OBMP – IVF 2023
Jaz sem sedaj 7 dan po prenosu in me je ponoči grozno bolel trebuh sem samo šla na wc pogledala samo da ni krvavitev… Drugače pa me vse boli isto kot pred menstruacijo, tako da se bojim da bo prišla. Doma imam sicer samo še en test ampak sem rekla, da bi rada zdržala brez da ga naredim, če seveda ne bo prišla M. Kdaj ste drugače ve kaj delale teste?
Držim pesti za vse????
@optimistka13 se strinjam s Fracek, da ponovi test, lahko je bila to vgnezditev ?
@lučka338 saj greš lahko z 2M po neuspešnem prenosu po ?(razen če gre za hiperstimulacije).
Meni je ginekologinja rekla, da ni treba toliko čakat in mi takoj dala napotnico in da lahko z naslednjim ciklom grem po zamrznjenčka. Sestre so rekle da je treba toliko čakat in pol so mi dale tak datum da je zajel novoletni dopust in pol sem čakala 3 mesece. (Zaradi hiperstimulacije nisem imela sveži prenos.)
Mogoče pomaga če prej dobiš napotnico, naročajo pa sestre… tako da ne vem.
Poskusi
Za prej dobiti napotnico pomaga, če izbereš, da te obravnava ginekolog, ki ima najprej frej termin. Sem danes izvedela da je tudi to možno. Naročila sem se prek spleta včeraj in so me danes klicale in ponudile ful enih terminov že naslednji teden, sicer so mi že po mailu poslale ene datume za posvet za april pri moji ginekologinji… Mi je pa že čist vseen kdo bo, sam naj se premika naprej.
Sem bila pozitivno presenečena nad tek njihovim klicom.
@fracek si imela prenos? ??
@nikita21 v Lj ga rabiš, če imaš sedacijo ali splošno anastezijo, za lokalno pa ne.
@fracek pa ti spokajo same te ciste? meni je sedaj ce prav razumem ta cista oz ti dve cisti, sta ustavili cikel, zato me je sedaj dal na primulut za nevem koliko dni še in upa da potem ko sporzimo menstruacijo to poci,.. drugace laparoskopija 😛 (bruh bruh bruh)
kar se tice tvojega izvida je vse BP, če jaz prav raumem, lahko pa nalepis izvid v abc ginekologije in za mnenje prosis dr.pusenjaka, ponavadi je hitro odziven; kar jaz vem iz svoje stroke in pubmeda je samo tole kar kopiram spodaj: Kar se pa tice tega kar najdes o markerjih pa mirno, ker markerji niso namenjeni odkrivanju bolezni (raka), ampak spremlanju,.. ce se damo vsi testirat je od vsak od nas pozitiven na kak marker.
Therefore, in current clinical practice, CD138 immunohistochemistry is used for the detection of chronic endometritis to improve its diagnosis rate;
dobro opravi danes!
@Mandarina, imela ?? in @Evy, hvala ❤
Evy, pred kaksnimi 5 leti sem imela mocne bolecine na desni strani in me je sredi dela tako zarezalo, da sem se kar malo pocepnila od sile. Takrat sem se najprej obrnila na OZ (sem mislila, ce je slucajno slepic), ki me je napotil na GK. Takrat sem ze laufala okoli osebnega G in imela pregled nekaj dni pred temi tezavami (mislim, da je bilo v casu, ko sem veliko krvavela po odnosih), mi je takrat sicer rekel, da imam veliko cisto, ampak nic posebnega. Ko sem po tej bolecini prisla do pregleda, pa ciste ni bilo vec, tako da je rekel, da je bila ta bolecina od razpoka, za vsak slucaj sem tam naredila se test nosecnosti. To je moja prva izkusnja s cisto. Dvakrat ali trikrat pa so jo zasledili se med UZ v neplodnostni, ampak niso povzrocale posebnih tezav in ni bilo potrebno posebno zdravljenje, zginile do naslednjic, eno sem si celo “nesla zraven” na zadnjo punkcijo.
Srecno vsem ?
@fracek juhuhuhu odstevava skupaj, js imam v torek prvi pregled. Drzim pesti! ???
Pozdravljene, jaz vas redno spremljam, ze od 2020, se pa redko oglasim.
Drzim pesti, da nam vsem cim prej uspe ?
@Lučka394, jaz sem imela ze veckrat podobno situacijo z debelo sluznico. Imela sem 9 prenosov, pri tem veckrat sluznico 18 ali 20mm in so mi vseeno vstavili – vedno neuspesno razen 1-2 biokemicni.
Zdaj mi v Mb predlagajo, da bi dobila neke injekcije, s katerimi bi mi zavrli delovanje hipofize in posledicno nastajanje hormonov, da bi se mi sluznica scistila. Ce se to ne bi bilo ok, pa se abrazija.
Je imela katera taksen primer? Malo me je strah tega. Ze tako niso ti hormoni nedolzni, zdj pa se to?
Kako zgleda abrazija? Sem brala, da nekaterim to naredijo po splavu.
@Mandarina, juhuhu, samo se par dni in bo ze pregled. Sva docakali skupno odstevanje ? Drzim pesti za mocnega in poskocnega srcka, itak bo vse ok. ❤ Pol pa bomo se dalje odstevali par dni in vidli, kaj bosta ?? od @nesrecnice in mene rekla ? Itak delam in bo cel teden takoj okoli ?
Srecno vsem ?????
(ne)srecnica js bom ze drugo leto zaporedoma krof ? vidve pa ce ne ze v torek pa par dni kasnej prave srecke nosecke ??
@fracek tud meni dnevi bezijo, sine je imel vceraj pol leta, sploh ne vem kdaj je minilo? tako da odstevamo! Mislim nate ?
Na dan prenosa tudi preverijo endometrij ali pač v stilu “bo kaj bo” vstavijo zarodek? Se lahko odločiš, da ne prideš na svež ampak, da boš čakal na zamrznjenčke? Lani po punkciji sem imela kar zelo boleč trebuh in si niti ne predstavljam kako lahko potem greš še na prenos in upaš, da bo kaj s tega. Sedaj pa še ta nenavaden in zadebeljen endometrij.Bi skoraj raje počakala na prenos zamrznjenčka (če seveda bo kak), da se endometrij pomiri.
@lučka709, ne vem kako je v Lj, ampak v Mb sicer pred prenosom pogledajo maternico, ampak ko si ze na mizi, seveda vstavijo.
Meni so zdaj pri svezem prenosu hoteli vstaviti 2 zarodka, pa sem rekla, da bi samo enega, ker sem imela obicajno pri svezih prenosih se debelejso sluznico kot drugace. Se dobro, da sem se tako odlocila, ker je bilo spet neuspesno. In mi je ostal samo en zamrznjencek.
Si imela ze veckrat debelejso sluznico ali samo tokrat?