OBMP – IVF 2023
@Anonimno 1513 tudi jaz mislim, da gresta na novo v postopek – se pravi pridobita vsak svojo napotnico za zdravljenje neplodnosti in potem naredita preiskave (zdaj vam bodo mogoče priznali), odobritev konzilija in nov postopek. Najboljše sicer, da preverite direktno na kliniki.
@Mandarina638 glede na to, da si ti meni skrivala stvari jih bom pa zdaj jaz tebi ?
@fracek potem bo pocasi dan D, super, javi ko bo, da zacnemo stiskat. ?
@(ne)srecnica ?♀️?♀️?♀️?♀️
Hahaha @mandarina, ce @nesrecnica skriva, da je noseca, ji oprostimo ?
Evo ga, pri meni prenos ? predviden v cetrtek.
@Fracek nisem noseča, nisem še niti prišla do prenosa, ga bom imela za tabo, več kot toliko pa ne povem ?
Pri meni se žal v soboto pol prišla menstra. Testirala sem se pa 10 in včeraj 12 dan in je obakrat – bil. Tako, da sem jim javila da ne grem na krvni..
Včeraj je blo prav hudo vzdušje, ogromno prejokala, danes pa sem že jezna nad vso situacijo.. ?
Držim pesti, da bose ostale uspešnejši februar imele. ?
punce prosim za malo pomoci, vem da sicer to ni poglavitna tematika foruma pa vseeno; tiste ki ste imele izven maternicno; kaksni so bili znaki in kake bete? jaz imam trenutno eno zelo cudno zgodno in me je pocasi malo strah; krvavela od 4. dne po pozitovnem ovul. testu… do menstruacije se zdaj ni prislo; do prave, beta prejsni ponedeljek 47; v cetrtek 40; danes 67.
najlepsa hvala vsem za pomoc (ja jutri grem ba pregled pa vseeno )
@Evy106 pri prvi imn sem imela v 6/7 tednu beto skoraj 5000, se mi je pa en teden pred potrditvenim UZ pojavil rjavkast izcedek in so me takoj poslali na pregled. V drugo se pa točno ne spomnim tedna, nekje med 8/9 je pa bla beta 9700 in se je pojavila sveža kri.
Če res čutiš, da nekaj ne štima, ti predlagam da greš na urgenco in te tam pregledajo ali se pa naročiš čim prej na pregled pri svoji ginekologinji… Glede imn se ni za hecat…
@Pika.973 žal mi je za tak razplet, nobena si tega ne želi, smo pa to vsaj nekatere že večkrat doživele. Jokaj, kriči, daj ven iz sebe žalost in ves, potem pa v nov boj.
@Evy106 jaz žal ne vem koliko sem imela neto pri IMN sem pa imela krvavitev kot pri M in zelo hude bolečine (krče). Pri tebi je možno, da gre za biokemično ali pa za prazno jajce ?♀️ glede na to, da se ne podvaja… Vsekakor upam, da jutri javiš kaj bodo ugotovili…
Pozdravljene.
Sem ena od tistih voajerjev, ki vam sledi in bere vse kar pišete, saj tudi sama živim, doživljam in proživljam….
Mogoče še zberem moči, da vam komu pomagam tako kot vi meni in izpišem svojo IVF zgodbo. Nisem še tam…
Vsem Vam, ki te postopke doživljate in preživljate že dolgo ali prvič, iskreno izražam divljenje. Ste zmagovalke, tudi če se vam tako ne zdi. Tole je res treba imet moči prenašat… Ve tisti ki to živi, ki ne, enostavno ne more vedet. Za sebe lahko rečem da sedaj vem o teh stvareh čist preveč, kot bi si kdaj želela in očitno nas je kar velik…
Zaenkrat bi prosila če bi mi kdo razložil kaj zdej po negativnem krvnem testu?
Kako do zamrznjenčka?
Predvsem pa kako vi dostopate do svojh zdravnikov na reprodukciji?
