OBMP – IVF 2023
@fracek, iskrene cestitke, sem ful vesela zate!❤️ sem prisla po dolgem casu pokukat tu gor in vidim taksno cudovito novicko? res ti zelim vso sreco❤️
@nesrecnica, stiskam pesti!! Pa seveda za vse ostale tudi… samo ne obupat. Potem, ko crkljas in gledas to malo strucko, res pozabis vse za nazaj.❤️ cas pa potem kar leti, moja puncka ima ze 4 mesece, kr ne morm verjet…
Se ena, ki brska po spletu pred prvim UZ preden pridem do punkcije.. Glede aspirina me zanima, a to ste dobile priporocilo oz recept ali se priporoca iz izkusenj? Opazam, da so v postopku zelo skopi z informacijami in moras vse sam zbrskati. Mojemu se od ‘skrivanja vseh natancnih info’ mesa se bolj kot meni:)
- Drugace pa je to zame prvi postopek, sem cez 40, za psiho mi je lazje, da sva se naceloma sprijaznila, da ne bo slo in da je vse ok, ce tako ostane.. ce slucajno uspe, bo pa pozitivno presenenje:)
Meni je zdravnica rekla, da ni ravno nekih znanstvenih dokazov, da bi aspirin pripomogel k uspehu, ceprav naj bi bila v tujini to redna praksa. Pa marsikatere punce, pri katerih se prej ni nikakor vgnezdilo, al pa so imele splave jim je po jemanju aspirina uspelo, kljub temu, da mogoce niso imele nobene diagnoze (antifosfolipidni sindrom, trombofilija). Se je pa zdravnica strinjala, da medicina veliko stvari se ne ve, tako da je potem sama rekla, da lahko poskusimo se s tem, glede na to da so bile vse druge moznosti ze izcrpane. Recept mi je potem kr ona napisala. Ja dejansko mores skoraj vse izbrskat sam. Kr drugace tudi jaz ne bi dobila aspirina. Pa tudi glede progesterona, ce ji ne bi opisala kako je potekala prva neuspesna nosecnost pa potem se druga, se zagotovo ne bi odlocila, da mi podaljsa progesteron ampak bi mi ga dala po tistem ustaljenem protokolu. Sej ni nujno, da bo pomagalo, bom pa imela vsaj jaz boljsi obcutek, da smo naredili vse kar se je dalo. 🙂
@RainbowOwl jaz sem ji po 4 neuspešnih prenosih sama omenila, da sem brala, da je pri enih to pripomoglo k uspehu in mi je brez problema napisala, zdaj kakšen bo rezultat pa javim naslednji teden ?
@Kodra jaz sem vedno pisala na mail, zdaj imajo pa baje naročanje tule: http://leonisce.si/narocanje.html
@Pika.973 @(Ne)srečnica hvala punce koncno sem zrihtala 13.3 imam telefonski posvet za napotnico. Upam da ne no predogl za pocakat glede tega da smo velik punc pa dogla cakalna doba ❤️. Upam da bo po drugo rundo uspel.
bom probala ne mislit velik o tem.
@ sunshiine jaz prvic slisem glede tega asperina. Kaj pa pomaga ce jemljes asperina po ivfju?
@sunshiine in @(Ne)srecnica hvala za odgovore? od kdaj do kdaj pa ste ve jemale aspirin, oz boste jemale? Prav tako za progesteron, kaj je najbolj optimalno glede na izkusnje/priporocila?
Drzim pesti, da se vam dobro izide✨️ @Fracek cestitke?
@fracek ❤️❤️❤️zmanjsus postopno oz odrezibpo 12 tednu
Meni je zdravnica rekla, da naj z aspirinom zacnem pred prenosom zmrznjencka pa potem do krvnega testa, ce bo pozitiven in potem se naprej. Je pa tudi komentirala, da ce bo test res pozitiven in ce bo nosecnost potrjena, da vrjame, da si ne bo nobeden zdravnik upal ukinit aspirina.
Jaz sem tak poseben primer, da pri obeh nosecnostih je bilo na prvem pregledu ugotovljeno, prvic zaostanek v rasti (utrip je bil nakazan, ampak zelo sibek, na drugem pregledu ga potem ni vec bilo), drugic pa prazna gestacijska vrecka. V prvi nosecnosti sem progesteron jemala tudi po krvnem testu in sem ga postopoma zmanjsevala. V drugi nosecnosti, ko se plod ni razvil pa sem zakjucila s progesteronom takoj po krvnem testu. Tako da se je na podlagi tega zdravnica odlocila, da mi pred naslednjem prenosu progesteron predpisejo ze pred samim prenosom pa potem se po pozitivnem krvnem testu vsaj do prvega pregleda, pa vrjetno se naprej, ce bo z nosecnostjo vse ok. Pri nas, ki ustaljeni protokoli ne prinesejo uspesne nosecnosti, se potem iscejo neke druge moznosti. 🙂
Tiste, ki se zdravite v ljubljani, kako pa vam predpisejo progesteron po prenosu zmrznjencka? Kdaj ga zacnete jemati in kdaj koncate z njim? 🙂
@Fracek, ko si delala digitalni CB koliko ti je pokazal?
@nesrecnica, delala sem ga 13. dan po prenosu, pokazal je 2-3 tedne. Koliko kaze tebi? ?????
Punce hvala iz srca ❤ toliko vas je, da se mi je kar nerodno zahvaljevat vsaki posebej, da katere slucajno ne izpustim ? Se dolgo bom potrebovala stiskanje vasih pesti, tako da naju s pikico se imejte v mislih. ❤ Hvala. ?
@Evy sem se odlocila glede na vase komentarje, da tudi jaz nadaljujem z utrogestanom, ne glede na drugacna navodila. Se imam skatlico in pol. Do sedaj sem jemala 2x dnevno od prenosa naprej, ce nadaljujem samo zvecer pred spanjem, mi bodo ravno vzdrzale do UZ. Bo tako ok?