Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@Upanje tako kot ti je ze (ne)srecnica napisala. Jaz sem zdaj pri prenosu zamrznjencka dobila na odpustnici napisano, da priporocajo 3 dni bolniske. Jaz sem si to razlozila kot da je za dan transferja bolniska + dodatne tri dni, in tako sem tudi dobila pri osebni zdravnici.

Nevem zakaj se nekateri obnasajo, kot da iz svojega zepa to placujejo ?? Poznam celo punce, ki so po transferju zamrznjencka bile doma vseh 14 dni do krvnega testa..

@(Ne)srečnica

Jaz sem imela podobno izkusnjo zadnjic v Lj… moja G si je zapisovala, ena blond specializantka (ki je kasneje tud delala prenos) pa je merila debelino endometrija… in pove kolko mm je, pa rece moja G, da je bilo zadnjic xy (nekaj vec). In potem se nekaj meri… pa rece moja G, da bo napisala kar tolko kot je blo zadnjic. HALO. Sm bla tiho.. si mislila svoje… dobila sem slab obcutek. In mi je zal, ker moram tja hodit in sem odvisna od njih. Tko kot smo vse tukaj… vse, res vse bi dala, da ne bi bilo tako.

In nisem vam povedala, kako je izgledal moj zadnji telefonski posvet. Sm si rekla, da zdej jo bom pa vprasala stvari, ki so me zanimale… sem si izpisala vprasanja, delala od doma, da sem imela zasebnost. In me poklice… rece vi ste za nov prenos ET, ker zadnjic ni uspelo… ok potem vam kar napisem novo napotnico. To je blo vse od nje. Sem prosila, ce ji lahko povem kake tezave sem imela in ce lahko kaj spremenimo… je rekla da je komaj drugi prenos in nimava kaj spreminjat… Potem sem prosila se za par vprasanj, me je zelo prijazno skenslala in nism mogla verjet, kako se je pogovor koncal. Ne rabim cvekat z njo, zelela sem samo par stvari vprasat in prosit. Ni dovolila vprasanj. Dobila pa sem Femaro. In to je bil izkupucek. In jst v jok, k nism mogla verjet, kako je mozno, da nimas opcije vprasat oz povedat kake tezave mas. In se mi je prou zamerilo it po ?. Pa nism neka jokica, ma me je odnos totalno presenetu. Njen glas pa narejeno prijazn, obvlada prijazno skenslat pacienta, za to ji pa res lahko cestitam.? Dr. Jancarjeva, ki je vsem tu gor top.

@upanje, to pa imamo v Mb res sreco, ker si tudi po prenosu ? na bolniski do krvnega in potem mislim da tudi do potrditvenega Uz komot dalje. Tudi meni ni jasno, zakaj tu toliko kompliciranja.

@Evy
, uf, koncalo se je z najboljso mozno opcijo. Upam, da cim prej pocijo in normalno dalje. Imam pa zadnja leta tudi jaz pogost pojav cist.

Danes sem dobila izvid biopsije. Izkljucen je kronicni endometritis, pise pa, da moram z izvidom k izbranemu ginekogu, zato me je malo panika. Se katera kaj spozna? Bom slikala in poslala jutri na kliniko ginekologinji:

Pise pa naslednje:

Vzorec endometrija z znaki proliferacije. Zleze primerno goste, deloma tubularne, deloma zvijugane. Stroma neenakomerno gosta, v celotnem vzorcu ena CD138 pozitivna celica. Povrsino in zleze openja enoskladni visokoprizmatski epitel, brez znakov displazije, s tubarno metaplazijo.

A je kaj za skrbet? Malo guglam, pa zacne strani z raki ipd. ven metat, sem raje kar zaprla. ?

Punce ne obupati nikoli. Po vseh neuspelih punkcijah pri rešu in klinikah češke, smo naredili pavzo in spontano zanosili. Ravnokar se igram z majcenim otročkom in sem neizmerno srečen. ?

@Summertime oh groza. Ma ze tko nam je tezko, potem pa se ta njihov odnos, da te res vse mine.