Imam resne težave stopiti v kontakt s svojo zdravnico. Ona je super, ampak procedura za dostop je pa OMG. Težava je tudi, da je ista zdravnica tudi moja osebna ginekologinja v Leonišču. Verjetno ste preizkusile tisto krožno klicarjenje informacij, kjer nimajo nobenih informacij. 😉
Mogoče imam samo jaz take izkušnje v GK-LJ?
Prosim pomagajte, vsak nasvet bo dobrodošel. Pa želim vam/nam vsem uspešne nosečnosti.
@Evy, mislim nate danes, da se zadeva ne zakomplicira. ?
@Anonimno 1130 v Leonišče se naročiš za telefonski razgovor z G (baje da imajo zdaj nek nov način naročanja preko obrazca) in dobiš tam novo napotnico, jo v roku 14 dni aktiviraš ter se z naslednjo M lahko prijaviš za prenos.
Jaz sem sicer do sedaj za naročanje vedno pisala kar na mail za naročanje od Leonišča, imam pa tudi službeni mail od zdravnice, tako da sem ji tja pisala, če je bilo kaj takega, da ni moglo počakati par dni.
@fracek, @nesrecnica hvala! jaz pa na vaju oz vse tukaj
@Upanje… v Lj dobiš ob sprejemu (na začetku postopka) obvestilo, da si vključen v postopek in potem ti gor samo pišejo datume (za UZ, za prenos) – velja za cel postopek, ne dobiš vsakič novega potrdila. Jaz potem po obvestilo vsakič (ko je nov datum) slikam oz skeniram in pošljem zdravnici (kot dokazilo, da si tisti dan imel nekaj na kliniki) in ona mi da bolniško ali za cel dan ali za par ur, kolikor rabim. Potem po prenosu dobiš pa odpustnico in gor piše koliko bolniške ti priporočajo, pa še se lahko dogovorita, da ti napiše več.
@nesrecnica hvala! tudi jaz upam! ce sem lrav razumela je to ta luteo cista, in glede na hiter nastanek ne bi smela bit nevarna kakor mi je danes rekel ginekolog… ena na levem in ena manjsa na desnem sta nastali….. in ti dve potem malo zbluzita beta hcg;upam da se ognem laparo…ampak kaj cmo… kar bo bo :p
zdaj pa navijam zatw in za fracka in vse ostale punce tukaj
Anonimno 1130, 14.02.2023 ob 00:06
Pozdravljene.
Sem ena od tistih voajerjev, ki vam sledi in bere vse kar pišete, saj tudi sama živim, doživljam in proživljam….
Mogoče še zberem moči, da vam komu pomagam tako kot vi meni in izpišem svojo IVF zgodbo. Nisem še tam…
Vsem Vam, ki te postopke doživljate in preživljate že dolgo ali prvič, iskreno izražam divljenje. Ste zmagovalke, tudi če se vam tako ne zdi. Tole je res treba imet moči prenašat… Ve tisti ki to živi, ki ne, enostavno ne more vedet. Za sebe lahko rečem da sedaj vem o teh stvareh čist preveč, kot bi si kdaj želela in očitno nas je kar velik…
Zaenkrat bi prosila če bi mi kdo razložil kaj zdej po negativnem krvnem testu?
Kako do zamrznjenčka?
Predvsem pa kako vi dostopate do svojh zdravnikov na reprodukciji?
Imam resne težave stopiti v kontakt s svojo zdravnico. Ona je super, ampak procedura za dostop je pa OMG. Težava je tudi, da je ista zdravnica tudi moja osebna ginekologinja v Leonišču. Verjetno ste preizkusile tisto krožno klicarjenje informacij, kjer nimajo nobenih informacij. 😉
Mogoče imam samo jaz take izkušnje v GK-LJ?
Prosim pomagajte, vsak nasvet bo dobrodošel. Pa želim vam/nam vsem uspešne nosečnosti.
Za naročanje:
https://napotnica.kclj.si/UKCBookingReservation/page/reservation.xhtml