Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@Monika804 dejansko ni kaj dosti razlike v samem poteku postopkov, malo imajo drugačen pristop in odnos. Jaz bi vama svetovala, da gresta v Lj, če vama je bližje, ampak ne preko Postojne, in si izbereta drugega G, ki vama bo prisluhnil in vaju bo napotil na preiskave. Lahko pa načeloma tudi osebnega G prosiš za napotnico za testiranje za APS.

Mene pa zanima, kaksen je kaj vas seksualni lajf ko ste med in v teh postopkih? Midva recimo oba tretirava najino zvezo kot dobro, se mava rada.. seksava pa ful malo. Medtem ko cakate na nov postopek, delate ovulacijske teste, seksate na “prave” dneve? Pri nama katastrofa… ker se opirava samo se na znanost ocitno in sem prav zalostna, ker se pocutim butasto. Danes imam O in sem hotla da bi probala… mogce pa rata cudez. Ampk on ne more, ker je mastrubiral in pac je brezveze… in ni vedel, da mam O sicer ne bi. To mu verjamem.

Aja pa se to… midva sva skupaj 17 let in je normalno, da ne seksava vec kot vcasih… Pomislim pa kdaj, da ni problem samo nepojasnjena neplodnost in mojih 36 let… da ce bi bila v novi zvezi kjer bi seksala non stop, bi morda kaj ratalo…

Upam, da vam ni prevec obcutljiva tema ampak danes sem se res znasla v manjsi psiho krizi in razmisljam vse sorte.

Hej punce. Blizajo se “kriticni” dnevi, ker pa sem zaradi 2 biokemicnih nosecnosti se bolj radovedna, sem danes testirala, ko imam ravno nekaj testov na zalogi. Zacela sem sicer z poceni, one step, in kar konkretna crtica po minuti, dveh za 7. dan. Seveda vesela za crtico, na drugi strani pa vemo, da “ena lastovka se ne prinese pomladi”. Drzite pesti ??❤

@fracek waaaaau ? imam kar kurjo kozo! Da le ostane pri tebi!!! ❤❤❤ Mi gre kr na jok, res drzim pesti. ??

Živijo punce. Sem nova in za mano je prvi neuspešen ivf postopek.  Ker nimam zamrznjenčkev sem se naročila na nov postopek. Pri genikologu sem naročena konec maja, naslednja menstruacija pa naj bi prišla sredi junija.

Zanima me ali bom s postopkom injekcij začela z junijsko menstruacijo ali se bom šele takrat naročila na posvet (stara porodnišnica) kot v prvem postopku. Hvala za odgovor.

Srečno vsem.

@Fracek, čestitaaaam, naj tako ostane ❤️?

@Fracek naj ostane tako ??

@Anonimno
9650 ko boš maja dobila novo napotnico jo čim prej aktiviraj in prosi, če lahko v istem ciklu dobiš datum za sprejem. Potem bi se junija načeloma začela pikati – se pa bojim, da bo ravno čas dopustov in boš morala počakati..

Fracek super naj tako ostane ??

Jaz pa sem še danes na krvnem testu potrdila to, da nama žal ni uspelo ?. Sedaj še imam 3 ??, me pa zanima ali ste same rekle koliko zarodkov se vam vstavi? Nekaj sem tak razmišljala, glede nato da so samo 3 je da bi 1x poskusila 2 in enkrat potem se enega. In če to nebi uspelo bi potem se čez poletje naročila na novo punkcijo ??

Vso srečo vsem ki čakate na + ??

@Fracek čestitke ??? prav vesela sem, ko vidim, da kateri uspe.

@Tejchy452 žal mi je, da ni uspelo. Ne obupat, enkrat nam bo vsem ratalo. Kar se tiče števila prenosov zarodkov, sem jaz na tel. razgovoru za napotnico za prenos zamrznjenčka prosila ginek. če bi mi lahko vstavili 2, pa se je strinjala z mano in na izvid napisala, da predlaga prenos 2 zarodkov. Čeprav mi je ginekolog na zadnjem posvetu odsvetoval prenos 2, ker so nosečnosti z dvojčki rizične ?

Jaz sem imela 6 zamrznjenih v 4ih slamicah. Prva dva prenosa so mi vstavili po enega,tretjic in cetrtic pa po dva. Ce so jih ze tako zamrznili,po dva,jih ne bom stran metala.? ne vem pa ce lahko iz slamice v kateri sta dva,odmrznejo samo enega..

@Fracek čestitke 🙂 res sem vesela zate, upam da tale mala pikica ostane s tabo.

Punce mene zanima kam naj se obrnem za prenos zamrznjenčka? Predvidevam, da rabim novo napotnico, koga naj kontaktiram? Drugače sem vodena v Postojni a tam so mi rekli, da naj se obrnem na kliniko v Lj. Ima mogoče katera kak kontakt/mail?

