OBMP – IVF 2023
Zdravo punce. Okoli teh krvavitev je vedno vse mozno, tako da ni konca, dokler ni dokazano drugace. Pri sebi sicer vem, da zame izcedki niso nikoli pomenili dobrega izida (zaceli so se razlicno, na 8., 9. ali 11. dan), pri marsikateri drugi punci pa je bila na koncu zdrava nosecnost. Drzim pesti @nesrecnica in @upanje ?
@mandarina, zaenkrat kaze dobro ?, M ni bilo tudi danes, 28. dan, CB bom delala jutri, navadni, v sredo digitalni. V sredo bi morala imet krvnega, ampak sem danes pisala, ce lahko pridem v cetrtek, ker imam v sredo guzvo v sluzbi in ne morem manjkat. Kar precej me tisci v maternici, tak da je ? razgrajac ? Ah ja, ko ze mislis, da je dolga pot za tabo, se se ena daljsa odpre. Se dobro, da sem vajena “hodit” ?♀️???
P.s. @upanje, meni so v mb enkrat rekli pri krvavitvi, naj najhitreje 11. dan, se bolje 12. dan naredim CB in nato lahko preneham, ce bo negativen test.
Jaz sem klicala 10. dan po prenosu, da že štiri dni krvavim, da je neuspešen postopek, da pa se ni vlilo. Sestra mi je rekla, da naj se prijavim na nov postopek, potem pa še da naj doma naredim test za vsak slučaj. Zdelo se mi je popolnoma brezupno lulati in gledati minus, ampak sem naredila test in je bil +2-3 tedne. Bila sem res presenečena in presrečna. Vem, da marsikatera krvavitev žal ni uspešna, ampak vseeno ne predčasno obupati. Splača se narediti test. Srečno!!
@fracek ❤❤❤❤ da le tako ostane! Sporoci kaksni bodo rezultati! ??
Punce lepo pozdravljene,
obračam se na vas, čeprav moje vprašanje ne bo vezano direktno na IVF. Sem namreč na začetku poti do tja. S partnerjem se soočava z neplodnostjo, januarja je bilo eno leto nezaščitenih spolnih odnosov, vmes sem imela eno biokemično nosečnost, stara sem 35, partner 34.
Zanima me, če katera hodi oz. bi lahko priporočila kakšnega dobrega psihoterapevta za to področje v Ljubljani. Sama sem namreč psihočno tako na dnu in me je že sedaj stran procesa, vseh preiskav – vem, da je to prvi korak k temu, da ugotovimo, kaj je narobe, ampak meni je že navaden zdravniški pregled npr. na medicini dela, tako velik stres, da si ne predstavljam, kako bom šla čez vse to. Ko berem vaše zapise, vas res občudujem, da se tako pokončno borite, zase se mi zdi, da brez pomoči, ne bom zmogla. No upam vsaj, da mi lahko kdo na tem svetu pomaga, da glavo spravim v red. Hvala vam in srečno vsem!
@Fracek naj tako ostane ? ja sem do danes imela res dober občutek, danes mi je vse dol padlo, ampak ja, vem, da se lahko obrne tako v + kakor v -.
@Cvetkamarjetka622 hvala ti za to izkušnjo, meni daje neko upanje, čeprav do sedaj izcedki in krvavitve niso zame nikoli pomenili dobrega konca…
@fracek ❤️❤️❤️
@nesrecnica❤️❤️❤️
@Fracek čestitke ? naj ostane pri tebi do konca ? meni je zvečer ponehala krvavitev, zdaj pa spet malo krvavim… Ne vem kam to pelje ?♀️
@fracek ???? ne morem ti povedati kako sem vesela. ❤❤❤ da nas ne bos zdaj kar zapustila. Js hocem bit na tekocem! ???
@(ne)srecnica tudi zate se vedno stiskam pesti ?
@Fracek, jeeeeeeej, supeeeer ??❤️❤️ To je pa ressss lepoooo ❤️ Naj tako ostane do konca ?
