Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

mentos475 enako dozo imam, 3x 200mg

@Winxica in @mentos475 prosita za Amelgen, se sicer malo težje dobi (ga nima vsaka lekarna na zalogi), ampak je ful manj stranskih učinkov, večja doza in pa samo 2x na dan se vstavlja ?

@fracek kaj pa ce vseeno pises revmatologu ce pride do +, kakor se spomni  je pri eli terezi ali eni drugi ravno to pripomoglo donuspesnosti, ker je bila sele med nosecnostjo pozitivna na aps… nevem ne spoznam se  na to….anpak vaje si potem vzet prednostni; jaz sem pa mislila trenutno (brez da vi kaj planirala) da se je moj cikel sesul zardi stresa, sem packala 12 dni (od cca 5dbi po ovulaciji) pa sem spet pridelala eno biokemicno… ah ja… te soki so vedno soki:p

@Evy, ojoj, a res? ? Si imela test pozitiven, potem pa je prisla menstruacija? Jaz ti recem, da slej ko prej bo plusek pri vama spet ostal in ne bo M. Koliko imata zdaj starega otrocka? Biokemicnih je po mojem se 100x vec, samo me, ko smo pozorne res na vsako spremembo v ciklih in vec ter hitreje testiramo, izvemo, nekate pa sploh ne vedo, da se je kaj kuhalo. Ce sama ne bi testov delala toliko hitro, vsaj dvakrat ne bi vedela, da se je dogajalo, ampak do krvnega propadlo.

Hvala za idejo. ? Bom videla zdaj, ce bi ponovni testi pokazali kaksno odstopanje, sicer pa ni tako slaba ideja, da bi se testirala tudi v morebitni nosecnosti.

@ananaska, drzim pesti, da je kljub krvavitvam vse ok. Ce se testi krepijo, potem itak super, meni so bledeli in v roku 2 dni ni bilo vec niti sledu o crtici. Drzim pesti, da te po krvnem “vrze” od veselja ?

Danes doživela še eno izkušnjo za zbirko “saj ni res, pa je”… Najprej nisem mislila sploh nič o tem pisati, pa novo je imela katera podobno in me bo razsvetlila…

Danes sem bila na UZ. Delala ga je ena specializantka, zraven je bila še ena (malo bolj izkušena) specializantka, zdravnica pa je sedela par metrov stran za mizo in pisala v kartoteko.

Začne meriti sluznico, pa gleda, pa išče in pol le reče, da zgleda da je 3 mm. Jaz že cela panična kako 3 mm, očitno spet nekaj narobe z mojim ciklom…

Pol išče moj jajčnik in folikel… Vsak premik UZ sem čutila grozne bolečine 🙁 končno najde folikel in gleda in pol reče, da zgleda, da je jajčast ?‍♀️ prvič slišim, da bi imela jajčaste folikle, pa sem imela že kar nekaj UZ-jev… Ji naroči zdravnica, da naj pač izmeri oba premera. Pa meri, da je eden 18mm, drugi 10mm in pol računajo, da je to pa pol 14mm ? jaz ne vem kaj naj si sploh mislim, ostala brez besed itak…

Pol spet meri sluznico, da bodo zapisali koliko je sluznica, pa nikakor ne more izmerit, pa štimajo pol tisti UZ… Pol nekako v drugo nameri 6mm (ok, to je že bolj normalno). Naročijo me čez 2 dni na novi UZ.

Šele potem, ko sem prišla domov začnem jaz razmišljati, da po navadi mi folikel poči nekje pri 20-21mm in da obstaja možnost, da v soboto folikla ne bo več… Samo mi ni jasno zakaj so se oni odločili, da je velik 14 ?‍♀️  v glavnem test za O ni še pozitiven, je pa že kar lepo vidna črtica in bom delala zdaj teste, da vidim, če bo pozitivno, da bom pol vedela kdaj približno je prišlo do O, da mi ne bodo prekinili postopka, če bomo zaradi njih zamudili O ?

