Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@Mommytobe v spontanem ciklu sem in morem delat LH teste vsako jutro.

Hej punce,

Vidim da nekatere jemljete utrogestan do 12.tedna. Je to zaradi kaksnih tezav ali samo zaradi podpore nosecnosti?

Na krvnem testu sem bila pozitivna, ampak so mi predpisali samo eno skatlico, torej za 5 dni.

Ce bi zelela vec, se obrnem na ginekolginjo ali lahko prosim na klinki? Je treba kaj razlagati zakaj?

Hvala vam in srecno se naprej!

Punce, vem da ste o tem ze nestetokrat pisale ampk vseeno kdaj je najboljse zzacet jesti aspirin? pri katereih prenosih ste ga jedle pri svezem ali pri  zamrznjenckih?

Odgovor na objavo uporabnika
Hope367, 15.03.2023 ob 17:10

VALENTINA614, 15.03.2023 ob 14:39

Pozdravljen, punce. Mene pa zanima, ali je tisti občutek kot pred M vedno slab znak za uspešen transfer? Berem sicer, da ga ene ženske imajo, pa so bile noseče. Pri meni pa je bil vedno slab znak in prišla je M. Hvala 🙂

Piše, da je to normalno in je nemogoče ločiti ali gre za menstrualne krče ali vgnezditev. Tudi pri meni je bilo tako. Krče sem imela ves čas od prenosa, ampak to pripusujem bolj utrogestanu, ki se mi zdi res agresiven, ker mi je čudno, da bi ugnezditev bolela toliko časa.

Ko mi je M zamujala kakšen dan ali dva sem opazila, da je izcedek postal bolj tekoč in se mi je zdelo, da je to dober znak. Danes sem 13 dni po prenosu in so mi povedali, da je Bhcg 236, tako da zaenkrat kaže dobro.

Upam, da bo tudi pri tebi vse ok. 🙂

@Hope367: mene sicer ne boli, ne znam razložiti, pač tisti občutek, da pride M, ne boleči krči, neki tisti občutek v trebuhu, ampak do M je bilo še 12 dni, takoj 1 dan po prenosu mene to začne nekaj črvičiti, morda je res progesteron (ker me je tudi pred prenosom že nekaj). V glavnem, tečno, ampak ja, saj tako bo kak bo. Boleče prsi pa so tako pri meni še od stop injekcije.

@sun Aspirin 100 po punkciji pa do 12.t Vedno, v svezem prenosu in pri zamrznjencku.

@ella tereza hvala lepa? kdaj ga pa zacnes jest pri prenosu zamzrznjencka, a takoj po prenosu? a je kej vazna ura, kdaj (zjutri, zvecer, vmes)? po jedi? in kolikokrat na dan se ga vzame? ?

@sun, lahko komot zacnes ze par dni pred prenosom zamrznjencka. Jaz ga jemljem kar zjutraj, zacela pa sem takoj po zakljucku menstruacije. ?

P.s. eno tabletko na dan

Moje upanje je splavalo po vodi..dobila menstruacijo. Zdaj pa spet vse jovo na novo… Nimam več zamrznjenckov, torej postopek št.2 ?..spb, špikanje, punkcija..itd ??

Mah..☺️

Po mojih informacijah je potrebno jesti Aspirin zvečer, vsaj tako so rekli meni.

Midva sva 10 dni nazaj dobila pošto, da so nama odobrili IVF postopek in sva na čakalni listi. Zdaj sem ugotovila, da sem noseča. Ker sem imela 2 SS v preteklih 2 letih v 8t, se bojim, da bo spet splav. Ker me že lovijo leta, me zanima če ima katera izkušnje kdaj naj javim za + oz kako je s tem?

Grozno me je namreč strah, da bo spet splav in bom morala spet čakati po njihovo 1 leto, da probamo naravno…

@Fracek hvala tii? a si mela kdaj ksne stranske ucinke zrd aspirina?