@Fracek – iiiiii, tudi jaz super vesela za obetaven začetek in tako lepe novice ??? stiskam pesti do konca. ☺️
@(ne)srečnica seveda tudi nate mislim in močno stiskam pesti za najboljši končni izid ??
Čestitam vsem, ki imate dobre novice. ?
Nekaj časa spremljam ta forum in zmeraj bolj opažam, da je pa prav očitno da nas na kliniki zelo malo pripravijo na postopke ki nas čakajo ? se mi zdi, da je pri vsaki fazi čakanja nekaj kaj se lahko zatakne in o tem sploh ne vemo, če same ne raziskujemo. Nas samo pustijo da čakamo in smo same s svojimi mislimi in skrbmi ?? (vsaj moj se čisto drugeče spopada s situacijo)
Meni osebno se poraja zmeraj več vprašanj.. če ima katera kaj odgovorov bom vesela ? meni so samo rekli, da če ni krvavitve pridem na krvnega, če pa je pa ni treba hodit.. zakaj nam ne povejo bolj natančno kakšna krvavitev je še ok, da ni treba panike zganjat in do kdaj je treba uporabljat progresteron? Ali si s prenehanjem uporabe lahko škodimo na izid postopka? In zakaj nas ne prelgedajo po neuspehu? Ta telefonski posvet je kar nekaj..
In pol ko ne uspe, zakaj nepovejo kaj več? Kdaj, kako nadaljevat? Hjoj.. Kakšna je uspešnost odmrzovanja zamrznjenčkov? (Trenutno me panika grabi, da ne uspe odmrznitev) In če to ne usep kak hitro gremo lahko v nov postopek? In predvsem kdaj?
No sem vam dala malo predlogov za razmišljat med čakanjem ?
Srečno vsem..
@Pika.973 meni so vedno rekli, da nadaljujem s progesteronom (do krvnega) tudi če se pojavijo izcedki ali krvavitev. Zdaj če se res vlije po mojem najboljše da pokličeš, ti oni naročijo kdaj narediš test in potem povedo kako naprej…
Če se progesteronom nehaš v svežem postopku pa si noseča bi lahko načeloma izgubila otroka, če bi imela v telesu premalo progesterona. Pri prenosu zamrznjenčkov pa naj bi imeli v telesu po naravi dovolj progesterona.
Pregledajo te ne, ker tako nimajo kaj – saj tudi ne vedo zakaj ni uspelo in ne kaj bi lahko naredil, da bi naslednjič uspelo… Pa čakalne dobe so dolge in pacientk nas je preveč..
Ko ne uspe, če imaš ? greš lahko takoj z naslednjo M v nov postopek.
Glede uspešnosti odmrzovanja žal nimam podatka, se pa meni še ni zgodilo, da ne bi preživeli odmrzovanja, niti nobene punce ne poznam (niti nisem brala o nobeni), ki bi se ji to zgodilo… Če imata več ? in en ne preživi pač odmrznejo drugega.
Če prenos ne uspe in imata še ?gresta z naslednjo M v nov prenos, če ? nimata več morata na posvet na kliniko, dobita novo napotnico in začnete postopek od začetka (injekcije, punkcija, oploditev).
Meni dones niti tocno ni povedala kako pa kaj. Sam rekla je gospa niste noseci in se narocete na novo. Jaz imam se 6 ?.
in sem jaz potem povedala da pac M nimam se in je rekla potem ce ne dobite se 1 teden poklicete spet. In to je to. Bom za usak slucaj se jutri nerdila test doma ce bo kaksen + dobro ce ne nimam kaj moram pocakat na M??.
Upam da druga runda mi bo uspela ??
srecno punce ❤️
Pika.973 pri meni je bilo pri prenosu zmrnjenckov tako, da so 2 odmrznili ker en ni prezivel postopka odmrznitve. Imela sem jih 7, tko da so mi takrat ko sem ze lezala na gin. stolu tik pred transferjem povedali da 1 ni prezivel in da so pac se enega odmrznili. Prejsnji teden sem imela ponovno prenos pa so samo 1 odmrznili.
Srecno vsem ?