Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Odgovor na objavo uporabnika
hruskapotepuska, 03.01.2024 ob 19:55

Živjo punce, mene pa zanima koliko časa približno lahko čakam na konzilij? Po večini sem brala cca 1 mesec, sama imam zdaj pregled 12.1 in me zanima, ali ima katera kakšne informacije kdaj ga bodo imeli, je še katera oddajala v teh mesecih in mi zna približno povedati? Vem, da je vse okvirno, ampak bi si rada malo splanirala, kolikor nemogoče to je 😀

Jaz sem imela n-ti pregled ob koncu septembra, konzilij je bil 17.10, in sem sedaj v postopku z januarjem. Govorim za Lj.

Se gre za vsak postopek v konzilj? Midva greva sedaj v 2.postopek za drugega otroka

@Anonimno166 Kako dolgo ste pa čakali na pregled, od trenutka, ko ste poslali/oddali napotnico?

Zasanjana90x jaz sicer imam tudi iz avgusta 2022 otrocka, ampak pingvincke se in sem se samo prijavila pri g za napotnico, aktiviras, pocakas na m in gres v akcijo, tak da mislim da enako samo da bos cakala malo dlje ker je sprejem 22 dan m in zacnes potem naslednji mesec z pikanjem. Nevem ce je kaj dlje, oz ce ti lah katera druga pove. Pa srecno!

Anonimna 12, 04.01.2024 ob 13:20

Zasanjana90x jaz sicer imam tudi iz avgusta 2022 otrocka, ampak pingvincke se in sem se samo prijavila pri g za napotnico, aktiviras, pocakas na m in gres v akcijo, tak da mislim da enako samo da bos cakala malo dlje ker je sprejem 22 dan m in zacnes potem naslednji mesec z pikanjem. Nevem ce je kaj dlje, oz ce ti lah katera druga pove. Pa srecno!

HVala 🙂🙂🙂 srečno s pingvinckom, skoda da jih midva vec nimava …ampak upam, da nama jih uspe kaj narediti haha 😅😄

zasanjana90x, 04.01.2024 ob 12:51

@Anonimno166 Kako dolgo ste pa čakali na pregled, od trenutka, ko ste poslali/oddali napotnico?

Napotnico sem pri osebni ginekologinji dobila novembra 2022, prvi pregled imela februarja 2023, marca laparoskopijo in še dva pregleda junija in septembra.

Prehranska dopolnila so koristna, predvsem za tiste, ki veste, da vam česa primanjkuje. Ena ima lastne folne kisline 10 enot, druga pa 40 enot. Za to, ki ima 10enot je vsekakor pomembno, da jo dodaja. Koliko enot jo ima katera, se pa da iz krvne preiskave videt. V breme zavarovalnic take preiskave delajo zelo redko, zato greste lahko to testirati samoplačniško. Nadalje je pomembno tudi kakšno folno kislino jemljete. Jemljete neaktivno obliko, ki se mora v telesu še pretvoriti v aktivno obliko s pomočjo naših encimov ali jemljete aktivno obliko, ki te pretvorbe ne potrebuje. Nekatere ženske imajo slabše delovanje encima za pretvorbo folne kisline. Taka lahko jemlje neaktivno folno kislino, pa bo od nje imela zelo malo koristi. Pač pomembno je kaj jemljete in kaj to za vas konkretno pomeni. Enako je z drugimi vitamini in minerali. Nekatere imajo dovolj železa, B12, magnezija, drugim jih primanjkuje. Noben zdravnik nam konkretno ne more reči, da nam nekaj ne bo koristilo, če ne pozna naših krvnih vrednosti teh vitaminov in mineralov. Ljudje smo si različni. Zato punce, pamet v glavo in če vam je res pomembno kaj dodajajte, si to v laboratoriju prej tudi testirajte,ne nasedajte nekim zdravnikom, ki trdijo nekaj na splošno. Sploh ameriških zdravnikov, kjer vemo, da je populacija drugače prehranjena kot pri nas. Tudi ne zagovarjam nasprotnega pola, da jemljite vse mogoče, kar vam preko reklam ponujajo. Jemljite ciljano, tisto kar ve rabite. Te preiskave dandanes niso tako drage, da si jih človek ne bi mogel privoščiti. Veste v naslednjih letih se bo vedno bolj razvijala personalizirana medicina. Ker smo si ljudje različni in ne rabimo vsi enakih snovi v enakih koncentracijah.