@PikaPoka575

jaz sem bila naročena za zamrznjenčka in sem naravno zanosila (sem imela že aktivirano napotnico in datum za sprejem), po pozitivnem testu sem takoj poklicala in povedala situacijo.

So se zahvalili za obvestilo, povedali da napotnica ostane toliko, kolikor imam veljavnosti, ter zaželeli srečo.

Ni pomagalo, ker sem imela spet SS.

Nato sem se po splavu spet naročila na telefonski posvet, smo se pa dogovorili najprej za histeroskopijo in potem za prenos. Napotnice sem dobila za oboje – pa še dr. Jančar mi je zraven napisala da se mudi zaradi let (43).

Tako da je od SS (september) preko operacije (januar) do prenosa zamrznjenčka (marec) minilo pol leta. S tem da so mi prejšnji mesec falili ovulacijo :/

Srečno! Razmišljaj pozitivno!!

@sun☀️ meni so rekli da jemljem po prenosu (začela sem potem en dan prej), 1x na dan pol ure pred obrokom. So mi sicer rekli da po navadi je najboljše pred kosilom, samo jaz sem takrat pozabila in jemljem pred zajtrkom.

V petek sem imela prenos zamrznjenčka ?

Vem, da je verjetno še prehitro za kakršnekoli znake… Kdaj po prenosu so se vam začeli pojavljati znaki? ? Kakšni?

Poskušam se čimbolj sprostiti, odmisliti… A kot vse veste, je težko ??

Bom tudi jaz nahecala svojo G da mi da aspirin, čeprav je proti …upajmo da bo vseeno popustila. Ko berem, da ste ga vse jedle.

@nesrecnica
, kdaj imaš UZ?

@anonimna
, za vse znake je pri tebi še čisto prezgodaj in vse kar čutiš je zaradi progesterona. Jaz sem imela iste znake, ko je uspelo in ko ni…tako da žal je edini zanesljiv znak pozitiven test …pa še to krvni, ne urinski. Nas je veliko tukaj, ki smo imele urinski + in potem šok na krvnem. Vem da je težko, a poskusi ne razmišljat o znakih.

Joj ko sem to prebrala, me je kar strah delat urinski test? sem 7 dan po ET.. to je verjetno še tako prehitro?

@(Ne)srečnica hvala za odg. ? kdo ti je to rekel za aspirin, tvoj osebni gin ali gin ki te vodi v postopkih? ali se lahko obrnem tudi na kliniko v Lj ko bom sla po zamzrnjencka da jih vprasam?

PikaPoka575, 20.03.2023 ob 16:23

Po mojih informacijah je potrebno jesti Aspirin zvečer, vsaj tako so rekli meni.

Midva sva 10 dni nazaj dobila pošto, da so nama odobrili IVF postopek in sva na čakalni listi. Zdaj sem ugotovila, da sem noseča. Ker sem imela 2 SS v preteklih 2 letih v 8t, se bojim, da bo spet splav. Ker me že lovijo leta, me zanima če ima katera izkušnje kdaj naj javim za + oz kako je s tem?

Grozno me je namreč strah, da bo spet splav in bom morala spet čakati po njihovo 1 leto, da probamo naravno…

Js bi na tvojem mestu bila tiho in pocakala kako se bo nosecnost razvijala. Ce sta na cakalni listi tako na bosta kar jutri na vrsti, vmes bos pa ze videla kako poteka nosecnost in ce je vse ok, jim javis situacijo.

BemBem, 20.03.2023 ob 19:46

Joj ko sem to prebrala, me je kar strah delat urinski test? sem 7 dan po ET.. to je verjetno še tako prehitro?

Absolutno prehitro, js bi pocakala vsaj se kaksne 3 dni.

@Pika12345 v četrtek, zdaj sem pa res že blizu ?

@sun
jaz sem G na kliniki na telefonskem pogovoru omenila, da sem brala, da je pri nekaterih to pomagalo in mi ga je potem predpisala.

@BemBem meni je pokazal 5 dan, načeloma se pa priporoča počakati nekje do 9 dne.

New Report

Close