Jaz sem sicer pri drugi zdravnici, ampak sem imela tudi zelo slabo izkusnjo s telefonskim posvetom. Zdravnica pri sebi sploh ni imela zadnjih izvidov, tako da sem ji morala jaz razlagat, kaksni so bili rezultati postopka in namesto odgovorov sem dobila napotnico za prenos zamrznjencka in to je bilo to.

Tudi nic nisva govorili o stevilu zarodkov, ki bi jih prenesli. In potem sva sla v petek na transfer in naju sestra sprasuje, ce bi enega ali kako. Sva rekla, da ne veva in da bi rada, da nama nekdo pojasni. No po pol ure so nasli zdravnico (nevem katera je bila), ki si je vzela 10min in nama razlozila.

Kako bi bilo vse drugace, ce bi si na zacetku (se pred postopki), nekdo vzel tistih 15 min in malo razlozil stvari. Tako pa je ogromno ene dodatne slabe volje, ki je cisto nepotrebna.

Jaz sem imela v vsakem postopku do sedaj vsaj na neki tocki kaksno slabo oz. bizarno izkusnjo. In to mi res ni kul, sploh glede na to za kaj smo tam

@fracek raje ne guglat, ker to so vedno ekstra slabe diagnoze. Zal ti ne morem nic pomagat kaj pomeni diagnoza, ampak mocno drzim pesti, da je vse ok ?

Ocitno smo na UZ za ? vse imele isto mlado specialitantko..? jaz pa nisem bila tiho; sem ji kar rekla, da na desni ne more bit taksne velikosti, ker je bil 3 dni nazaj 10, 11.. in potem se, ce je res prepricana, da je na levi vodilni, glede na to, da me je res bolelo na desni.. pa je dr. potem preverila in je bilo res ok.. btw (ne)srecnica: ocitno res vzamejo povprecno velikost folikla..

sem bila pa v soboto res vesela, da je bil UZ v pritlicju pri izkuseni dr., ker tale ambulanta gor je res …. no comment! Sploh glede zasebnosti!! ?

Skratka v soboto imam prvic prenos ?.. zaenkrat grem optimisticno v to + ze par dni jemljem aspirin, tako da ?.. ?

@Summertime mi je žal, da si imela slabo izkušnjo z njo, jaz sem bila sicer na posvetu v živo pred 2 postopkom tudi kar razočarana, ko mi je rekla, da nimamo kaj spreminjati razen doze zdravil, da na vgnezditev ne moremo vplivati ipd. Ampak potem ko sem imela razgovor po telefonu za ? sem se pa uspela malo bolj pogovoriti in mi je tudi predpisala potem Femaro, Aspirin in Medrol. Tako, da mogoče je res odvisno od tega koliko je zasedena (če se ji mudi te na hitro odpravi) oz od tega kako hitro se pustiš odpraviti… Jaz ti svetujem, da greš kljub vsemu pozitivno v prenos in se posvetiš pozitivnim mislim ?

@Arnika23 jaz sem tudi upala na prenos v soboto, pa žal ne gre po mojih željah, je pa res razlika UZ v pritličju ali gor, sploh zdaj ko so gor ukinili kabino (to pa res se mi ni zdelo ok). Sva se pa skoraj gotovo videli v soboto na UZ, škoda da si nisva povedale kako se prepoznati ?

A za aspirin so ti oni rekli, da začneš pred prenosom? Ker meni je pa na sprejemu sestra prav poudarila, da naj ne jemljem prej?

@Summertime in @(Ne)srečnica ojoj zdaj sta me pa mal prestrašili :), naslednji petek imam prvi posvet pri njej in se sedaj bojim, da bi me na hitro skenslala. Jaz sem bila enkrat pri njej pred laparo in se mi je res zdela top (mogoče sem ujela pravi dan). Upam, da se mi bo uspelo dogovoriti za naprej, držite pesti! Vama pa obema SREČNO naprej!

@ursa2021 jaz sem do zdaj res samo 1x naletela na tak slabši odnos, ob ostalih posvetih sem se pa vse uspela dogovoriti

@(ne)srecnica meni v tem postopku niso predpisali aspirina (ostal mi je od decembra, ko sem imela hiperstimulacijo), zato ga jemljem na lastno pest.. sem si pa sama “dolocila uporabo” glede na izkusnje iz tega foruma.. ? itak mislim, da je tale forum boljsi guide book in dobis vec info kot pa na GK.. ?