Tako, da po tem danes se pa res že sprašujem kaj za vraga se dogaja v kliniki v Lj… Pa razumem, da se morajo specializanti nekje naučiti kako pa kaj, samo naj to delajo pod nadzorom, ne da je bila zdravnica v nekem svojem svetu…

Moje vprašanje pa v bistvu, a je katera od vas že slišala ali pa imela za ovalno (jajčasto) obliko folikla??

@fracek hvala; lej glede tega bo kar bo; tole je zelo presentilo tako in tako…in ce me ne bi gineko nagnal v adirab sploh vedla nebi..: glede 2. pa bomo videli; za enega gres cez vse kalvarije, po tem pa ta en rabi mamo…pika… zruka psihicna pa vseeno po zebtako tezkem zacetku februarja je :p

fracek kdaj imas zdaj naprej? samo ne pusti se odpravit! jaz sem merlotu tok “tezila” da mi je nankoncu rekel; da sem bila skrajno zanimivo  normalna ? (ker sem vsakic mwla sama miljon novih idej in sprasevala v stilu dr. merlo dokler se to in to ne probam se ne vdam:)

@nesrecnica
drzim pesti!

Hvala vsem za lepe želje in držanje pesti. Naj bo že enkrat torek, da lahko vidimo kaj in kako ?

@(Ne)srečnica pri meni je bil zdaj na dan stop injekcije tudi en folikel bolj kot elipsa in ne lep krog in so tudi vzeli povprečje širine in dolžine. Mislim, da to ni tako neobičajno. 

Držim pesti za vsako izmed vas!!?

Še to sem pozabila dodati – se pa absolutno strinjam, da bi se morali specializanti učiti pod nadzorom nekoga, ki je bolj siguren v to, kaj počne.

Njim je to kar tako malo za hec, nam pa pomenijo te meritve cel svet.

Držim pesti!

@(ne)srecnica tudi pri meni prejsnji petek je bila na UZ (v 1. nadstropje sem morala, ne v pritlicje) predvidevam da specializantka, saj jo je prav tako nadzirala ena starejsa zdravnica. Ze ko mi je zacela delat UZ, se mi je zdelo cudno, ker me je ful bolelo, ker je tko cudno obracala tisto palcko. Potem mi je namerila endometrij 3-4mm, ceprav je en dan prej na UZ drug zdravnik (v pritlicju) mi nameril 7mm. Potem je starejsa zdravnica pogledala in rekla “ja to je zdaj vazno koliko je” in potem sta namerili 8mm ali se nekaj vec. Enako je bilo glede velikosti folikla. Najbolj me je zmotilo, ko sta se potem pogovarjali, da mora starejsa zdravnica stran, ta mlajsa pa je rekla,da ji nekateri drugi pustijo, da dela sama, s cimer starejsa ni bila niti malo zadovoljna oz ji je kar rekla, da nebi smela ??? Mislim noro no

@Fracek, nujno, ko bo +, pisi revmatologu, naj ti narefi test v nisecnosti ASAP. Moj test nenoseca je bil negativen na APS, niseca pa pozitiven. Prej pa dve biokemicni nosecnosti in en Ss 7. teden. Ne se dat odpravit, soloh ce si sibko pozitivna. Drzim pesti.

@@mentos475 upam trditi, da je to ta ista specializantka… Pa jaz osebno niti nimam kaj veliko proti temu, da se učijo tam, samo naj imajo nadzor zdravnika, ne pa da en drugega nadzirajo. Da bi vsaj potem, ko je videla, da se zapleta, zdravnica vskočila ?‍♀️

No, ste me malo pomirile glede oblike folikla, samo tale velikost mi pa še vedno ne gre v račun ?‍♀️ bomo videli jutri kaj pa kako…

@nesrecnica, jaz imam vedno jajcaste oblike folikle, dalec od kroga ? danes je tudi moj ovulacijski test preskocil na mocno crtico. Glede na to, da je bila pred 24 urami se cisto rahla, bom danes verjetno kar ponovila se okrog 12.00, ce bom lahko med malico nekak sprovedla, pa potem se zvecer enkrat. Jutri zjutraj bo po mojem ze spet rahla, ker gredo pri meni stvari hitro okoli …

@hvala
Ella Tereza in @Evy, bom pisala, ce bi slucajno kazalo na pozitiven rezultat.

