Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@fracek zdaj po pozitivnem testu vrjetno skoz jemljes aspirin? Ti je kdo omenil kaj kako dolgo ga bos jemala? 🙂

Glede progesterona pa je vrjetno super, da ga porabis, ce ga se imas.

Ne vem, zakaj ga tu v Mariboru po pozitivnem testu  zmrznjenega zarodka kr ukinejo. Kolk berem komentarje, ga imajo ponekod punce se dlje…

@fracek, najprej čestitke, doooolgo že navijam zate (in tudi za vse ostale seveda). Prosi osebnega ginekologa če ti predpiše vsaj dobraston, če ti utrogestana ne more. Jaz raje ne bi delala prevelikih casovnih razmakov med jemanjem. Jaz sem utrogestan jemala do potrditvenega uz, potem pa do dopolnjenega 12. tedna dabroston. Osebni g je rekel da vprasanje ce ga res potrebujem, ampak da skodi ne in naj raje naredimo vse kar se da.

Ne vem katera je spraševala za progesteron v Lj – v svežem postopku se ga začne jemati dan po punkciji in se jemlje do krvnega, pri prenosu ?pa od ovulacije naprej (5 dni pred prenosom), potem naprej če je pozitiven pa ne vem do kdaj, saj še nisem imela pozitivnega testa.

@Fracek
res res držim pesti zate ? pri taki beti sem mislila, da ti je več pokazalo ? a si ziher, da je samo 1? ? Jaz se na teste ne zanesem, bom počakala na ponedeljek na krvnega.

@sunshiine, rekli so mi samo, da nadaljujem z aspirinom, dalje se bom dogovarjala z osebnim G. Bom pa vztrajala, da ga jemljem tudi kasneje, ce bo nosecnost “zdrava”, saj se mi zdi, da je lahko prinese vec koristi kot skode, nekatere nosecke ga jemljejo vse do 37. tedna.

@asja
, hvala tudi tebi ❤?

@nikita
, drzim pesti za ponedeljek. ?

Punce hvala za mnenja glede utrogestana, sem se odlocila, da ga bom enako jemala se naprej in poskusala dobit se eno skatlico, da bom imela dovolj do UZ. Ce ne druga, bom imela vsaj pri sebi boljsi obcutek. Tudi mene bega, da dobivamo tako razlicna navodila.

@nesrecnica
, kolikor se spomnim iz razlicnih zapisov, so bile vrednosti bhcg kar razlicne pri puncah, kar nekaj jih je imelo tudi cez 2000 in je bil eden. Sigurno je veliko odvisno od tega, kateri dan se vgnezdi, pri zamrznjenih je ta razpon kar velik. Jaz sem imela 4. dan po ETZ prvic malo tiscanja v maternici, tako da mislim, da se je okrog 3. dne nekaj skuhalo. Kakor koli, zelim ti lepo beto jutri, sicer pa verjamem, da je uspelo. ❤?

@nesrecnica js sm imela beto cez 3000 pa je tudi bil samo eden. Je pa slo za svez prenos, mogoce tudi to kaj vpliva. In zgleda se je res bolj hitro vgnezdil. Razponi so res razlicni, vazno da je na krvnem dovolj visoka in da se potem podvaja.

@fracek
javi, ko bos vedela kdaj imas UZ, da vem stiskat pesti. ? drugace sem pa js jemala utrogestan do potrditvenega UZ v 8. tednu, potem mi je pa rekla zmanjsat in nehat. Ampak ja, spet lahko da je razlicno, ker je bil svez prenos.

@fracek cestitke ??!!! Naj bo vse ok. @nesrecnica tudi zate verjamem in drzim pesti da bo krvni tak kot si zelis. Srecno tudi ostalim puncam.

ja glede bete jst sm imela pri svezem mislm da 16 dan skoraj 5.000 pa Je bila tudi samo ena. Amelgen mislim da je bil pa sem mela do potrditvenega pa sem potem dobila se eno skatlico za pocasno zmanjsevanje.

