Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@Pika.973 pri meni so pri zadnjem prenosu odmrznili 2 ?in 1 ni preživel. Enako kot pri @Lalala222 so mi to sporočili šele na ginek. stolu tik pred transferjem, da mi bodo vstavili samo 1 ?

Pri meni edini zamrznjenček iz prvega postopka ni preživel odmrzovanja (zveš na isti dan, ko je predviden prenos). Tudi pri 2. postopku so mi rekli, da zaradi slabše kvalitete, morula morda ne bo preživela odmrzovanja.

@Kodra po navadi progesteron zavira M, ko nehaš z jemanjem načeloma v roku par dni pride do M. Če pa ne bi prišla je pa smiselno ponoviti test.

@nevemkakonaprej140

Probaj na napotnico pridet pod nujno do dr. Vislava Globevnik Velikonja, se ukavarja rudi z ivF pacientkamu, kot sem jo razumela. Je pa v okviru porodnisnice lj in se ena psihologinja je tam, sem izvedela na soli za starse. Naj ti da napotnico ivf zdravnik ali pa osebni zdravnik. Srecno in pogumno, samo naprej! 

Meni je v Mb rekla zdravnica, ko me je klicala da je negativen krvni test in vprašala če že krvavim in sem povedala da sem normalno krvavela ampak, da sem vseeno za ziher šla na krvnega je rekla absolutno da se v vsakem primeru more it.

Jaz mislim tudi da je ta negativen krvni test meni potem pomagal, da nisem imela lažnega upanja kaj pa če to le ni bila M ker je bilo vse skupaj zelo čudno.

Zdaj pa čakamo na marčevsko M, da grem po ?? ??

@Fracek cestitam, sem res zelo vesela zate oz. za vaju in drzim pesti, da bo vse ok ??

@(ne)srecnica in ostale, ki ste sprasevale glede krvavitve in utrogestana. Pri meni je bilo tako (za mano je zdaj ze 5 neuspelih transferjev), da ko se je pojavil rjav izcedek, je zelo kmalu (dan ali dva kasneje) ze prisla tudi kri. Pa vedno sem imela krce kot pri M. Jaz sem potem vsakic doma naredila test (10./11. dan) in ker je bil rezultat vedno neg. sem nehala z utrogestanom in v roku 2 dni se je potem vlila M. Na krvnega sploh se nikoli nisem sla, sem samo javila da krvavim in da me ne bo.

Pri meni je bilo v tem postopku tudi tako, da en zarodek ni prezivel odmrzovanja, tako da so odmrznili se enega. Ta podatek izves ko si ze na mizi in cakas na transfer.

mentos475 nekaj podobnega se dogaja tudi pri meni

Držim pesti, da boste imele uspešne postopke- tiste, ki ste se v negotovosti … ?

Ali katera ve, kdaj se lahko gre v nov postopek, po neuspelem prenosu zamrznjencka? Sprasujem za nov postopek, od zacetka (injekcije, punkcija…?

@fracek jeeee! drzim pesti se za anslednjih 37 tednov!!

jaz pa upam da se mi zdaj po primolutu zlije in kljnceva cista poci (je bila biokemicna; in ker ni bila vgnezditev je nastala luteinska cista) cel zur… klinceva beta pa se prejsnj teden se vedno ni bila pod 50 ?

skoz nekaj da nam ne bo skucajno dolgcas

@Upanje… po neuspešnem postopku (jaz sem počakala vedno do negativnega krvnega, ker se nikoli ni vlilo) se v Lj moraš prijaviti v Leonišče za posvet, to boš verjetno čakala 2-3 mesece ?‍? potem ti tam dajo novo napotnico za postopek, pa če je treba tudi za SPB. Potem ko dobiš napotnico se pa z naslednjo M prijaviš in z 2 M začneš s pikanjem – jaz sem sicer ko sem aktivirala napotnico prosila za sprejem v istem ciklu (sem bila v prvi polovici cikla) in so mi ustregli, tako da sem potem ko sem dobila M že začela z injekcijami.

Juhej @fracek, Čestitke nosečka ??? sem res vesela zate, jutri bo itak plus na krvnem in eno lepo nosečnost ti želim, itak da mora biti zdaj vse okej, ti že priprava da ???

@nesrecnica
, kdaj bi ti mogla imet krvnega, površno berem, pa ne vem?

@Hana41 v ponedeljek imam predvidenega, vlilo se ni, imam pa občasno še vedno izcedke, tako da bom šla, pa bo kar bo ?‍♀️

Tudi jaz imam samo enega zamrznjenčka, čakam na M, da jim javim in mi povejo kdaj bi naj bil prenos.

@lu
čka800 ko si izvedla da odznrznitev ni bila uspešna, koliko časa je poteklo do začetka 2. postopka?

@Fracek čestitke??želim ti lepo nosečnost ?

@(Ne)srečnica boš delala pred ponedeljkom test? Držim pesti, da je tokrat uspelo ??

Jaz imam naslednji teden sprejem v nov postopek, tako da bom sredi marca začela z injekcijami. Je še katera, ki bo marca začela z novim postopkom?

@Upanje111 verjetno ja, sem pa že imela lažno pozitivne teste, tako da se nočem prehitro veseliti tudi, če bo +.

Vso srečo ti želim v marcu ?

Meni v Lj za napotnico cakat si me dal 6.6 sele ??‍♀️.
potem se morem se tukaj se narocit bog ve kdaj me bodo dal te cakalne dobe so katastrofa ?.
zalostna sem da je slo ker tko prvi ivf negativen

upam da bom imela srecno na drugo

A ima kdo v lj in kok je cakala na drugo postopek ?❤️ ampak da je imela ze ?

@kodra, kam si se naročila, da tako dolgo čakaš? V Leonišče? A ne moreš imeti telefonski posvet, da hitreje prideš na vrsto? To mi je malo čudno, da tako dolgo čakaš. Mene so nazadnje za napotnico za ? pomotoma naročili fizično v Leonišče pa je bilo okrog 1 mesec za čakat, ampak sem potem še enkrat pisala, če lahko telefonski posvet in so mi dali drug hitrejši termin

Morem jutri se enkrat poklicat po telefonu vprasat ker to je velik za pocakat. Ja v Lj niso mi nic napisal Sam SMS sem dobila datum ker zdaj imajo po spleni strani po ta novem.

@Kodra za ? imaš po navadi telefonski razgovor, če moraš pa v nov svež postopek moraš pa žal osebno tja (čeprav pri meni ni bilo nič drugače kot pri razgovoru po telefonu). Verjetno bi morala pri naročanju napisati nekam, da prosiš telefonski razgovor za prenos ?

@Arnika23 kako kaže pri tebi? Je ponehala krvavitev?

New Report

Close