Anonimno166, 04.01.2024 ob 17:14

Napotnico sem pri osebni ginekologinji dobila novembra 2022, prvi pregled imela februarja 2023, marca laparoskopijo in še dva pregleda junija in septembra.

HVala lepa😀

Živijo vsem soborkam,

eno vprašanje… 2. dan menstr. ciklusa moram začeti z injekcijami. Čakam menstruacijo. Danes popoldne so se nakazali izcedki, rjavi, nekaj kapljic. Okrog osme zvečer še nekaj rjavih kapljic na toaletnem papirju, na vložku nič omembe vrednega. Prave krvavitve danes še ni na vidiku.

Raje počakam in štejem kot prvi dan krvavitve jutri? Predvidevam, da se bo jutri vlilo. Pa ravno zdaj ga “sračka”. Običajno se kar vlije že prvi dan.

@Štiriperesna Jaz bi na tvojem mestu počakala in štela za prvi dan, ko se ti bo vlilo. Taka navodila sem jaz dobila tudi na dan sprejema. Sicer pa ni tako zelo pomembno, en dan ne bi smel vplivati na rezultate, ne sekiraj se.

@Jagoda460 bravo, dober odgovor. Jaz sem si preverila enkrat vitamine pri osebni zdravnici na kar sem ugotovila da imam zelo nizko vrednost vitamina D, kar je za zimske čase pogosto in če hočeš popravit krvno sliko moraš jemati dodatke, ker s hrano tega vitamina pozimi teško imaš dovolj. Kar se tiče pa folne kisline priporočam Femibion, ki vsebuje aktivirano FS, priporoča jo tudi Pušenjak. Jaz ko sem jo pila sem imela uspešen postopek.

Zdravo, imam eno vprasanje, ce je katera imela podobno izkusnjo.
Maja 2023 so mi pobrali folikle ampak ker je bila hiperstimulacija so mi odsvetovali prenos. Po pogovoru z zdravnikom je bil plan da se to naredi oktobra 2023, ampak po nekem cudezu sem avgusta 2023 zanosila naravno, ampak ni bilo vse vredu in je bil potreben splav v zacetku oktobra. Receno mi je bilo naj sedaj pocakam na 3 cikle in se nato prijavim. Nekje sredi januarja dobim menstruacijo in takrat se moram javiti v lj. Sedaj me pa zanima ali mislite da bom potem v tem ciklu prisla na vrsto, ali se javim in mi spet recejo naj se javim naslednji mesec?

hvala 😀

Hej punce imam eno vprašanje, je bila katera samoplačniško v Zagrebu na postopku?  Mogoče pozna katero, ki je bila? Zanimajo me izkušnje, zadovoljstvo, …,, Hvala

Če se ne motim, je bila z Zagrebu v postopku tjasa_vzetisicas, najdeš jo na Instagramu.

@kakita ne vem kaj ti odgovorit. Bos videla kako bo. 🤷‍♀️

@kakita, če že imaš napotnico za prenos potem se ta izvede v istem ciklu ko se prijaviš, če pa moraš imeti še razgovor z G, da ti izda napotnico, potem se bo za kak mesec zamaknilo.

Zdravo, je mogoče še katera ki se je pred novim letom 30.12, prijavila za telefonski posvet. Šla bi po zamrznjenčka, pa mi noben še nič ni odgovoril.

@sončica jst sm mela vprasanje zarad brisa ki mi je potekel ampak sem poslala 04.01 in so mi odgovorili 05.01. So mi pa odgovorili da so aktivirali napotnico(staro) in sem pol pisala da sem cist neki druzga sprasevala, ocitno avtomstski odpis tut preberejo ne. Sj smo potem uredili samo vseeno. Jst ti predlagam da kar pises ponovno opomnik.

pa srecno se mogoce srecamo zdaj potem feb ce bos zdaj aktivirala 🙂

Pozdravljene, mene tudi zanima, ali katera ve, kdaj bo zasedal konzilij v Ljubljani, oziroma, kdaj je nazadnje.
Hvala.

@anonimna 12 A to v Lj? Zdaj sem se enkrat napisala upam da bo kaksn odgovor, sistem mi je sicer napisal enako kot zadnjič, da lahko pričakujem odgovor v roku 3-5 dni 🤷 pa da naj pogledam v vsiljeno pošto, pa ni nikjer nič…

New Report

Close