@lipa16 napotnico ti izda G, ki te vodi, tako da mislim da javiš v Postojno, da ti izdajo napotnico, potem pa se javiš na mail [email protected]

@Fracek čestitke ?? in naj ostane tako. Zdaj že predlansko poletje sva bili skupaj nosečki. Pri meni je bila potem prazna gestacijska vrečka, pri tebi pa ni bilo utripa, kakor se spomnim. Moj mali princ sedaj že en mesec razveseljuje vse nas, tebi pa tudi iz dna srca privoščim, da ti uspe. Tudi vsem ostalim seveda. Ko dobiš to malo srečo v roke, je poplačano vse za nazaj. ?

Dobro jutro ? Danes sem pokonci ze od 4, vstanem, si recem, pa ti si nora malo, se na silo stlacim nazaj v posteljo, pa vec kot do petih ni slo. Se dobro, da hodim delat, da bo malo minilo.

@Mandarina
?? meni pa je slo na jok, ko sem tvoje sporocilo prebrala. ?? HVALA. Ne vem kako naj to drugace razlozim, ampak pri neugodni statistiki za moja leta, sem nenormalno vesela ze tega, da se je ocitno vgnezdil divjak ? vse ostalo bo, ce bo, presezek in nato vedno znova neki mejniki, katerih se se predobro zavedam, zato odlagam misel na to in se veselim trenutne situacije.

Hvala tudi ostalim puncam, ki stiskate pesti, podpora v teh dneh je res dragocena. ❤

@Pikica
, drzi. Ah to predlansko poletje, me je precej zdelalo in postavilo na realna tla. Cestitke za fantka ? maksimalno uzivajta v cartanju. Res lepo in spodbudni prebrati vsako zgodbo o uspehu ?

@Vprasanje
, jaz bi tako rekla … po toliko skupnih letih je verjetno cisto normalno, da ne skaceta vsak prost trenutek en po drugem. Se pa tako dobro poznata in ce odnos stima, bo pa partner tudi razumel, da moznosti za naravno zanositev vseeno obstajajo, se posebej, ce je z obema vse ok, tako da vsega ne gre prepustiti znanosti in se je smiselno pogovorit okrog tega, da imata redne SO vsaj par dni pred in po ovulaciji. Imam za sabo dolgoletno zvezo, v kateri sicer nisva nacrtovala otroka, seksa pa tudi zadnje leto dni ni vec bilo. Meni je to pomemben del partnerskega odnosa, zato je bil to eden izmed razlogov, da sem zvezo koncala. S sedanjim partnerjem teh tezav ni, pa vseeno vidis, da se najdemo na istem forumu ? bila pa sem tvojih let, ko sva pricela delat na otroku. Kljub rednim odnosom in nepojasnjeni neplodnosti, razen z dejstvom, da gre za pozno reproduktivno obdobje, nama naravno nikoli ni uspelo. Srecno in pogumno na poti ?

@Fracek te imam v mislih in res močno držim pesti, da tale tvoj ?ostane pri tebi vseh 9 mesecev in, da končno dobiš svojega dojenčka v roke ? in seveda upam enako tudi zase, pa za Ananasko ?

Pa da bo naša Mandarina imela mirno nosečnost do konca, seveda ?

zdaj sem pa že kar precej zahtevala od vesolja ?

Joj punce, ko se vidve dobita vajine dojencle v roke in ko malo zrastejo, naredimo kar zbor IVFjevckev ?

@fracek
bos se kaj testirala?

@(ne)srecnica kako si ti kej? Kdaj bomo testiral? ?

@Mandarina638 sem šele 5 dan, je še prezgodaj, pa tudi drugače ne zaupam glih testom, ker mi urinski kažejo +, ki jih na krvnem pol ni ?‍?

Odvisno katere teste uporabljas. Js se vedno najbolj zaupam CB. V tej nosecnosti sem prvic kupila trakce First sign, prej se nikoli nisem imela trakcev in je bila tako rahla crtica da ce ne bi prej delala testa CB, ki pokaze tedne, bi bila prepricana, da je test negativen. Nevem no, pa naj bi bili bolj obcutljivi kot CB.

@nesrecnica, se pridruzujem tvojim zahtevam v vesolje, da ne bo prevec navala samo z ene strani ??❤

@mandarina
, ja kakopak, danes sem spet  z OS, je ze malo mocnejsa kot vceraj, jutri po mojem spustim, pa spet v nedeljo, ce bo sreca dana ?

Jooooj, takoj podpisem za zbor, samo da ze pridejo ta tezko pricakovana deca ? come to mama ? ?‍♀️?‍♀️???

New Report

Close