Ajej, te cvetke s pregledov, posvetov … bi lahko tudi kaksno dodala, pa se vcasih kar za jezik vgriznem. Potem pa mojemu doma razlagam, pa me je zadnjic malo “prizemljil”, ko me je vprasal, ce sem opazila, kako sem bila na zacetku cisto presenecena nad odnosom, zdaj pa nimam vec kaj dosti pozitivnega za povedat ? saj je res, ko nekaj casa vleces ta voz, vidis, da ni vse brezhibno in tudi oni delajo po nekih utecenih postopkih, redko kateri pa je pripravljen iti dlje od tega. Ce bi nam uspelo v prvo, bi bile vse super zadovoljne ?, zdaj pa ze vse opazimo in prevec “vemo”. Na zacetku vedno popolnoma zaupam, ko pa se zacnem sprasevat 100 in eno vprasanje na nekem podrocju, raziskovat v tej smeri, pa sem potem kar malo jezna, zakaj se moram jaz zdaj se s tem ubadat in seveda stopnja zaupanja z vsako novo opazko pada.

Lep petek vsem in vso sreco ?

@ellatereza kako hitro pa si delala v nosecnosti ta test?

@Fracek a pa ti pol vedno povprečje 2 premerov računajo kot velikost?? Jaz sem načeloma še vedno zadovoljna z obravnavo, ampak res te take stvari iztirijo…

Jaz imam v sredo sprejem za prenos ? in se že veselim teh specializantk ? pred prejšnjim prenosom sem imela 5 Al 6 UZjev in na konc zadnj dan mi reče, ojoj rumeno telesce, tole pa ni ok ? js paniko, kaj spet ni ok…in reče ne ne, sej je ok, sam pač ovulacijea je že bla in to je naravni proces, da se po ovulaciji začne to rumeno telesce delat…in je potem še dve minuti list gledala, na kateri dan bi mi dala prenos ? v Lj so čisto na približno postali ?

Punce rabim pomoč, ker na maile ne odgovarjajo oz mi pošljejo avtomatski odgovor, da ne odgovarjajo več na maile, ker uvajajo elektronsko naročanje…

Mene zanima ker mi je potekel izvid za SPB, kje dobim napotnico? Pri ginekologinji ki me vodi v lj?

Ribica, tako je, pri ginekologinji, ki te vodi. Rabiš pa napotnico za oba.

@Bibi79724 vso srečo ? jaz sem tokrat prvič imela res čudno izkušnjo s specializanti, pa so me tudi v prejšnjih postopkih oni spremljali na UZ, pa se mi zdi da so vsi bolj vedeli kaj delajo, tole včeraj je bilo res adijo pamet, ampak me je tako šokiralo, da nisem mogla nič reči…

@nesrecnica, vedno mi premeri premer in polmer, tako da 100% racunajo povprecje, ampak se po pravici povedano nikoli nisem zavzela kako, ker so takoj po meritvi izstrelili stevilko, tako da se mi je vedno zdelo, da se meritve prenasajo na monitor in verjetno v kakem programu izracuna samo ? al pa imajo samo tako dolgo kilometrino, da ze rutinsko dolocijo …

Končno sem včeraj začela..prva doza menupurja, naslednji četrtek imam ultrazvok in močno močno upam, da bo dosti celic. Moža filam z vsem možnim, da bodo plavalci v top formi. 🙂

Lep vikend vsem!

New Report

Close