@mandarina, UZ imam 22.3. ??❤

To sem pa vas pozabila vprasat. Imam se skoraj celo skatlo crinone gela. Kaj pa ce s tem nadaljujem, ko mi zmanjka utrogestana? Mislite, da bi bilo kaj “narobe”?

@anonimna
hvala ❤

Mene je kar malo strah kaj bo jutri ? ali bom končno dočakala to mojo srečo ali bom spet razočarana…

@Fracek
načeloma po 6 tednu posteljica proizvaja dovolj progesterona, da ga ni treba dodajati, če se ti pa pojavijo kakšni izcedki ali krvavitve ti ga potem ponovno predpišejo. Če te res skrbi pač prosi osebnega G za recept.

@fracek odstevam s tabo, imam nuhalno par dni pred tabo.

@(ne)srecnica mislim da je tudi zate cas da umaknes tisti (ne) iz nicka! Drzimo pesti, zelo zelo! ❤️

Mene pa zanima, kaksne so izkusnje glede stevila foliklov od 1.pa do naslednjega UZ, se stevilo foliklov izboljsa ali stevilo ostane vecinoma isto in se samo poveca velikost? Sem imela pricakovano bolj slab izplen po 1.UZ pa toliko, da vem, ce je se kaj upanja na boljsi rezultat, najvecji je velik 13, tako da predvidevam, da bosta sigurno se 2UZ.

Mene pa zanima, ali je bila katera cel postopek na bolniški, torej od prvega dneva injekcij pa vse do krvnega testa. Sem računala, da bi bilo potem po kratkem protokolu to okrog 34 dni, kar je kar dolgo. Ampak res ne bi bila rada pod stresom zaradi službe. Če je bila katera na bolniški cel postopek, kako ste to urejale z osebnim zdravnikom, namreč po 30 dneh moraš na komisjo ZZZS.

@RainbowOwl jaz sem imela v 1 postopku na 1 UZ vidne 3 folikle, na 2 potem 8 in na punkciji tudi 8.

@Upanje111 jaz sem bila v prvem postopku ko sem zacela z inekcijam od prvega dne spikanja ter do krvnega testa na bolniski. V tem postopku sem sla na komisijo in sem bila potem do takrat ko so oni dolocil datum doma, potem pa sla v sluzbo. Pa se to, vbistvu jaz nisem nikamor sla, osebni zdravnik je sam vse izvide naprej poslal pa so tam na ZZZS sami presodl kako pa kaj. ti sam posto pol cakas.

ce mas prevec fizicno obremenjujoco sluzbo (tak kot js), je bols tko. ?‍♀️

@nesrecnica, naj ti posije ? danes ?? srecno ❤

@(ne)srecnica vse drzimo pesti!! ??? sporoci lepo beto! ?

@(ne)srecnica, hvala za odgovor in veliko srece danes?

Meni so rekli, da ti bolniska pripada pri punkciji in transferju, po 3 dni. A se ta bolniska med punkcijo in transferjem da med sabo povezat, malo zoprno vmes kak dan brez (tudi ce si vzamem dopust) in pol spet razlagat da gres nazaj na bolnisko..

Meni je danes rekla, da mi pripada 8 dni bolniške, od dneva punkcije dalje. Jo imam v sredo in upam da bojo lepi folikli. ? Sem pa v UKC Lj.

Danes na 8.dan,po prenosu 5 dnevnega zarodka(4AA),test NEG…sm vedla,da nebo nic,kr me ni nic spikalo,nc nism mela krcev,vceri so me tut joske nehale bolet…v prejsnjem uspesnem prenosu,me je od 1.dne skos spikalo,krce sm mela kot pred M in test je bil ze 6.dan POZ.

Cakam se posto od zamrznjenckou,1 je zihr,za 3 pa se nevem ce so se razvili.

@Fracek hvala, če bo pa tokrat negativen test se pa ne grem več ?

Jaz jutri zacnem z pikanjem, sem v prvem postopku, malce sm zivcna ampk na konc uoam na pozitiven rezultat❤️

Srecno vsem??❤️

New Report

Close