OBMP – IVF 2023
Pozdravljene,
Pravkar sem končala z kratkim postopkom in imam jutri punkcijo v Mariboru. Ker je to zame prvič imam par vprašanj.
Zanima me, v kolikem času potem izveš koliko je bilo celic in koliko je uporabnih za nadaljnji postopek.
Kdaj zveš kdaj bodo izvedli nadaljnji postopek-torej prenos.
In ali je katera med postopkom slučajno hodila v kisikovo komoro in če veste če jo lahko obiskujem se naprej tudi po prenosu?
Ko sem malo brala vidim da ste vse pridne, zdravo jeste, jeste vitamine in se ogromno drugih stvari. Jaz zraven folne kisline ki so mi jo priporočali tam ne jemljem ničesar. Tudi načina prehrane nisem spremenila, le alkoholne pijače sem dala na stran. Nisem se želela dodatno obremenjevati zato nisem spreminjala načina življenja, upam da me to ne bo stalo pluseka.
Hvala vam vsem za odgovore ❤️
Sončica36 če se prijavljaš za posvet za napotnico za zamrznjenčka se moraš preko spletnega obrazca, ni več maila, za prenos pa je preko maila potem.
@Pika.486 število pridobljenih celic izveš medtem ko počivaš po punkciji in dobiš tudi na odpustnico napisano koliko jih je, potem koliko je zarodkov izveš pa na dan prenosa (če imaš svež prenos), sicer pa dobiš po pošti potem. Kdaj bo prenos povejo načeloma po punkciji, praviloma je čez 3-5 dni, če ne pride do hiperstimukacije.
Jaz sem hodila v hiperbarično komoro in mi je operaterja rekla, da po prenosu naj ne hodim, da sicer naj ne bi škodilo zarodku, ampak da ne bomo tvegali, da po prvem trimesečju pa potem lahko, če greš samo na kisik pa ni ovir.
@Pika, jaz sem imela 3 punkcije v MB. Vedno ti število pridobljenih celic povedo po punkciji, ko se zbudiš iz anastezije. Takrat ti tudi povedo, kdaj bo prenos (če bo). Če je celic več kot 5, je prenos 5 dan, če pa manj pa 3 dan. Večina zdravnikov pride na koncu, ko pridejo skozi vse pacientke. Ena pa je prihajala vmes med pacientkami.
Število zrelih celic in vse informacije o razvijajocih zarodkih pa dobiš na dan prenosa. V mojem primeru je bilo vedno ful celic, ampak malo zrelih, kar sem potem izvedela na dan prenosa. Pri zadnji punkciji je bilo 20 celic, od tega samo 7 zrelih. Ampak je moj primer poseben, navadno je bistveno več zrelih.
Če se slučajno zelo slabo razvijajo, pa te lahko tudi pokličejo na prenos prej. Srečno!
@sončica36 ja v Lj. Kar se enkrat pisi oz kot pravi nesrečnica prvo preko email za tel. Razgovor.
jst to poklicem direktno svojga g., ker je tudi on del neplodnostne in mi direkt napise, tok v razmislek ce ma se katera os. Gin. Istiga kot za postopek je to bliznjica da je kak dan prej.
@Pika, jaz sem se lahko odločila šele pri zadnjem prenosu, kjer je šlo za 3 IVF & hkrati sem bila stara 35. Baje v tem primeru pustijo, da se odločiš. Jaz sem rekla naj kar enega prenesejo, ker res nisem želela dvojčkov in se je ta eden odločil ostati z nami ter se trenutno približujeva polovici nosečnosti 😊
@fruty, jaz nikoli nisem koristila bolniške. Je pa res, da nimam fizično zahtevne službe.
Srečno vsem ❤️
@pika,moj je bil 5.postopek in tut zadnji(sva se s partnerjem tok odlocla),stara 35 pa mi niso hotli 2 prenest.mela sm dr.Pintar na prenosu.sm pa takrat zanosila in sm zdj 20t.
Jaz sem vzela zadnjo 31.12., prvi UZ sem imela 4.1., takrat še nisem dobila menstruacije, le kasneje popoldne oz. zvečer izcedke. Sem pa KT jemala zvečer ob 21. uri, morda zato kasneje pride. Nekatere so na UZ že prišle z menstruacijo, ni pravila 😊
V postopek greš v vsakem primeru, injekcije dobiš in se začneš pikati 2. dan MC.
@maybebaby sama sem tudi v zasebnem sektorju v manjsem podjetju. Prvič ko sem imela ko sem sla v postopek, ker itak nism vedela kako to poteka, sem bila 14 dni prosta, od prvega uzja in + 3 dni po prenosu. Zdaj, ko vem kako pa kaj, če mi slučajno tudi z zamrznjenčkom ne uspe, sem pa rekla, da bom od prvega uzja do punkcije delala popoldne, tiste 3 dni po punkciji bom na bolovanju, ker roka na srce je prav, da se počiva. No in na dan prenosa bom tudi prosta, potem pa bom šla normalno na delo 😉
@fruty9 Srečno, držimo pesti! 🍀 Jaz sem po zadnjem prenosu zamrznjenčka koristila 3 dni, sem pa imela prenos v četrtek, kar pomeni, da sem v ponedeljek že delala. Januarja me čaka nov prenos in bom najbrž prosila za kakšen dan bolniške več.
Štiriperesna, 10.01.2024 ob 16:56
Jaz sem vzela zadnjo 31.12., prvi UZ sem imela 4.1., takrat še nisem dobila menstruacije, le kasneje popoldne oz. zvečer izcedke. Sem pa KT jemala zvečer ob 21. uri, morda zato kasneje pride. Nekatere so na UZ že prišle z menstruacijo, ni pravila 😊
V postopek greš v vsakem primeru, injekcije dobiš in se začneš pikati 2. dan MC.
Hvala za odgovor. Malcek ste me pomirili. Jaz sem jemala tablete ob 20h zvečer. Sem jih pa jemala vse od 8. 12. saj sem takrat imela sele 7. dan. Upam, da pride M čimprej oz. da bo postopek potekal kot predvideno.