@mogoce
so pa tebi rekli, da zacnes jemati s prenosom, ker imas se medrol?

Odgovor na objavo uporabnika
Fracek, 14.02.2023 ob 19:22

@upanje, to pa imamo v Mb res sreco, ker si tudi po prenosu ? na bolniski do krvnega in potem mislim da tudi do potrditvenega Uz komot dalje. Tudi meni ni jasno, zakaj tu toliko kompliciranja.

@Evy
, uf, koncalo se je z najboljso mozno opcijo. Upam, da cim prej pocijo in normalno dalje. Imam pa zadnja leta tudi jaz pogost pojav cist.

Danes sem dobila izvid biopsije. Izkljucen je kronicni endometritis, pise pa, da moram z izvidom k izbranemu ginekogu, zato me je malo panika. Se katera kaj spozna? Bom slikala in poslala jutri na kliniko ginekologinji:

Pise pa naslednje:

Vzorec endometrija z znaki proliferacije. Zleze primerno goste, deloma tubularne, deloma zvijugane. Stroma neenakomerno gosta, v celotnem vzorcu ena CD138 pozitivna celica. Povrsino in zleze openja enoskladni visokoprizmatski epitel, brez znakov displazije, s tubarno metaplazijo.

A je kaj za skrbet? Malo guglam, pa zacne strani z raki ipd. ven metat, sem raje kar zaprla. ?

Tocno to. Ne vem, zakaj taksne razlike v bolniški. Vem, da nekatere dobijo ze takoj bolniško, ko začnejo s postopkom (tudi za prenos zamrznjencka)…

Eno vprašanje – ima se katera tezave z vstavljanjem utrogestana? Se mi zdi, da ga je obcasno vec na spodnjem perilu kot pa ‘v notranjosti’… ?

Wohohooo evo danes sem imela sprejem, merila mi je ena mlada nosečka ? poleg je bila še zdravnica, je gledala od daleč ? v glavnem naj bi bil folikel 20 in endometrij 9, tako da sem dobila stop inekcijo in v sredo imam prenos…sploh nisem pričakovala, da se bo tako hitro odvilo ? novembra sem bila na 6ih UZjih, brez stopke, zdaj pa tako….baje stop inekcija daje dobre rezultate in je veliko nosečk ? ima katera izkušnje?

@Upanje ja pri meni je vcasih tudi tako, pa sploh ni odvisno od tega ali sem bolj aktivna (sprehod) ali pa ce sedim. Sem pa tudi opazila, da si ga vedno tezje vstavljam, kot da bi imela zelo oddebljeno vse skupaj. Danes sem sicer 5 dan po transferju

Kakšno kabino so ukinili zgoraj na UZ-jih? Se potem slečeš pred vsemi?

Odgovor na objavo uporabnika
p1k1ca, 15.02.2023 ob 11:12

Kakšno kabino so ukinili zgoraj na UZ-jih? Se potem slečeš pred vsemi?

Slečeš se pred zdravnico in specializantko, tam čisto na koncu ambulante, v kotu. Men ni bil to problem, js sam upam da so bile meritve prave in da bo tale stop inekcija res sprožila ovulacijo ?

Kabine ni in se slacis pred vsemi, ki so v sobi.

A pa te UZ-ji v 1. nadstropju so samo pri zamrznjenckih ? Prvega ob sprejemu sem imela v pritlicju, drugega pa potem zgoraj.

V prejsnjem postopku sem za vse UZ-je pred punkcijo hodila v pritlicje.

Pa se najverjetneje končuje moj postopek neuspešno. Danes je 10. dan od prenosa in imam rahlo obarvan izcedek. ? Včeraj so me prsi nehale boleti in sem takoj vedela, da nekaj ni…

@optimistka, naredi se kaksen test, morda pa te kaj preseneti ?

Živjo, je možno zaprositi, da greš na prenos zamrznjenčka dve mestruaciji po punkciji (in ne tri)? Sprašujem za Lj.

New Report

Close