in use po vrsti… z jezo sm si šla preštihat toplo gredo pa tulila zravn d naj se že ulije?(p.s.nimam sosedou?‍♀️)… tud utrogestana si nism pol več dala…k sm sla lulat je bla ena roza nitka še na papirju in konec pol, niti pikice čista belina nemorem vrjet sploh…naslednje jutro sm pol nadaljevala z utrogestanom in zdej sploh nevem kaj naj si mislm…zdle sm mela se en bc doma na katerem črtica sicer je normalno vidna ampak vseno manj k 9 dan…sam na tega se lih ne zanašam…a je mela katera kakšno podobno varjanto…a je možno da je bla to vgnezditvena pa še to je blo lih na dan k bi m mogla dobit… sam pol nevem kako bi bil test prej pozitiven…zmedena čist.. aja mela sm pa prenos 2 zarodkov na 3 dan

Fracek, 22.03.2023 ob 06:37

@valentina, v mb pocakas 2 menstruaciji po neuspelem svezem prenosu, nato lahko gres po pingvina.

Obvestilo o zamrznjenih zarodkih pa sem ponavadi dobila kaksnih 14 dni po prenosu svezega, morda je trajalo se kaksen teden vec.

Hvala!

Jagoda1212828, 22.03.2023 ob 07:51

Moram mal pojamrat spet? pri moji barvni paletki se je 10dan v ponedeljek nekaj zataknilo…crtica je sicer bla ampak svohnej k prejšni dan poleg tega cb digital negativn?zutri sm mela neke krče…pol si dam utrogestan in je bla neka rjava pikica ze na prstu…itak u jook ker to je pri meni vedno začetek konca…ponavad se izdecedek samo stopnuje dokler se ne ulije…no pol sm preklela ceu svet in vesolje in use po vrsti… z jezo sm si šla preštihat toplo gredo pa tulila zravn d naj se že ulije?(p.s.nimam sosedou?‍♀️)… tud utrogestana si nism pol več dala…k sm sla lulat je bla ena roza nitka še na papirju in konec pol, niti pikice čista belina nemorem vrjet sploh…naslednje jutro sm pol nadaljevala z utrogestanom in zdej sploh nevem kaj naj si mislm…zdle sm mela se en bc doma na katerem črtica sicer je normalno vidna ampak vseno manj k 9 dan…sam na tega se lih ne zanašam…a je mela katera kakšno podobno varjanto…a je možno da je bla to vgnezditvena pa še to je blo lih na dan k bi m mogla dobit… sam pol nevem kako bi bil test prej pozitiven…zmedena čist.. aja mela sm pa prenos 2 zarodkov na 3 dan

Moznosti je ogromno, lahko bi bila tudi vgnezditvena. Js bi na tvojem mestu kupila kaksen bolj zanesljiv test in se testirala.

@Jagoda1212828 dejansko se vgnezditveno krvavitev običajno pojavi v času ko bi naj dobil M, pa se je zarodek pred tem že vgnezdil. Jaz sem imela enako. Glede črtic je pa veliko odvisno tudi koliko prej piješ, pa če je prvi urin itd, ne še s tem preveč obremenjevati. Ponovi test, pa če imaš kje blizu možnost za krvnega je to najbolj zanesljivo

Ta naša mala lekrnica se šele popoldan odpre bom sla iskat en cb za zjutraj pa kar bo bo krvnega mam pa itak u petk…sej vem da nimam kej spremenit…groza vedno se mi mora nekje zataknit?eno pikico upanja še mogoče mam da se je en poslovil pa da je morda zato beta malo padla…hvala za odgovore mogla sm dt tole iz sebe in gdo drug bi to bolje razumel kot ve tukaj?

Drage punce, soborke in edina prava moralna podpora v teh letih, zraven partnerja seveda, pri 41 letih in po 8. prenosih sem danes docakala ❤ na ultrazvoku. Dalec je se do ciljne crte in ze jutri je lahko vse drugace, ampak sem vseeno zelo hvalezna, da sem docakala ta trenutek, docakala sem materinsko knjizico ?❤??  iskrena hvala vam, ki ste me bodrile in upale z menoj. Se imam volje in moci, da dalje stiskam pesti za vse nas.

Fracek, 22.03.2023 ob 11:23

Drage punce, soborke in edina prava moralna podpora v teh letih, zraven partnerja seveda, pri 41 letih in po 8. prenosih sem danes docakala ❤ na ultrazvoku. Dalec je se do ciljne crte in ze jutri je lahko vse drugace, ampak sem vseeno zelo hvalezna, da sem docakala ta trenutek, docakala sem materinsko knjizico ?❤??  iskrena hvala vam, ki ste me bodrile in upale z menoj. Se imam volje in moci, da dalje stiskam pesti za vse nas.

Čestitam! Vse dobro!

@Fracek iskrene čestitke! ♥️ ? Neizmerno srečna za vsako, ki ji uspe!

Držim pesti še za vse ostale, naj bo čim bolj uspešno letošnje leto, naj nam bo naklonjeno.

@Fracek ne vem, če je kaj bolj spodbudnega za nas, ki se borimo, kot prebrati takšno lepo novico. Iskrene čestitke ❤?✨ Sem neizmerno vesela zate in trdno prepričana, da je to to! ?

Želim ti lepo nosečnost. Pridi še kaj tudi naokoli sem! ?

@Fracek. Neizmerno vesela zate in iskrene čestitke ?❤️

@Fracek čestitke <3 sem se kar zjokala, ko sem to prebrala in nam vsem želim, da dočakamo materinsko knjižico, midve se pa bereva tudi v Novembrkah 2023 🙂

Držim pesti za vse nas!

New Report

Close