Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Jaz imam v začetku marca sprejem za 2. postopek IVF. Pisali so mi, da je lahko izvid za SPB star največ 1 leto. Moj bo potekel februarja in rabim novega. Ginek. sem pisala za napotnico, pa mi je odgovorila, da naj se zglasim na svetovanju v Leonišču ? nimam pojma kje je to. Mi lahko prosim katera pomaga, kako ste prišle do napotnice.

@Upanje111 jaz sem dobila na posvetu pred drugim postopkom, mislim pa da drugače lahko samo njim v Leonišče sporočiš, da rabiš in greš potem tja v sprejemno pisarno iskati – verjetno je to mišljeno.

@lučka709 v Lj meni niso nikoli nič rekli v stilu, da bodo preverili endometrij je pa res, da nekaj pogleda pred prenosom ?‍♀️

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 17.02.2023 ob 10:10

@Mandarina638 ti pa Fracek imata že nekaj upanja, jaz pa še ne, bom pa do pustnega torka tudi jaz imela prenos menda ?

Juhuhuhu drzim pesti tudi zate ??

Moj postopek se ocitno spet slabo koncuje. Enako kot prejsnjic, zopet 7. dan po prenosu glavobol in mocni krci v maternici, tudi ostanki utrogestana so ze zelo rjavo/rdece obarvani.

Sploh ne vem tocno kako se pocutim. Jezna, zalostna in otopela hkrati.

Mi prosim katera pove, kako je za naslednjega zamrznjencka ? Se samo prijavim na sprejem ali rabim spet novo napotnico in posvet?

@mentos475 pa ne no… Mogoče je pa vseeno vgnezditev? V Lj se prijaviš na telefonski razgovor, dobiš novo napotnico in se potem prijaviš na prenos.

Jaz sem po napotnico za spb šla nekako zadnji moment ker mi je čisto ušlo iz glave da je potekla januarja, sem šla kar direktno v Leonišče moja gineko. ta dan ni imela ambulante ampak so me poslali k nadomestni , počakala sem 15 min in dobila napotnice zase in za moža.. je bila sestra prijazna. Tako da probajte tako saj je vseeno katera gineko. vam izda napotnico važno da jo imate…

V torek punkcija! Juhu!
In še eno “tehnično” vprašanje.. za prenos- ali bo 3. ali 5.dan, mož je na službenem potovanju. Obstaja možnost overitve dovoljenja za prenos.. to sem prebrala na strank MB klinike. Je možno tako narediti tudi v Lj?

@prvic ivf on bo na dan punkcije podpisal dovoljenje tudi za prenos in na dan prenosa sploh ne rabi s tabo. Na dan punkcije pa odda seme, zati mora biti zraven (verjetno bi pa lahko ti imela pooblastilo, če se uporabi zamrznjeno seme oz če on ne more s tabo priti, pa naredi izliv doma – samo to mora isti dan narediti).

Drugače pa seveda je možno pooblastilo tudi v Lj

@ (Ne)srečnica O super, sem mislila da more biti tudi na dan prenosa prisoten.

Na dan punkcije bo z mano seveda. V četrtek pa že odpotuje. Bova še v torek vprašala in povedala za situacijo. Kaj čmo ?‍♀️

Bibika11 in (Ne)srečnica hvala. Bom stopila kar do Leonišča. Pa še zadnjič, ko sem bila na posvetu sem vprašala, če mi še vsi izvidi veljajo in je bilo rečeno, da ja. No, in potem dobim termin za sprejem v 2. postopek, pa mi napišejo, da je lahko izvid SPB star največ 1 leto ?

@prvic ivf pri svežem prenosu ne rabi biti, za prenos ? pa ja 🙂 vso srečo ?

Pozdravljene,

pred 1 mesecem sem imela splav, zaradi nerazvijanja ploda. Sedaj mi je ginekolog izdal napotnico za nov postopek. V glavi sem imela, da napotnica velja 1 leto in imam tudi toliko časa, da se naročim, ko pa sem prejela napotnico pa je na njej bil rok za naročanje manj kot 1 mesec. Trenutno psihično še nisem pripravljena na nov postopek. Kaj lahko sedaj storim? Pokličem ginekologa, da jo “prekliče”? Ali se preprosto ne naročim? So kakšne posledice, če napotnica preteče in je ne koristim? Ali pa se lahko naročim in na kliniko javim, da še nisem pripravljena?  Hvala za odgovore…

@AnonimnA1 mislim, da je ta 1 mesec mišljen, da se napotnico akrivira, potem v sam postopek pa greš lahko tudi kasneje (zdaj kako dolgo velja pa žal ne vem). Če napotnice ne aktiviraš pa propade in ti morajo izdati novo. Najboljše da preveriš kako dolgo velja napotnica in se potem odločiš ali jo aktiviraš ali ne.

@prvic ivf,jst mam tut punkcijo u torek?

A se po prenosu kaj pazite ali se vedete enako, npr. vec pocivate…? Ima to dejansko sploh kaksen vpliv?

@nikita 21 a si bila včeraj na UZ? Mene je skoraj kap, ko sem videla koliko nas je bilo in še koliko deklet/žen je čakalo v ambulanti za prenos/punkcijo. Kot sem razumela imam vsaj 6 dovolj velikih foliklov..upam, da so tudi celice noter.

Držim pesti, da bova uspešni 😉

@Arnika23 a so ti delali UZ pri prenosu ali ne?

@Upanje baje da ne moreš z ničemer vplivati, je pa fajn da so vzameš par dni bolniške, da se izogibaš stresa in pa ne pretiravaj z ničemer. Živi čim bolj normalno.

(Ne)srečnica meni so pri zadnjem prenosu zamrznjenčka v decembru med prenosom delali UZ. Najprej vaginalnega, nato pa med samim prenosom še preko trebuha. Zdravnica je delala UZ in spremljala, specializantka pa je izvajala prenos.Sem imela full dober občutek, da bo ratalo,ker so se res trudile najti najboljše mesto za vstavitev, pa žal kljub temu vseeno ni uspelo.

New Report

Close